Milletvekillerinin yemin törenlerinin ardından resmen göreve başladıklarını belirten MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, “Meclis başkanlığı seçimlerinin yapılması ile ilgili Anayasal çerçeve dediğimiz bir şey var. 30 Haziran da 1’inci tur seçimleri başlayacak. Bütün siyasi partiler, kendi meclis başkanı adaylarını çıkartacaklar. Görünen o ki 1 ve 2’nci turda herhangi bir aday kazanamayacak. 276 rakam alınacak olmadığı takdirde de süreç bitmiş olacak” dedi.

Türkiye’nin MHP’ye ihtiyaç duyduğu her an parti olarak üzerlerine düşeni mutlaka yapacaklarını söyleyen Ayan, “geçmişte Genel Başkanımızın ülke için yapmış olduğu fedakarlıklar ortadadır. Koalisyon, erken seçim veya azınlık hükümeti sorularının aslında cevabının %50 oranında alınabileceği bir sürece girdik ifadelerini kullandı.

“Önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben”

Teşkilat olarak ‘önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben’ anlayışını savunduklarını ve ülkede bir tıkanma meydana geldiğinde MHP Genel Başkanının bunu kesinlikle gidereceğini söyledi. Şuan görünen tabloda ki seçeneklerden birinin de erken seçim olduğunu belirten Ayan, “şuan için dört ayrı seçenek görünüyor. Erken seçim, millete başvurmak demektir. Bundan da kaçmamak gereklidir. MHP olarak en azından bu seçime tekrar hazırlıklarımızı başlatıyoruz. Teşkilatımızda ki eksiklikleri gidererek olası bir erken seçime hazır olmaya çalışıyoruz” dedi.

“MHP’nin artan ve yükselen bir trendi var”

MHP’ye tek başına iktidar şansı verilmemiş olunmasına karşın vatandaşın partiye büyük bir misyon yüklediğini ve beklenti içerisinde olduğunu söyleyen Ayan, MHP’nin üzerine kurulmuş bir algı olduğunu belirtti.

Ayan, “MHP 7 Haziran seçimlerinde milletvekili sayısını artıran başarılı bir partidir. Adalet ve Kalkınma Partisi 69 milletvekili kaybetmiş. Cumhuriyet Halk Partisi 3 milletvekili kaybetmiş. Böylesi bir süreçte MHP’nin artan ve yükselen bir trendi var” dedi.

Siyasi partilerin bazılarını, MHP’nin önünü kesmek isteyen terzilere benzeten Ayan, “durum böyle olunca siyasi terziler, MHP’nin önünü kesmek istediler. Gerek siyasi partilerimizin genel başkanları ya da başkanları düzeyinde hiçbir görüşme yapılmamışken, siyasi taşeronlar çıkıyorlar, A ile B nin formülü gibi bir sürü misyon yüklemeye çalışıyorlar. Ama dediğim gibi bu işim bir prosedürü var. Yasal süreç içerisinde MHP’ye böyle bir teklif gelmiş midir? Gelmemiştir. MHP yetkili organlarıyla her hangi bir görüşme yapılmıştır. Koalisyon sürecini MHP durağanlaştırıyormuş

Neyse ki Genel Başkanımız, hem tecrübesi, hem yöneticiliği bakımından bu işlerin üstesinden gelebilecek bir insandır. MHP, Türkiye’nin önünün açılması ve sıkıntıya girmemesi için gereken fedakarlıkları da yapacaktır” şeklinde konuştu.

DERYA AKTAŞ