8 Haziran 1994 tarihinde kurulan Özgürlük ve Dayanışma Partisi, 22.12.2019 tarihinde yaptığı büyük kongrede tüzük değişikliğine giderek adını Sol Parti olarak değiştirdi ve şimdi de Sol Parti adı ile Zonguldak Ereğli, Devrek ve Merkez İlçe Kongrelerini tamamlamış bulunuyor.

 

Kongreleri sonrasında Ereğli İlçe Başkanı Mehmet DELİAK, yönetim kurulu  asil üyeliklerine Ahmet OKTAY, Tacettin ERÇİN, Cemal DİKENLİ yedek üyeliklere Birol EROL, Hüseyin ŞENER getirildi.

 

Devrek İlçe Başkanlığına Adil KARABAŞ, asil üyeliklere Ahmet ABANOZ, Muharrem UYSAL, Saime Müreffeh KADAM, Aysel İNAM yedek üyeliklere Salih ALTUN, Saniye UYSAL getirildi.

 

Merkez İlçe Başkanlığına Elçin KINAY BAYRAK asil üyeliklere Emine BULUT, Cemal KAYNAR, Uğur Şafak ŞENER, Haydar ŞENTÜRK yedek üyeliklere Zekiye ACAR ve Hakan Ceyhan seçildi.

 

Sol Parti  ilçe örgütlerini yaptığı açıklama şöyle:

 

“Dünya ve ülkemiz derin bir virus salgınıyla zor bir süreçten geçiyor. Halkımız  yaşama hakkını koruyabilme savaşı içindedir. İlk vakanın tespit edildiği 10 Mart’ tan itibaren; zorunlu hizmetler dışındaki tüm işler durdurulsun, işçilere ücretli izin verilsin, işten çıkarmalar yasaklansın çağrılarını yükselttik. Salgın başladığı günden itibaren işçiler, emekçiler ve yoksul halk kesimlerinin yaşamını sürdürecek, halk sağlığını koruyacak düzenlemeler yapılmadığı gibi her iş, halkla dalga geçercesine yapılmaktadır. Yönetme kapasitesinin yitiren rejim, pandemiye rağmen sermayeye ve çevresindeki kemirgenlere rant aktarmaya devam etmektedir. Halkın yaşam koşullarını bir bütün olarak gören haklı talepleri de zorunlu koşullar içinde bir bir ortaya çıkmaktadır.

Hergün değişen genelge ve kararlarla milyonlarca çocuğumuzun gencimizin hayatını hiçe sayarak yapılan sınavlar, kronik rahatsızlıklarına rağmen işveren inisiyatifine bırakılan binlerce çalışan ve yine salgın bahanesi kullanılarak işten çıkarılan binlerce işçi kardeşimiz  virüs yada açlık arasında tercih yapmak zorunda bırakılmaktadır. İktidar ve saray  bu salgını iyi yönettik çığırtkanlığıyla alkış tutmaya devam ediyor.

Tüm bunlar yaşanırken meslek odalarının seçim sistemlerinin ve diğer mevzuatlarının değiştirileceğini ifade etmiş, Anayasal kuruluşlar olan meslek odalarının bu otoriter ve antidemokratik düşüncelerle baskılanmaya ve işlevsizleştirilmeye çalışmaktadır.

Binlerce işçinin işsiz kaldığı şu dönemde kıdam tazminatı gibi emekçilerin geleceğe dair en  büyük güvencesi kıdem tazminatlarına bile göz dikme cesaretinde bulunmuşlardır.

Tek adam rejiminin ve sermayenin para sayarken, emekçileri, halkı yoksullukla, çaresizlikle boğuşturan bu karanlık günlerden; dayanışmamızla, itirazımızla, mücadelemizle çıkacağız!  

Ülkemizi bu karanlıktan çıkarmak ancak bizlerin kamucu, toplumsal dayanışma ve adaletten yana mücadelesiyle mümkün olabilecek. Gün birbirimize sahip çıkma, halkın sorunlarını halkın dayanışması ve mücadelesiyle çözme günüdür.”

(Haber Merkezi)