Saadet Partisi (SP) Zonguldak Milletvekili adayları Devrek’te seçim startını verdi. 07 Haziran tarihinde gerçekleşecek olan genel seçimler öncesinde SP Zonguldak teşkilatı ve milletvekili adayları seçim çalışmalarına başladı.

SP seçim merkezinden yapılan açıklamaya göre İl Başkanı Sadık Kar’ın da hazır bulunduğu seçim çalışmasına Zonguldak 1’inci sıra Milletvekili adayı Yusuf Çetin, 3’üncü sıra adayı Derya Özmekik, 4’üncü sıra adayı Abdullah Gündoğdu ve 5’inci sıra adayı Mustafa Taşçı’da katılırken, vatandaşlar adaylara sevgi gösterisinde bulundu. 

Özellikle bayanların ilgisi karşısında duyarsız kalmayan 3’üncü sıra adayı Derya Özmekik, partilerinin bir demokrasi örneği sergilediğini ve bayan aday olarak kendisinin 3’üncü sırada yer alarak diğer partilere de demokrasi anlamında örnek teşkil ettiğini söyledi. Bayan seçmenlerden destek isteyen Özmekik, “Saadet Partisi bir demokrasi örneği sergilemiştir. Bayan adaya sözde özde destek vermiştir. Benim 3’üncü sıradan aday gösterilmemde bunun en bariz göstergesidir. Ülkemizde ve bölgemizde vahim bir durum yaşanmaktadır. Her seçim önemlidir ama bu seçim geçmiş seçimlerden daha önemlidir. İnşallah 07 Haziran’da gerçekleştirilecek olan genel seçimlerde SP olarak farkımız ortaya çıkacaktır. Ben özellikle Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi’nin kurmuş olduğu bu ittifakta bana bir bayan aday olarak söz verme hakkı tanıdıkları için bütün hanımlara ve partimize teşekkürlerimi sunuyorum." şeklinde konuştu. 

Devrekli seçmenler ile bir araya gelen Saadet Partisi Zonguldak 1’inci sıra Milletvekili adayı Yusuf Çetin bölgenin sıkıntısını çok iyi bildiklerini ve bunun çözümünün de kendilerinde olduğunu belirtti. Vatandaşlardan destek isteyen Çetin konuşmasında, ”Bölgemizin ve ilçelerinin sorunlarını çok iyi bilmekteyiz. Bu sorunların çözümü de bizim partimizdedir. Zonguldak ve Türkiye artık sahipsiz. Her seçim döneminde Zonguldak’tan gönderdiğimiz vekil arkadaşlarımızın Zonguldak’la ilgilenmemeleridir. İnşallah 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde her beraberce göreceğiz ve inşallah Derya Özmekik Hanımefendi’nin de ifade ettiği gibi Devrek'teki 83 köyümüz, bir beldemiz, beş tane merkezde ki mahallemiz ile 44 bin seçmenimizle Devrek adına hep beraberce kucaklaşacağız. Seçim startımıza Devrek ilçemizden başladık. Tüm ilçelerimizi, beldelerimizi ve köylerimizi seçim sürecinde gezip, vatandaşlarımızın sorunlarını dinleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.