Zonguldak Dernekleri Federasyonu yönetim kurulu bir araya gelerek yürütülmekte olan operasyonla ilgili “tek yürek tek vücut olarak savaşmaya hazırız” mesajı verildi.

Zonguldak Dernekleri Federasyonu ZONDEF 9 genel başkanı Gurbet Altay yaptığı basın acıkmasında;

 "Türk Milleti Mazluma asla el kaldırmaz, Zalim Karşısında Asla ve Asla EĞİLMEZ…”

 Yüzyıllardır daima barışı en başta tutan Türk Ulusu ve Türk ordusu, dünyaya kardeşliği ve insanlığı getirmiştir. Türkiye artık kendi kararlarını, dış güçlerin dayatması ile değil, milletinden aldığı güç ile almaktadır. Ecdadımız, tarihte dini, dili, ırkı ve düşüncesi ne olursa olsun kardeşçe yaşamıştır. Kalleşçe düşünenlere ve sınırlarımızda gözü olanlara Yüce Türk Ordusu gerekli cevabı her zaman vermiştir. Alfabede harf bırakmayan YPG/PYD,PKK gibi toprağımıza göz diken ve de mazlum halkı baskı altında tutan terör örgütlerine karşı,AFRİN Askeri harekatını ZONGULDAK DERNEKLER FEDERASYONU (ZONDEF) olarak sonuna kadar destekliyor, gerekirse VATAN’ın bir karış toprağını vermemek için her bir ferdimiz askere gitmeye hazır olduğumuzu belirtmek isteriz.

 Bu vatan VATANSEVERLERİNDİR. Vatan hainlerin değil. Biz Zonguldak Dernekleri Federasyonu (ZONDEF) olarak şunu çok iyi biliyoruz; ”Hiçbirimiz, Hepimiz Kadar Güçlü Değiliz!...” anlayışı içinde olduğumuzu belirtmek isteriz. Yüzyıllardır bu topraklarda kardeşçe yaşayan Türk’ü, Kürt’ü, Çerkez’i, Alevi’si, Sünni’si ile hep birlikte kardeş kaldık, kardeş kalacağız.

 

Bizim, kimsenin topraklarında gözümüz yoktur. Sınırlarımızda barışı sağlayıp,kardeşçe yaşamak istiyoruz.

 

Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyor, askerimizin bir an önce yuvalarına sağ  ve sağlim kavuşmasını Yüce Allah’tan temenni ediyoruz.Her zaman barış için, kardeşlik için, büyük TÜRKİYE için ORDUMUZUN yanında olduğumuzu belirtmek isteriz.” dedi.