Zonguldak İl Genel Meclisi toplantısına CHP’li Kilimli meclis üyelerinin eleştirileri damga vurdu. Söz alan CHP Kilimli İl Genel Meclisi üyesi Metin Uzun, Kilimlinin köylerinde yapımı tamamlanan asfalt ve parke çalışmalarıyla ilgili yerel gazetelerin birinde çıkan haberi yaptıranları ve yapanları kınadı. Yapılan haberde sadece Kaymakamın ve Ak Partili meclis üyelerinin adının geçtiğini belirten Uzun, CHP’li Kilimli Meclis üyelerinin yapılan etkinliğe davet edilmemiş olmasını da eleştirdi. Uzun’a, yine CHP Kilimli meclis üyesi Cihat Öztürk destek verdi. Öztürk, “Açılıştan haberim var. Ancak davet edilmedim. Haberde, Kaymakamın, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin malzemesi olmasına utandım” ifadelerini kullandı.

Başkan Vacit Durdubaş’ın Ankara’da olması nedeniyle 1’inci Başkan Vekili Necdet Karaveli’nin yürüttüğü Kasım ayı toplantısının 13’üncü birleşiminde madde tartışılmadı. 16.11.2015 günlü 12’inci birleşime ait toplantının tutanak özetinin okunup oylanmasının ardından söz almak isteyen meclis üyeleri konuştu ve ardından gelecek toplantının gün ve saati oylandı.

CHP Kilimli İl Genel Meclisi üyesi Metin Uzun, Kilimlinin köylerinde yapımı tamamlanan asfalt ve parke çalışmalarıyla ilgili yerel bir gazetede çıkan haberde sadece Kaymakam ve AK Partili isimlerin geçmesini eleştirdi. Uzun, “Yapılan işlem sadece AK Parti tarafından yapılmadı. İl Özel İdare tarafından yapıldı. Kilimli ’de iki tane CHP İl Genel Meclisi’nin üyesi var. Ancak davet edilmemişler. Haberde isimleri de yok. Haberi yapanları da bu şekilde haberi verenleri de kınıyorum” dedi.

Yerel gazetede çıkan haberde ismi geçen AKP’li Kilimli İl Genel Meclisi üyesi Ramazan Taşdemir, “Kaymakamımızla beraber il özel idaremizle de yaptığımız çalışmaları paylaşıyoruz. Yapılan çalışmalardan da Cihat Öztürk’ün haberi vardır. 35 yıldır Cumhuriyet mahallesinde yapılamayan bir yolu biz tespit ettik. Vatandaşlarda memnuniyetlerini belirttiler ve program yapmak istediklerini söylediler. Kurban kestiler. Yollarını çok kısa bir sürede bitirdik. Kaymakamımızı da davet ederek orada program düzenledik. Filyos Belediye Başkanımız, çalışmamıza kepçe ve kamyonlarıyla destek olmuştu. Kendisini teşekkür etmek amacıyla oraya çağırdık” dedi. Taşdemir, CHP’li Kilimli İl Genel Meclisi üyesi Cihat Öztürk’ü, yaptıkları her çalışmadan haberdar ettiğinin de altını çizen Taşdemir, “Metin Bey bir gün bile ne Özel idarenin yaptığı çalışmalarla ne de kaymakamlıkta yapılan işlerle ilgilenmediği halde kalkıp da yapılan bir haberden dolayı eleştiri yapmasını kınıyorum” ifadelerini kullandı.

CHP’li Kilimli İl Genel Meclisi üyesi Cihat Öztürk, “Ben devlet terbiyesiyle yetişmiş biriyim. Kaymakam Bey’in siyasi bir şova dönüştürülmesini istemedim. Haberde, Kaymakamın, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin malzemesi olmasına utandım. Siyasi parti olarak konuşmuyorum. Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün’e, Muslu Belediye Başkanı Sebahattin Adıyaman’a Kilimlinin çok yardımları var. Fakat benim bile haberim yok.  Yiğit’i öldür de hakkını yeme! Biz burada MHP’yi de Saadet Partisi’ni de temsil ediyoruz. Adil olmayan bir seçim sistemi var. Açılıştan haberim var. Ancak davet edilmedim” diye konuştu.

Tartışmaya orta yol bulan isim AKP’li Merkez İlçe İl Genel Meclisi üyesi İsmail Terzi oldu. Terzi, “İl Genel Meclisi adına üç tane karar organı var. Birincisi, İl Genel Meclisi, İkincisi encümen, üçüncüsü de köylere hizmet getiren birlikleridir. Arkadaşlarımız kendi ilçeleriyle ilgili olan çalışmaları ve gelişmeleri takip ediyorlar. Bazı arkadaşlarımız takibini iyi yapar bazıları yapamaz.  Takibini yapmakta gecikmiş olabilir. Sonuçta yapılan hizmet, millete yapılmıştır. Ufak tefek şeyleri burada o, bu meselesi haline getirmenin anlamı yok. Devletin parasıyla yapılan işlerdir. Siyasi olanlarda bunların takibini yapar. Yapılmasına ve yaptırılmasına yardımcı olur. Polemik konusu haline getirilip, Kaymakamları araya sokmanın doğru olduğunu düşünmüyorum” şeklinde konuştu.

Bir sonraki il genel meclisi toplantısının 18.11.2015 Çarşamba günü saat 10.00 yapılması oy birliğiyle kabul edildi.