Zonguldak Sorunlarını Çözümleri Komisyonu Başkanı Harun Akın, komisyon hakkında bilgiler vererek, önergenin TBMM’ye taşıdıklarını ve CHP’nin de desteğini aldıklarını söyledi.

Gündeme getirdiği Zonguldak sorunlarıyla ilgili kendisine teşekkür etmeye gelen vatandaşlar olduğunu söyleyen Akın, sorunların çözümü için sonuna kadar mücadele edeceğini vurguladı.

Ancak AK Parti’lilerin Zonguldak sorunlarıyla ilgili kurulan komisyonun siyaset malzemesi olarak kullandığını belirtiklerini ifade eden Akın, amacının polemik yaratmak olmadığını söyledi. Akın: “Ak Partili arkadaşlarımız bunu siyaset malzemesi yaptığımı söylemişler. Malzemeyse evet malzeme bundan daha güzel malzeme olmaz. Siyaset mi malzeme inşaat mı göreceğiz” diyerek şunları söyledi;

SORUNLARI ANKARA’DA MECLİSE TAŞIDIK

“Zonguldak’ın sorunu var ama komisyon olarak iki önemli konuyu işleyeceğiz. Halkımızı bilgilendireceğiz, görüş ve çözüm sunacağız. TTK ve kömür gerçeği Zonguldak’ın mülkiyet sorunu bunları çözeceğiz. Konuyu Ankara’ya, TBMM’ye taşıdık ve CHP’nin desteğini aldık. Zonguldak’ın birçok kesiminden gerek cep telefonuma, gerek ev telefonuma, gerek partime, gerek büroma ellerinde tabu belgeleri ile tahsis belgeleri ile gelen vatandaşlarımız durumunun ne olacağını bu güne kadar ortaya çıkarttığımızda teşekkür edenler sizlerde sağ olun siz basın mensupları aracılığı ile bunu duyuruyoruz. Bu önergede tabu tahsisi belgesi elinde olanların hiçbir ücret ödemeden direk tapularını almasını ortaya koyan bir önergedir. Zonguldak’ta elinde tahsis belgesi veya hiçbir belgesi olmadan sadece belediyeye vergi ödemiş binlerce insanı var.”

BUNDAN GÜZEL MALZEME OLMAZ

30 yıldır çözülemeyen sorunların olduğunu söyleyen Akın, “AKP’nin milletvekillerinin bize yönelik değerlendirmeleri var. Derdimiz polemik değil. 30 yıldır çözemediğimiz konuyu bu yasayı sadece bu önergede ben hazırlamadım diyemem. Diğer siyasi partideki arkadaşlarımız özellikle Ak Partili, bunu siyaset malzemesi yaptığımı söylemişler. Malzemeyse evet bundan daha güzel malzeme olmaz. Siyaset mi malzeme inşaat mı göreceğiz. TTK’nın yeniden yapılandırılması ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. TTK kolu bacağı kopartılmış üretime yönelik yeterli yatırımların yapılmadığı üretime yönelik işçi açıklarının olduğu ihaleye verilmiş sahalarda ki sorunlar her geçen gün arttı” dedi.

MERKEZ ATÖLYESİNDE SİNEK UÇMUYOR

TTK’nın merkez atölyesiyle ilgili projesi olduğunu ve bunu önümüzdeki günlerde açıklayacağını söyleyen Akın; “Merkez atölyesinde geçmişte tabiri o ise insan yapılıyordu. İnsan yapılabilecek merkez atölyesinde şimdi sinek uçmuyor. Nerden nereye. O yüzden buralarla ilgili de sizlere çarpıcı şeyler sunacağız. Bu raporumuzu da CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’da bekliyor. Bundan sonra başımıza başka bir iş kazası daha gelmesin” şeklinde konuştu.

Haber: Nermin Akkaya/ Tutku Demirsay