Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, seçim kampanyası kapsamında yaptığı açıklamada ünlü sanatçı Tarkan ile görüşme halinde olduğunu, Temmuz ayının ilk haftası Tarkan’ın Ereğli’de konser vereceğini söyledi.

Ereğli’nin geldiği bu durumdan kurtulması için bütün siyasi partiler bir araya gelip kendisini tek aday göstermesi halinde Ereğli’yi hep beraber ayağa kaldıracaklarını ifade eden Posbıyık, İskele Cami tarafında açılan seçim ofisinde şöyle konuştu:

“Şimdiden haykırıyorum. Temmuz’un ilk haftasında yağlı direk festivaline hazırlığınızı yapın. Temmuz’un ortasında Sevgi Barış Dostluk Festivali’ne hazırlığınızı yapın. Tarkan ile görüşme halindeyim. Allah nasip ederse Tarkan Temmuz’un ilk haftası burada. Bütün Türkiye’yi buraya getireceğiz. Belediye de işler yürümüyor. Bu belediyenin dinlenmesi lazım. Ortadoğu Üniversitesi’nden profesör getirsen bu belediye düzeltemez. Bu belediyeyi tecrübeli bir belediyeci düzenler.Erdemir demek Ereğli demek, Ereğli demek Erdemir demektir. Türk Metal Sendikası bizim arkadaşlarımızın başarı ile yürüttüğü bir sendikadır. Beni kavgalı göstermeye çalışıyorlar. Yatında gezilere çıkacağım ve Türk Metal Sendikası’nı da ziyaret edeceğim. Onla bizim dostlarımız, arkadaşlarımızdır.

 

Ereğli’de trafik işi çözülecek. İlk geldiğimde Kent Meydanı’na başlayacağız. Kent Meydanı’nın tabanı 3 katlı otopark olacak.”

Konuşmasının ardından Posıyık, kendisini dinlemeye gelen yaklaşık 1000 kişilik vatandaş ve partiliye haklarını helal etmelerini isteyerek kürsüden indi.