CHP Alaplı ilçe Kadın Kolları Başkanı Hasibe Sotka, beraberinde CHP Alaplı Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda Türk Yardımseverler Derneği Alaplı Şube Başkanı Nusrev Akdeniz ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte 2014 yılını değerlendirirken, kadın kollarının projeleri ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

“ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

CHP Alaplı Kadın Kolları Başkanı Hasibe Sotka, 2014 yılında Alaplı Meslek Yüksekokulu’nda okuyan öğrencilere katkı sağlamak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ve bu tür etkinlikleri düzenlemeye devam edeceklerini belirterek, "CHP Alaplı Kadın Kolları olarak sosyal projelerimiz var. Bu projeler çerçevesinde ilçemizdeki yüksekokul öğrencilerimiz için onların bir nebze olsun, öğünlerini geçiştirmek için, onlara biraz yardımcı olmak amacıyla bir etkinlik düzenledik. Kendi ellerimizle yaptığımız gözlemelerimizi ve ayranlarımızı gençlerimize ikram ederek onların gönüllerini hoş tutmayı amaçladık. Bu tür projelerimiz devam edecektir. İnşallah daha ileride daha güzel etkinliklerle gençlerimize, ihtiyaç sahiplerine destek olmak amacındayız. Bu anlamda bizlere destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

“ENGELLİLERİMİZ BİZİM BAŞIMIZIN TACI”

CHP Alaplı ilçe Kadın Kolları Teşkilatı olarak her yıl iki kez olmak üzere engelli vatandaşları ziyaret ettiklerini belirten Sotka, “CHP Alaplı Kadın Kolları Teşkilatı olarak her yıl geleneksel olarak ilçemizdeki bakım merkezinde ve rehabilitasyon merkezlerindeki engelli vatandaşlarımıza moral vermek onların yanında olduklarını göstermek amacıyla ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Kendi imkanlarımız ile hazırladığımız hediyeleri engelli vatandaşlarımıza takdim ediyoruz.. Onlarla sohbet ederek onların hoşça vakit geçirmelerini sağlıyoruz. Engelli vatandaşlarımızın bir nebze de olsa onların yanında olduğumuzu göstermek amacıyla her yıl yılda iki kez olmak engelli vatandaşlarımızı ziyaret ediyoruz” diye konuştu.

“ÇALIŞAN KADINLARIMIZIN YANINDAYIZ”

CHP Alaplı ilçe Kadın Kolları Teşkilatı olarak çalışan kadınların her zaman yanlarında olduğunu belirten Sotka, konuşmasını şöyle sürdürdü: “CHP Alaplı ilçe Kadın Kolları Teşkilatı olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla çalışan kadınlarımıza her yıl karanfil dağıtımını yapıyor. Onları işyerlerinde ziyaret ediyoruz. Alaplı’daki çalışan kadınlarımızın sorunlarını dinleyip onlara destek olmak, yanlarında olduğumuzu göstermek amacıyla fındık fabrikalarımızı ve tekstil fabrikalarımızı ziyaret ediyoruz. Çalışan kadınlarımızın sorunları ve çalışma koşulları hakkında bilgiler alıyoruz”

HASTA ZİYARETLERİ

CHP Alaplı ilçe Kadın Kolları Teşkilatı olarak belirli aralıklarla Alaplı Devlet Hastanesinde bulunan hastaları ziyaret ederek onlara çeşitli hediyeler takdim ederken, moral desteğinde bulunduklarını belirten Sotka, şöyle konuştu: “Alaplı Devlet Hastane bünyesindeki dahiliye, çocuk ve kadın doğum servisini ziyaret ediyoruz. Oradaki hastalarla birebir sohbet ederek moral desteği veriyoruz. Onlara çeşitli hediyeler takdim ediyoruz. Ziyaretlerimizde Hastane personelinin yakın ilgisi ve güler yüzü bizlere de moral verirken, Hastalarımızın güzel ve itinalı bir şekilde bakıldığını görmek bizi mutlu ediyor” dedi.

“İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YARDIM ELİ UZATIYORUZ”


CHP Alaplı Kadın Kolları Teşkilatı olarak ilçedeki belirlediğimiz ihtiyaç sahiplerine çeşitli yardımlarda bulunduklarını belirten Sotka, konuşmasını şöyle tamamladı: “ Kadın Kolları Teşkilatı olarak tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik yardımlar yapıyoruz. Özellikle İhtiyaç sahibi aileleri unutmayarak onların sofralarına konuk olarak yardımlarımıza devam ediyoruz. Biliyorsunuz önümüzde bir genel seçim var.Kapı kapı, sokak sokak, dağ bayır, tarla, bağ, bahçe kadının olduğu her yerde, ciddi çalışmalar yapacağız. Bu seçimleri kazanmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz”