CHP Zonguldak 1. Sıra Milletvekili Adayı Şerafettin Turpcu, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde partisinin ülke genelinde ve Zonguldak’ta birinci parti olacağına inandığını bildirdi.

Turpcu, partisinin Caycuma’da gerçekleştirdiği yürüyüşte gazetecilere yaptığı açıklamada, yarın yapılacak seçimlerle ilgili çok çalıştıklarını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun performansının da en üst seviyede olduğunu belirten Turpcu, şöyle dedi;
“Çok çalıştık. Genel başkanımızın performansı da çok iyiydi. AKP’ye tarihi bir fark atıyoruz. Bunu köy ve şehirlerde görüyoruz. İnşallah CHP iktidara geliyor. Umarım tek başına iktidara gelir. Ülke genelindeki gerginlikleri bir tarafa bırakacağız, gerginlikleri sona erdireceğiz. Ülkemizin, Zonguldak ve ilçelerimizin kalkınması ile ilgili mücadele edeceğiz.

Amacımız iktidara geldikten sonra insanlarımızı iş ve aş sahibi yapmak. Bunun dışında bir düşüncemiz yok. Ben ve aday arkadaşlarım, il ve ilçe başkanlarımızla bu amaç uğruna çalıştık.
Zonguldak ve ilçeleri çok fakir, bakımsız ve yoksul bırakılmış. Bunu önlemek ve bertaraf etmek için, gelişmeyi sağlamak iş ve aş imkanı sunmak için iktidar olmak için yola çıktık.  İnşallah bu doğrultuda da yarın akşam neticeleri alacağız.”

Turpcu, gazetecilerin Caycuma’daki yürüyüşün kalabalık olmasına dikkat çekmeleri üzerine, “bütün ilçelerimizde böyleyiz. Tabi ki burası Çaycuma, benim doğum yerim. Bundan dolayı ayrı bir özelliği olabilir. Örneğin bugün, AKP’nin Devrek’te gerçekleştirdiği mitingin oldukça zayıf olduğunu öğrendim. Biz iktidara yürüyoruz” diye konuştu.

BİN KİŞİ KATILDI

Parti binasında bulunduğu Cumhuriyet Meydanı’nda, kadın ve erkeklerden oluşan kalabalık, çalan müzik eşliğinde halaylar çekti, oyunlar oynadı. Zaman zaman da partilerinin “Milletçe Alkışlıyoruz” sloganını anımsatarak alkışlarla hükümeti protesto ettiler.

Bu sırada alana gelen CHP 1. Sıra Milletvekili Adayı Şerafettin Turpcu’ya kalabalık grup sevgi gösterilerinde bulundu.

Turpcu ile birlikte, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, CHP İlçe Başkanı Fuat Kalaycı, CHP İl Başkanı Yardımcısı Volkan Alkaç, Milletvekili Aday Adayı Kamuran Ayyıldız, parti yöneticileri, kadın ve gençlik kollarının da katıldığı kalabalık  “Yaşanacak Bir Türkiye” ismi verilen yürüyüşü başlattı.

Turpcu’nun çevredeki vatandaşlarla selamlaştığı yürüyüş, Atatürk Heykel’in bulunduğu alandan tekrar Cumhuriyet Meydanı’nın önünde sona erdi.