Zonguldak Belediye Başkanlığı için kulislerde adı geçen eski Bakanlardan Zeki Çakan, Halkın Sesi’ne konuştu:
“Kesinlikle Aday Değilim”

Zonguldak Belediyesi eski başkanlarından, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Zeki Çakan, yaklaşan yerel seçimler öncesinde Zonguldak Belediye Başkan aday adaylığı için net konuştu. Halkın Sesi’nin sorularını yanıtlayan Çakan, “Adaylık noktasında vatandaşlarımız arıyor. Ama son derece net olarak söylüyorum. Kesinlikle Aday değilim” dedi. Çakan’ın ismi kulislerde, MHP ile eski ANAP’lı AKP’liler tarafından AKP adayı olarak konuşuluyordu.

“ZONGULDAK EN İYİ ADAYI SEÇER”

Zonguldak’a uzun yıllar hizmet etmiş bir siyasetçi olarak gelişmeleri yakından takip ettiğini ifade eden Zeki Çakan, “İnşallah Zonguldak’a güzel hizmetler yapacak olan arkadaşlarımız başkanlık için aday olur. Ve yine inşallah Zonguldak halkı en iyi hizmeti yapacak belediye başkanı seçer. Zonguldak çok daha iyi yönetilmeyi hak ediyor. Bir kez daha söylüyorum. Belediye Başkanlığına aday olmayacağımı sizin aracılığınızla duyurmak istiyorum.” dedi.
** 
4 kişi adliyede
Zonguldak merkezli 5 ilde düzenlenen Fetö operasyonunda gözaltına alınan 4 kişi adliyeye sevk edildi. Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan A.B, M.A, İ.E. ve F.N.Z, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin 2 Kasım'da Zonguldak, Osmaniye, Ankara, Mersin ve İzmir'de belirlenen adreslere düzenlediği eş zamanlı operasyonda 4 şüpheli gözaltına alınmıştı.