Yeniden Refah Partisi Zonguldak Halkla İlişkiler İl Başkanı Kadir Kubilay Alptekin, partilerinin Genel Başkanı Fatih Erbakan’ı tecrübesizlikle suçlayan Saadet Partisi’ni eleştirdi.

Alptekin, “Saadet Partisinin yöneticilerinin bahsettikleri Tecrübeden kasıt Saadet Partili Millet Vekillerinin yurt dışında Avrupa Parlamentosu’nun düzenlediği aralarında konuşmacı olarak Kırmızı Bültenle aranan PKK’lılarında bulunduğu kongrede konuşma yapması mıdır, yoksa siyasi emelleri için davasını ve çizgisini hiçe sayıp başka partilerle milletvekilliği pazarlığına girmesi midir?''dedi.

Alptekin açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“İnsanlık olarak zorlu bir pandemi süreci geçirmekteyiz ilk olarak pandemi nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan Rahmet ve geride kalanlarına Başsağlığı diliyorum. Bilhassa Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca Beyefendiyi, sağlık çalışanlarımızı ve tüm hastane personellerimizi bu zorlu süreçte ellerinden geleni en iyi şekilde yaptıkları için canı gönülden tebrik ediyor ve başarılarının devamını temenni ediyorum.

Ülke olarak Sağlık, Ekonomi ve Sosyal Yaşam konularında zorlu ve sancılı bir dönem geçirirken Ulusal ve Yerel basında bazı talihsiz açıklamalara denk geliyoruz. Yeniden Refah Partisi olarak Milli Görüşün Doğuşu ile 1969 yılından bu yana ülkemizi ve halkımızı yakından ilgilendiren hususlarda daima halkımızın sorunlarını, dertlerini genel siyasetin önünde tuttuk ve siyasi gücümüzü yangına körük olarak değil halkımızın ve ülkemizin derdine deva, yarasına merhem olarak kullandık.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın vefatından sonra Milli Görüş çizgisinden sapmalar ve bazı parti yetkililerinin sistematik şekilde dışlanması nedeniyle Milli Görüşü tekrardan ayağa kaldırmak ve amacına ulaştırmak için 23 Kasım 2018’de Dr. Fatih Erbakan Liderliğinde Yeniden Refah Partisini kurarak üstümüze düşen görevi yerine getirdik.

Yeniden Refah Partisi kuruluşundan itibaren yaklaşık bir buçuk yıl içerisinde 79 ilde İl Başkanlığını ve teşkilatlarını kurmuş. 900’ün üzerinde ilçe ve beldede teşkilatlarını oluşturmuş, 70’ın üzerinde İl Kongresi, 700’ün üzerinde İlçe kongresini yapmış ve Türkiye Cumhuriyeti’nin en coşkulu ve kalabalık Büyük Kongre sini yaklaşık 50.000 kişinin katılımıyla hayata geçirmiş ve bir sonraki seçime girmeye hak kazanmıştır.

Yeniden Refah Partisi olarak geçmişte olduğu gibi bugün de yoğun bir medya ambargosu ile karşı karşıyayız. Tahmin ediyorum bazı Saadet Partili İl yöneticileri ve diğer partili yöneticiler yoğun şekilde yandaş medya kaynaklarına ve düzmecelerine maruz kalmışlar veya bile bile yalana ve düzmecelere göz yummuşlar. Oysa başlarını gömdükleri topraktan kafalarını çıkartıp etraflarına kibirsizce baksalardı Yeniden Refah Partisinin ülkesi ve milleti için gece gündüz ayırt etmeksizin çalıştığını ve çaba gösterdiğini görürlerdi.  Çıkmışlar Genel Başkanımızı tecrübesizlikle itham ediyorlar. Yüzde bir bile halkımızın oyunu alamayacağımızı bol keseden söylüyorlar.

Saadet Partisinin yöneticilerinin bahsettikleri Tecrübeden kasıt Saadet Partili Millet Vekillerinin yurt dışında Avrupa Parlamentosu’nun düzenlediği aralarında konuşmacı olarak Kırmızı Bültenle aranan PKK’lılarında bulunduğu kongrede konuşma yapması mıdır, yoksa siyasi emelleri için davasını ve çizgisini hiçe sayıp başka partilerle milletvekilliği pazarlığına girmesi midir? Yeniden Refah Partisi olarak 1,5 yıl içerisinde yaptığımız faaliyetler, projeler ve sırtımızda şerefle taşıdığımız halkımızın sorunlarının çözülmesindeki çalışmalarımız ve çözüm önerilerimiz başlı başına bir tecrübeden ibarettir. Milli Görüşün tek temsil hakkı vardır ve bu hakta tartışmasız, demokratik bir şekilde seçilmiş Genel Başkanımızın Liderliğinde   yediden yetmişe Yeniden Refah Partisindedir. Tecrübe kazanmak, ülkemize ve insanlığa hizmet etmek isteyen ve hakkı üstün tutarak, halkın seçim zamanı değil geçim zamanında da yanında olarak siyaset yapmak isteyen her bireye Yeniden Refah Partisinin kapısı sonuna kadar açıktır. Halkımızın önüne temiz bir şekilde çıkmak ve halkımızın hayır duasını almak sizin düşünce yapınızdaki tecrübeden kat ve kat evladır. Yine son sözü asil milletimiz söyleyecektir.”