Sol Parti Zonguldak Yönetimi tarafından yapılan açıklamada iktidarın meslek örgütlerini hedef aldığını savunarak tepki gösterdi.

Sol Parti Yönetimi'nin açıklaması şöyle:

"Ülke tehlikeli bir salgın ve ekonomik krizle boğuşurken; bunu fırsat bilen iktidar şimdi de meslek örgütlerini hedef aldı.

İktidar destekçisi olmayan tüm demokratik halkçı kurumları etkisizleştirmeye çalışan iktidar meslek örgütlerinin etkisizleştirme arayışını uzun zamandır gündemde tutuyordu. Ancak demokratik bir toplumda olması gereken ; herhangi bir konuda değişiklik düşünülüyor ise olayın tarafları ile tartışmak ve ortak bir uzlaşıya gitmek yerine yapılması düşünülen değişikliklerin taslaklarını  bile bu meslek örgütleri ile paylaşmamaktadır.

Cumhurbaşkanı’nın ve gazetelerin  açıklamalarından anlaşılabildiği kadarıyla yapılması istenen yasa değişikliği şu maddelere dayanmaktadır.

*Meslek örgütlerinde seçim sisteminin değiştirilmesi ve yönetimlerin işlevsiz hale getirilmesi ,

*Bakanlıkların idari-mali denetimleri aracılığı ile meslek örgütleri üzerinde hiyerarşik bir vesayet kurulması,

*Mesleki denetim faaliyetlerinin ortadan kaldırılarak bu örgütlerin çalışmalarının kısıtlanması,mesleki faaliyetlerinin bitirilmesi ve üye ilişkileri kesilerek , her bir üyenin yalnız kalmasının sağlanmasıdır.

Diyanet devlettir sözleriyle, adeta bir din devleti ilanında bulunan Erdoğan, meslek örgütlerini  Diyanet açıklamasına karşı laiklik hatırlatması yaptığı için hedef tahtasına oturtuyor. Tolumun her kesiminde yapıldığı gibi (TMMOB) mühendis,mimar ve şehir plancılarını da yalnızlaştırmayı,iktidara muhtaç,itaatkar ve savunmasız  kılmayı amaçlıyor.

Salgının ortaya çıkardığı halkın ekonomik sorunlarına çözüm bulamayan, işsizliğin ve yoksulluğun her geçen gün daha da derinleştiği bir ortamda iktidarın toplumu yeni baskılarla susturmaya yönelik bir hazırlık içinde olduğu görülüyor.

Kamucu bir anlayışla, omuz omuza  hem mesleki ilerleme ve hem de halkın çıkarlarını savunmak çürüme ,yozlaşma ve yaratılan kaosun ilacıdır.Bizler bu anlayışla    Faşizme ve yeni baskılara karşı emekten, laiklikten, özgürlükten, kamudan yana demokratik halkçı kurumlarla yan yana olmaya devam edeceğiz." (Haber Merkezi)