CHP’de gazetecilerin sorularına cevap verilmeyen bir basın toplantısı düzenlendi 

Turpcu: "Örgütteki iyi insanlara rağmen örgütler çalışamıyor"

Düzenlediği basın toplantısında “Sahada kadınlar vardı, gençlik kolları ve erkek üyeler çalışmadı” suçlaması yapan Turpcu gazetecilerin sormak istedikleri sorulara da “her şeyi söyledim” diyerek cevap vermedi

CHP Zonguldak Milletvekili Turpcu,  CHP Zonguldak İl Başkanlığı’nda yaptığı basın açıklamasında, gazetelerde çıkan haberlere cevap verdi. Turpcu, “Zonguldak Merkez İlçe mahalle delege seçimleri konusunda benim adımın da geçtiği haberler yer aldı. Birbirinden farklı anlaşılan bu haberlerde ben de taraf gösteriliyorum. Bu doğru değildir. Ben delege seçim çalışması yürüten arkadaşların bir araya gelmesi ve özellikle her iki seçimde de sahada çalışan arkadaşlarımın ayrışmaması ve hiçbirinin dışarıda kalmaması için önerilerde bulundum ve Sahada çalışan arkadaşlar mutlaka tüm listelerde olmalıdır. Çünkü onların ilçe kongrelerinde söyleyecek sözleri, anlatacak hikayeleri ve ciddi önerileri olacaktır. Ben bu partide asıl değişim sürecinin seçim sahalarından gelen arkadaşlarla başlayacağına inanıyorum. Çünkü partili üyelerimiz ve diğer seçmenler kapılarında onları gördüler. Partili olup ta partisine oy vermeyenleri ve hatta başka partilere çalışanları da onlar iyi tanıyor. Örgütte iyi insanlar olabilir ama örgütlerimiz temel olarak iyi çalışamıyorlar” dedi.

Parti binasında partililer ile birlikte yaptığı basın açıklamasında, Şerafettin Turpcu, “Olağan üstü bir seçim yaşadık. CHP olarak başarılı olamadık. AKP’yi ve milletvekilleri kutluyorum. Umarım Zonguldak’a 13 yıldır vermediği hizmetleri yaparlar. Zonguldak’ın eksiklerini hep birlikte hepimiz biliyoruz. Bizler bu dönemde pozitif siyaset izleyeceğiz. Olumlu yapılanlara destek olacağız. Yapılamayanları da eleştireceğiz. Partimizde bir kurultay süreci yaşanıyor. Kaydımı yaptırırken oradaki gazetecilere ‘Seçimlerde başarılı olamadık ve kurultaylarda hesabını vereceğiz’ ve ‘biz çok olağan üstü kurultaylar gördük ve genel başkanlar değiştirdik. Fakat sadece genel başkanlar değiştirerek bu partinin bir yere varamadığını tekrar tekrar gördük ve yüzde 25’lere takıldık. Dolayısıyla değişim temelden ve köklü bir değişimin olması gerekiyor. Her örgütte iyi insanlar olabilir ama örgütlerimiz temel olarak iyi çalışamıyorlar. 5 ay içerisinde 2 tane seçim yaşadık. Ben de bunları gördüm diğer adaylarımız da gördü. Kadın kollarımız var. Onlara tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Ama kadınlarımız dışında sahada gençlerimiz ve erkeklerimiz yoktu. Huzurunuzda yemin etmemiş bir milletvekili olarak yer alıyorum. 1 Kasım seçimleri için ara verilen bir delege seçimlerimiz vardı normal süreçte ama 1 yıl ya da daha fazla gecikmiş seçimlerdir. Belki de örgütlerimizin hantal olmasının sebebi örgüt seçimlerinin yapılmamasıydı. Ama yapmak zorunda kaldığım bu basın açıklamasını yapacağım” dedi.

Milletvekili Şerafettin Turpcu, Fransa da yaşanan terör eylemlerinin Türk terör eylemlerini kınadığımız gibi terör eylemlerini kınıyoruz. Acılı ailelere ve Fransa devletine başsağlığı diliyor ve Ülkemizde ve dünyada bu insanlık dışı olayların son bulmasını diliyorum diye başladığı basın açıklamasında şunları söyledi:

“30 yıllık siyasi hayatı boyunca üyesine güvenerek hep ön seçim istemiş ve 7 Haziran öncesi yapılan ön seçimden, daha doğrusu eğilim yoklamasından açık ara birinci çıkmış bir CHP li olarak 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde Zonguldak milletvekili seçildim. Daha yemin etmemiş bir milletvekili olarak bugün basında yer alan bazı haberlere açıklık getirmek üzere buradayım. Milletvekili seçimlerinden önce başlamış olan CHP Genel Kurul süreci ülke genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da kaldığı yerden devam ediyor. Tüm ilçelerimizde köyler ve beldelerde hemen hemen tamamlanmış olan delege seçimleri, mahalle delege seçimlerinden sonra ilçe kongrelerimizle devam edecek.Sonra İl kongremizi yapacağız.Kongrenin Tüzüğümüze uygun olarak yürütümünden İl Başkanı sorumludur. Ben bir vekil olarak tüm ilçelerde, en geniş katılımla, en açık ve adil bir şekilde bu sürecin tamamlanması için her türlü katkıyı veriyorum. Ancak son kararı veren il ve ilçe başkanlarıdır”

“DELEGE SEÇİM ÇALIŞMASI YÜRÜTEN ARKADAŞLARIN BİR ARAYA GELMESİ VE SAHADA ÇALIŞAN ARKADAŞLARIN HİÇBİRİNİN DIŞARIDA KALMAMASI İÇİN ÖNERİLERDE BULUNDUM”

Mahalli basınımızda Zonguldak Merkez İlçe mahalle delege seçimleri konusunda benim adımın da geçtiği haberler yer aldı. Birbirinden farklı anlaşılan bu haberlerde ben da taraf gösteriliyorum. Bu doğru değildir. Ben delege seçim çalışması yürüten arkadaşların bir araya gelmesi ve özellikle her iki seçimde de sahada çalışan arkadaşlarımın ayrışmaması ve hiçbirinin dışarıda kalmaması için önerilerde bulundum. Ancak benim adıma bu sürecin içinde olan arkadaşıma rağmen ortak çalışmadan sonuç çıkmadı”

“SAHADA ÇALIŞANALAR LİSTEDE OLMALI”

“Sahada çalışan arkadaşlar mutlaka tüm listelerde olmalıdır. Çünkü onların ilçe kongrelerinde söyleyecek sözleri, anlatacak hikayeler ve ciddi önerileri olacaktır. Ben bu partide asıl değişim sürecinin seçim sahalarından gelen arkadaşlarla başlayacağına inanıyorum. Çünkü partili üyelerimiz ve diğer seçmenler kapılarında onları gördüler. Partili olup ta partisine oy vermeyenleri ve hatta başka partilere çalışanları da onlar iyi tanıyor. Her zaman parti üyelerine güvenen birisi olarak bazı engellere ve yanlış yönlendirme gayretlerine rağmen üyelerimiz en sağlıklı kararı verecektir. Ben 12 Eylül öncesi devrimci mücadeleden gelen bir CHP’li olarak cesur olmanın ne demek olduğunu bilirim. Maddi manevi bedel ödemiş ve ödeyen bir solcu olarak sıradan tartışmalar içinde adımın geçmesini doğru bulmam. Cesaret, lafla değil yaşam içinde ortaya çıkar. Önemli olan cesaret gösterisi değil, partimiz, Zonguldak örgütümüz, ülkemiz ve yurttaşlarımızın geleceği adına sağlıklı kararlar almaktır”

“ELİNDEN GELENİ YAPMIŞTIR, YIPRATMAK DOĞRU DEĞİL”

“Bu partide herkesin seveni sevmeyeni vardır. Olabilir, bu yanlış değildir. Yanlış olan şey bu sevgiyi parti sevgisinin önünde tutmaktır. Ya da o falancayı çok seviyor, diyerek bu partiye katkı veren insanları dışlamaktır. Harun Akın arkadaşımız burada yaptığı değerlendirme toplantısında, artık yorulduğunu, dinlenmek istediğini ve yeni insanların önünü açmak gerektiğini söylemiştir. Bu onun siyasi faaliyetleri bıraktığı anlamına gelmez. Zaten kendisi elinden geldiğince partisi adına katkı vermeye devam edeceğini belirtmiştir.1 Kasım seçimlerinde elinden gelen gayreti göstermiş ve maddi manevi bedel ödemiş o arkadaşımızı da yıpratmak doğru değildir”

“GÖREV ALACAK OLAN ARKADAŞLARI CİDDİ BİR ÇALIŞMA DÖNEMİ BEKLİYOR”

“Artık önümüze bakma ve iktidar hedefiyle çalışma zamanıdır. Tüm üye arkadaşlarımı oy kullanmaya davet ediyorum. Ben gerek 7 Haziran’da gerekse 1 Kasım’da partimiz adına çalışan tüm arkadaşlarıma ve bize oy veren tüm hemşerilerimize tekrar teşekkür ediyorum. Sandığa giderek demokrasiye sahip çıkan tüm yurttaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Tüm ilçelerde ve ilde yeni dönemde görev alacak olan arkadaşlarımızı ciddi bir çalışma dönemi bekliyor. Normal şartlarda en az 2 yıl birlikte görev yapacağımız seçilecek arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

SORULARA CEVAP VERMEDİ

Düzenlediği basın toplantısında Turpcu gazetecilerin sormak istedikleri sorulara da “her şeyi söyledim” diyerek cevap vermedi. Turpcu’nun bu şekilde gazetecilere yanıt vermemesi ise basın toplantısının anlamıyla çelişti ve olumsuz yorumlara neden oldu. Barış DOĞAN