İl Genel Meclisi Kasım Ayı Toplantısının 16’ıncı birleşiminde Zonguldak havaalanına yapılacak olan sermaye artışı görüşüldü. Zonguldak Sivil Havacılık Sanayi ve Ticaret AŞ’nin 2015 yılında yapılan olağanüstü genel kurulunda şirketin sermayesinin 5 milyon TL’ye çıkartılmasına karar verilmişti. 1 milyonluk sermaye artışında İl Özel İdare’nin payına düşen 150 Bin TL toplantıda görüşüldü. Meclis üyeleri, oy birliğiyle teklifi onayladı. Bakanlar Kurulu onayladığı takdirde sermaye artışına İl Özel İdare katılım sağlayacak. CHP’li Merkez İlçe Meclis üyesi Nebahattin Yılmaz, “Bahsi geçen şirket ticaridir. Bu nedenle sürekli sermaye artışına gidiyor. Yaptığı kar paylarını dağıtmadan, üzerine ekleyerek sermaye artışını kendisinin yapması gerekir. Eğer verimli çalışıyorsa… Sürekli mevcut üyelerden istediğine göre şirketin iyi yönetilmediği ortaya çıkar. Kendi projesini bitirmediği halde başka şirketlerle iş birliği yapıyor. Çukurova Havacılıktan iş almaya kalkıyor. Zonguldak İl Özel İdaresi olarak yol, su, kanalizasyon gibi alt yapıları yapacağımız yerde kıt kanaat olan kaynaklarımızı buraya aktarmak zorunda kalıyoruz” diyerek teklifin onaylanmasını istemeyen isim oldu.

CHP’li Meclis üyesi Nebahattin Yılmaz, “Filyos Vadi Projesi büyük bir projedir. İl Özel İdaresindeki kişilerin bu işin altından kalkması çok zor. Merkezi hükümetin kaynak aktarması gerektiğine inanıyorum. Bahsi geçen şirket ticaridir. Bu nedenle sürekli sermaye artışına gidiyor. Yaptığı kar paylarını dağıtmadan, üzerine ekleyerek sermaye artışını kendisinin yapması gerekir. Eğer verimli çalışıyorsa… Sürekli mevcut üyelerden istediğine göre şirketin iyi yönetilmediği ortaya çıkar. Kendi projesini bitirmediği halde başka şirketlerle iş birliği yapıyor. Çukurova Havacılıktan iş almaya kalkıyor. Zonguldak İl Özel İdaresi olarak yol, su, kanalizasyon gibi alt yapıları yapacağımız yerde kıt kanaat olan kaynaklarımızı buraya aktarmak zorunda kalıyoruz. Meclisteki arkadaşlarımızı, Zonguldak halkımızı düşünerek karar vermeye çağırıyorum” dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Vacit Durdubaş, “On yıl önce açılan havaalanının bu hale getirilmesinde İl Özel İdaremizin katkısı var. O yıllardan bu yana kar etmemiş belki ama bundan sonra ortak olduğu havaalanı şirketinden alacağı paralarla kazanç sağlayacak. İdaremizde oradan gelecek paralardan payını alacak. BU sermaye artışını neden yapıyoruz; ilimizin kalkınması için. Bu havaalanının Zonguldak için gerçekten önemli bir şey olduğunu düşünüyoruz. 2016 bütçesinde de yer verildi. Çok büyük bir para değil. Ben havaalanını önemli buluyorum” şeklinde konuştu.

Teklif, İl Genel Meclisinde görüşülmesinin ardından oy birliğiyle kabul edildi.