Yeşil Sol parti Zonguldak İl Sözcüsü Ali Topaloğlu, yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte siyasi parti temsilcilerinin kentin sorunlarını nasıl çözeceklerini anlatmak yerine, popülist yaklaşımlar sergileyerek açıklamalar yapmasını eleştirdi.

Topaloğlu, “Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte kentte siyasi partilerde kimin aday olacağı sıkça konuşulmaya başlandı. Siyasi partilerde yapılan konuşmalar değerlendirmeler daha çok çıkar guruplarının kendi çıkarlarını koruyup kollayacak adaylar öne çıkarma çabasından öteye geçmemekte. Siyasi partiler ve çıkaracakları adaylar kentin sorunlarını ortaya koymalı ve bu sorunları nasıl ve hangi araçlarla çözeceğini ortaya koymalıdır. Çünkü bu kentte hepimiz birlikte yaşıyoruz. Çevre kirliliği varsa hepimizi etkiliyor. Onlarca insan ilimizde kanser hastalıklarından hayatını kaybediyor. Hepimiz aynı sokakları kullanıyoruz. Bu bakımdan partiler ve adaylar popülist yaklaşımlardan uzak kent halkıyla birlikte kentin sorunlarını çözen bir anlayış ortaya koymalı, adaylar da bu çerçevede ortaya çıkmalıdır.” dedi.

Siyasi parti temsilcilerinin tavırlarının yanlışlığına dikkati çeken Topaloğlu, şunları söyledi:

“Örneğin bir il başkanımız seçimleri aldıkları takdirde kentimizi cennete çevireceğini iddia etmekte, peki tamam da bu nasıl yapılacak, topluma anlatılmalıdır.

Diğer örnek bir kavşak düzenlenmesi kente yapılmakta gerekli ve ihtiyaç kenti simgelenmesi için bir anıt dikilmiş nasıl olduğu çok önemli değil zaten vatandaşın ona bakacak takati yok. Ancak siz sorulduğunda bunun fiyatını söylemekten kaçınıyorsanız bu sorun. Örnekler çoğaltılabilir. Evet bu kenti yaşanacak bir kent yapalım, hep birlikte hiç kimseyi ötekileştirmeden, herkesin görüşünü alarak ortak projeler ortaya konsun. Seçilen hepimizi temsil etsin, ona uygun davransın. Bu duygularla tüm partilere aday adaylarına başarılar dileriz.”