CHP Kadın Kolları tarafından düzenlenen Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka' nın da katıldığı ‘Yaşam Hak Projesi' Alaborina Restoranda yapılan tanıtım ile start aldı. 

Toplantıda konuşan Kadın Kolları Genel Başkanı Nazlıaka, ilk seçimde CHP’nin iktidara geleceğine vurgu yaparak, "AKP'yi iktidara kadınlar getirdi, kadınlar indirecek. Sarayda huzursuzluk mevcut ama millet ittifakı dimdik ayakta duruyor" dedi.

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır ise konuşmasında 
özellikle son 20 yıldır kadının siyasetteki yerinin tartışıldığına işaret ederek, şunları söyledi: “Son genel seçimlerde, 2018 yılında, 600 milletvekilinin şekillendirdiği TBMM’de, kadınlara ait sandalye sayısı 102 oldu. 
Yani  kadın milletvekili sayısı meclise oranlandığında yüzde 17,2’ye karşılık geliyor.
Ancak Türkiye’de hâlâ hiç kadın milletvekili çıkaramamış 20 il var. 

2019 yerel seçimlerine baktığımızda, 30 büyükşehir belediyesinden yalnızca 3’ünde kadın belediye başkanı görev yapma hakkı kazanabilmiş.
Türkiye genelinde sayıları 50 bin 157 olan muhtarların arasında kadınların sahip olduğu temsilci sayısı ise yalnızca bin 71. 
Gerçek şu ki, kadınların siyaset arenasındaki görünürlülükleri yok denecek kadar az.
Bahsettiğim rakamlar bize, siyasetin cinsiyetlendirilmiş yapısından başka bir şey anlatmıyor.
Ve ne yazık ki, dünya genelinde kadınlar ülkeleri yönetebilecek konumlara kavuşsalar bile kendilerinden, öncelikle kadınlık ve annelik rollerini yerine getirmeleri bekleniyor.
Erkek siyasetçilerimizin evleri, çocukları ve eşleri ile günler veya haftalarca ilgilenememeleri normal karşılanırken, siyasetçi kadınlara ‘önce anne ve eş olduklarını unutmamaları’ gerektiği hatırlatılıyor.

Siyaset yapan kadınlar ‘erkekler kulübünden’ olmadıkları için daha liyakatli oldukları alanlarda bile görevlendirilmiyor.
Bu durum sadece siyasette mi böyle?
Hayır.
Kamu veya özel çalışma hayatının her alanında da bu tabloyu görüyoruz.
Eşit koşullara sahip olmayan tarafların, aynı kulvarda yarışmaları, alışagelmiş eşitsizliği sonsuza kadar meşrulaştırıyor”