Çaycuma ilçesinde Ak Parti Kadın Kolları Başkanı olan ve Belediye Meclis üyeliği yapmış Mine Verimcik Özkütük görevinden istifa ederek milletvekili aday adayı oldu. AK Parti İlçe Başkanlığında yapılan aday adayı açıklaması; İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. İlçe Başkanı Çolakoğlu, AK Parti’den Filyos Vadisi’nde tek kadın aday adayı olan Mine Verimcik Özkütük’e aday adaylık sürecinde başarılar diledi. Çolakoğlu, “Sandıklar hep Ak olmuştur ve her zaman yüzümüz gülmüştür. Türkiyemiz AK Parti kurulduğundan bu tarafa ne kadar ivme kazandığını, ne kadar başarılı bir şekilde Türkiye’yi yönettiğini Türkiye ve dünya şahittir. İnşallah yeni Türkiye’yi yeni kadrolarla beraber Başbakanımızla, Cumhurbaşkanımızla, milletvekillerimizle ve hep beraber Türkiye’yi şahlandıracağız. Bu kutlu yolda birçok isim Ak Parti’den bir sürü isim aday adaylığı olmuştur. Artık bizimde Çaycuma’mızda bir milletvekili adayı olması aşikardır. Sonuçta teşkilatımızın ve genel merkezimin vereceği karardır. Ben Mine Verimcik Özkütük’e ben aday adaylık sürecinde kendisine başarılar diliyorum” dedi.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı olan ve Belediye Meclis üyeliği yapmış milletvekili olabilmek için görevinden istifa ederek aday adayı olan Mine Verimcik Özkütük ise şöyle dedi:

“Benim adaylığım şahsımın değil Çaycumalı Kadınlarımızın adaylığıdır. Hayatın her alanında var olan, üreten, çocuk yetiştiren, topluma birey hazırlayan, ailenin yapı taşı olan kadınların daha çok siyasette, yönetimde aktif rol almaları gerekmektedir. Partimizin kurucusu, lideri, ülkemizin Cumhurbaşkanı ve tüm dünyadaki ezilmişlerin, itilmişlerin lideri Recep Tayyip Erdoğan ve Genel Başkanımız, Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’da bunu her fırsatta dile getirmektedir. Bende sizlerin içinden bir kadın olarak, hem ülkemizde, hem bölgemizde kadın haklarının takipçisi ve temsilcisi olmak hem de Çaycumalımızın, Zonguldaklılarımızın talep ve beklentilerine aracılık etmek, sorunlarımızı dile getirmek, muktedir bir siyasi hareket içinde bu sorunlara çözümler üretmek için aday adayı oldum. Çaycuma’nın ihtiyacı olan en önemli şey Ak partili bir vekile sahip olmaktır. Bu gün güçlü, üretken, kararlı, istikrarlı bir iktidar vardır. Bu iktidarın Çaycumalı bir vekili Çaycuma’mıza çok şey katar. Bu İktidarın Kadın bir vekili olmak hem bölgemize hem de ülkedeki tüm kadınlarımıza hizmet etmek adına çok şey katar. Partimiz ilçemizde kurulduğundan bu yana açık ara en çok oy alan partidir. Halkımız her dönem Türkiye ortalamasının üzerinde oy vermiştir. Halkımızın sağ duygusuna minnettarız. Artık bu halkın bir vekile ihtiyacı vardır. Ben bu heyecanla, umutla halkımıza kadınlarımıza hizmet edebilmek için aday adayıyım. Tarihimizin en önemli seçimlerinden birine adım adım yaklaşmaktayız. Biliyoruz ki bu seçim ülkemizin milletimizin ve de bölgemizin hem bugünü hem de yarını için büyük öneme sahiptir. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerinin temelleri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Ak kadrolarla atılmıştır. Atılan bu temeller üzerinden Yeni Türkiye’nin Zonguldak’ımız ve Çaycuma’mızın inşası için bundan sonra da görev alacağım alanlarda aynı şevk ve heyecanla üstüme düşen tüm sorumlulukları Partimizin belirlediği hedefleri doğrultusunda yerine getireceğiz. Vadimiz için hazırlana proje ve yatırımların takipçisi olacağız. Cumhuriyet tarihi boyunca kadınlarımız memleketimizin inşasında büyük görevler üstlenmiş ve bu yolda büyük fedakarlık göstermiştir. Bende bir kadın olarak yolda Başbakanımız ve genel başkanımız liderliğinde güçlü ve yeni Türkiye inşasında bulunarak Zonguldakımız için ülkem için hizmet etmek amacıyla sizlerin içinden biri olarak Ak Partiden Zonguldak Milletvekili aday adaylığımı siz değerli dostlarımla paylaşıyorum."