CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Türkiye’de yerel yönetimler alanında bir ilk olan Zonguldak Belediyesi Sporcu Dostu Mobil Sağlık Aracı’nın açılışını gerçekleştirdi. Mobil Sağlık Aracı'nda ilk sağlık taramasından geçen Kaya’nın, tansiyonu yüksek çıkınca, “Burada çok başkan adayı var, kolay mı?” diye espri yapması, gülüşmelere neden oldu.

Emirgan Otel'de düzenlenen basın toplantısının ardından Fener Sahası'nda "Sporcu Dostu Mobil Sağlık Aracı"nın açılış töreni yapıldı. Programa CHP'li Kaya'nın yanı sıra Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CHP il teşkilatı ve çok sayıda partili katıldı. 

Zonguldak Genel Merkez Spor Üst Kurulu Üyesi Ahmet Sağlam, “Bu araçla amacımız, çocuklarımızın güvenli bir sağlık ortamında spor yapmasını sağlamak. Bu araçla EKG, kan şekeri ve tansiyonuna bakabileceğiz. Hedefimiz önce futboldan başlayarak salon sporları ve halkımıza hizmet götürmek. Halı sahalarda ve ilçelerimizde bu taramaları yapmayı amaçlıyoruz” dedi.

Sağlam, ilk etapta sporcu gençleri taramadan geçireceklerini, ardından kitle sporu denilen yaşam sporu ve yürüyüş yapan halka yönelik hizmet verileceğini kaydetti.

Sporda sağlığın önemine dikkat çeken CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Spor Kurulu Başkanı Yıldırım Kaya, “Sporcularımız önce sağlık kontrolünden geçirilecek. Bu Türkiye’de yerel yönetimler anlamında ilk olma özelliği taşıyor. Ben Genel Başkanımız adına hepinizi kutluyorum. Bu projenin bütün belediyelerimize örnek olmasını tavsiye ediyoruz. Biz derman belediyeciliği diyerek yola çıktık. Halkımıza ve gençlerimize derman olacağız” diye konuştu.

Zonguldak’ın ilklerin şehri olduğuna ve bir ilkin daha bu kentte atıldığına dikkat çeken Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, “Biz eğitimden gelen kişileriz. Öğretmenliğim döneminde de gençlerimizin spora yönelmesi noktasında çalışmalar yaptık. Okulda idareciyken spor yapan bazı öğrencileri hastaneye kontrole götürdüğümüzde sağlık taramasının ne kadar önemli olduğunu gördük. Sağlık çalışmasında birçok sorunla karşılaştık. Bizler bu sağlık taramalarını gençlerimiz işin kolaylaştırmaya çalıştık. Biz ilklerin şehriyiz. Burada bir ilki daha başaracağız. Çocuklarımız ve halkımızın sağlıklı bir şekilde spor yapmasını amaçlıyoruz. Yürüyüş yapan halkımızın da bu taramalardan faydalanmasını sağlayacağız. Mesela yürüyüş yaparken insanlara, ‘efendim buyurun isterseniz kalp, tansiyon ve şekerinize bakalım, ondan sonra yürüyün’ diyeceğiz. Sağlık için yürüyen kişiler ve sporcu çocuklarımız bu tarama sayesinde daha sağlıklı spor yapmış olacaklar.” ifadelerini kullandı.

Heyet daha sonra sporcu gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

İLK SAĞLIK TARAMALARINDAN GEÇTİLER: TANSİYON YÜKSEK ÇIKTI

Konuşmaların ardından CHP Genel Başkanı Kaya ve Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile Belediyespor takımının forvet oyuncusu da ilk sağlık taramasından geçti. Sağlık taramasında tansiyonu (14/8) yüksek çıkan Kaya, “Ee burada çok başkan adayı var, kolay mı?” şeklinde espri yaptı. Kaya ve beraberindekiler, çeşitli programlara katılmak üzere Fener sahasından ayrıldı.