Türkiye’nin ilk siyasi partisi

CHP 96 yaşında

Türkiye'nin ilk siyasi partisi olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923'te kurulan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kuruluşunun 95. yıldönümünü kutladı. İlk olarak Zonguldak Valiliği Atatürk anıtı önünde toplanan partililer, anıta çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunup İstiklâl marşı okudu.

Valilik önünde toplanan partililer, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulundu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Yapılan konuşmaların ardından İsmet İnönü Parkı’na geçen partililer, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ikinci Genel Başkanı olan İsmet İnönü Anıtı önünde saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okdu. Belediye Başkanları ve partililer, İnönü Anıtı’na karanfil bıraktı. Daha sonra Şehitler Anıtı’na geçen CHP’liler, burada şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Uzun yıllardır maddi ve manevi katkı veren 70 yaş üzerindeki 33 partiliye plaket takdim edildi.

CHP'liler Zonguldak Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenin ardından İl Başkanlığı binasında 95. yıl pastasını kestiler.