Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) İl Başkanı Hamdi Uçar, parti binasında yaptığı basın toplantısında Cumartesi günü yapılacak ‘Türkiye Başkanlık Sistemini Konuşuyor’ konulu konferansa Zonguldak halkını davet etti.

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk’ün KİT Komisyonu’na katılmayan AKP Milletvekilleri hakkında “Siyasette dürüst olmak gerekir. Verilen sözlerin hiç birini tutmadılar” şeklindeki açıklamalarına yanıt veren Uçar “Biz zaten siyasete girdiğimiz günden beri dürüstlük dersi veriyoruz. Toplantıya katılımlarla ilgili kimin katılıp katılmayacağıyla ilgili komisyonun kimlerden oluşacağı bellidir” şeklinde konuştu.

“KONFERANSTA TÜM HALKIMIZA BAŞKANLIK SİSTEMİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPACAKLAR”

“Ülkemizde son dönemlerde hızlı değişim içerisinde süreci geçirmeye çalışıyoruz. Bunlardan bir tanesi de; ülkemizin ve dünyanın sorunu olan terör konusu, terörle ilgili ülkemizdeki gelişmeleri, çözüm süreciyle ilgili yapılanlar neticesinde geldiğimiz noktayı hepiniz biliyorsunuz. Çok şükür gelişmiş ülkeler, Amerika, İngiltere ve Almanya gibi ülkeler terörle mücadele ederken bizler bu barış süreci içinde yapmış olduğumuz çalışmaların meyvelerini yavaş yavaş almış olduk. Bunun akabinde hemen demokratikleşmenin en büyük ayaklarından bir tanesi anayasa değişiklik sürecinin gündeme gelmesi, anayasa değişiklik sürecinde de bugün ülkemizin her tarafında gündeme gelen konuşulan konulardan bir tanesi başkanlık sistemidir. Başkanlık sistemiyle ilgili teşkilatımızın çözüm süreci gibi buna benzer faaliyetlerle ilgili halkımızı bilgilendirmek, bilinçlendirmek, halkımızla paylaşmak amacıyla konferanslar düzenliyoruz. ‘Başkanlık Sistemi Konuşuluyor’ adlı hem kitapçık, hem broşür hem de konferanslarla halkımıza bunları paylaşmaya çalışıyoruz. Başkanlık sitemi nedir, gelişimi nedir, içeriği nedir paylaşmak üzere yarın(bugün) saat: 15.00’da GMİS Salonu’nda Gençlik Spor Bakan Yardımcımız Sayın Yusuf Tekin burada olacak. Tüm halkımıza başkanlık sistemiyle ilgili açıklama yapacaklar. Bütün Zonguldaklı hemşerilerimizi, basın mensubu arkadaşlarımızı yarın konferansa bekliyoruz. Bu çok önemli bir konferans çünkü barış süreci ya da diğer bir takım faali atılan adımlarla gündeme taşıyarak insanlarımızı bilgilendiriyoruz.”

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk’ün KİT Komisyonu’na katılmayan AKP Milletvekilleri hakkında “Siyasette dürüst olmak gerekir. Verilen sözlerin hiç birini tutmadılar” şeklindeki açıklamalarına yanıt veren Uçar, şöyle konuştu;

“KAMERALARIN KARŞISINDA DEMAGOJİ YAPMANIN ÇOK DA ANLAMI YOK”

“Biz zaten siyasete girdiğimiz günden beri dürüstlük dersi veriyoruz. Toplantıya katılımlarla ilgili kimin katılıp katılmayacağıyla ilgili komisyonun kimlerden oluşacağı bellidir. Çok basit ve sıradan olaylardan gündem yaratmaya çalışıyorlar. Verilen sözlerin ne kadar yerine getirilip getirilmediğini Zonguldak’ta herkes biliyor. Zonguldak’ta genel seçimlerden bugüne kadar olan anket sonuçlarımızı da açıkladık. Vatandaşımız bunun cevabını veriyor. Kameraların karşısında demagoji yapmanın çok da anlamı yok. O yüzden kimin dürüst olduğunu, kimin sözünde durduğunu halkın takdirine bırakıyoruz.”

(Öznur GÜNEŞ)