MHP’nin Zonguldak’tan aday gösterdiği Hamdi Ayan, partisinin kararını değerlendirdi. Ayan, Zonguldakla ilgili yapmayı düşündüğü projeleri Abdullah Karabacak’a anlattı.

Zonguldak’ta 3 farklı kamuoyu araştırmasından da isminin çıkması üzerine partisi tarafından aday gösterildiğini belirten Ayan;

“Bir potansiyel çalışmalarının devam ettiğini biliyordum. 3 farklı kamuoyu araştırmasında da Zonguldaklı hemşehrilerimiz bizim adımızı ön plana çıkarmışlar.

Genel merkezimizde, bizim bu yükü kaldırabileceğimiz yönünde kanaat oluşmuş. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’ye, Genel Başkan Yardımcımız Kadir Duymaz’a ve Teşkilat Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum.

Zonguldak’ın yükü ağır. Sorunları çok. İnşallah bu işi başaracağız ve onları mahcup etmeyeceğiz. Önümüzdeki günlerde mahallelere gidip, cadde ve sokaklarda acil ihtiyaçları tespit çalışması yapacağız.

Herkesi kucaklaşmak istiyoruz.

Artık bu kötü gidişin önüne dur demek ve şehrin çehresini değiştirmemiz lazım. Zaten Zonguldak halkının kamuoyu yoklamasındaki teveccühü, bizim bu işi yapabileceğimizin de işareti olmuştur.

İnşallah Cenab-ı Hak utandırmasın diyoruz.

Herkesin seveceği bir Zonguldak istiyoruz. ‘Biz bu şehri herkese sevdireceğiz’. Sloganımız bu olacak.” dedi.  

İLK PROJELERİ HALKIN SESİ’NEAÇIKLADI

Ayan, “Seçilirseniz yapmayı düşündüğünüz en önemli projeleriniz ne olacak?” sorusu üzerine de şu bilgiyi verdi:

“Bununla ilgili geçmişten bu yana hayal ettiğim bir projem var. Hastane ve okullar bölgesine3 tane yürüyen merdiven projesi.

Vatandaşların çarşıdan rahatça çıkabileceği yürüyen merdiven hayalim vardı. Bunu gerçekleştireceğim.

Gazipaşa’yı trafiğe kapatıp alternatif yol çalışmamız olacak. Öncelikle yollar ve yol genişletme çalışmamız olacak.

Üzülmez deresi tamamen limandan kapatılarak otopark yapmayı düşünüyoruz. Asma mahalle çıkışından itibaren derenin üstü kapatılıp alan oluşturmayı hedefliyoruz. Araç parkı ve diğer konularda şehri rahatlatacaktır.

Bunun yanı sıra Ontemmuz ve Karaelmas mahallelerinde seyir terası planımız var. Vatandaşımızın misafiri geldiğinde buralara götürüp şehri gezdirmesini sağlayacağız.

Bir de Karaelmas ile Rüzgarlı tepesine bir teleferik yerleştirip mahalleleri yakın etme projemizi var.

Bunların dışında önemsediğimiz bir konu vardı. Belediye İktisadi teşekküllerini kuracağız ve böylece  belediyenin kendi işlerini kendi bünyesinde yaparak, istihdam oluşturma çabası içinde olacağız. Bunlar ilk etapta aklımızda olanlar. Daha detaylı çalışma yapacağız. Üniversiteden uzmanlarla görüşüp şehir için önem arz eden konuları tespit edeceğiz.” (Abdullah Karabacak)