CHP Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Şerafettin Turpcu, Zonguldak il örgütünde kayıtlı tüm üyelere bir mektup yazarak destek istedi. Turpcu’nun basın bürosundan yapılan açıklamaya göre “Kardeşiniz Şerafettin Turpcu” imzasıyla üyelere giden mektupta şu cümlelere yer verildi: 

 

Değerliyol arkadaşım, partimiz 7 Haziran seçimlerindeki milletvekili adaylarını kayıtlı 10.500 üyenin oylarıyla belirleyecek. Bunu parti içi demokrasinin hayata geçmesive seçim başarısı açısından son derece önemli buluyorum. 30 yıla yaklaşan siyasi hayatımda hep üyelerin söz ve karar sahibi olması ilkesini savundum. Nedense,hep tersi tercih edildi.  Bu tercihparti içi barışa, birliğe beraberliğe hizmet etmediği gibi, seçim performansımızı da etkiledi. İlimizi TBMM’de temsil edecek adayları şimdi sizler belirliyorsunuz.  Yapılacak önseçim, hiç kuşku yok ki,örgütümüzün propaganda döneminden çok daha önce büyük bir heyecan, motivasyonla seçime hazırlanmasını sağlayacak. Bir yerlerden dayatılanlarla değil, kendi belirlediği adaylarla seçimlere giden partililerimiz daha büyük bir şevkle çalışmalara katılacak. Yalnızca bu bile gerek sandıkların korunması, gerekse daha geniş kitlelere sesimizin duyurularak oylarımızın artırılması yolunda büyük mesafe kat etmemizi sağlayacak.

 

Sevgili kardeşim,day adayı olarak karşınıza çıkarken, neden aday olduğumu sizlere anlatmak isterim. Cumhuriyetin ilk kenti Zonguldak TTK, ERDEMİR, KARDEMİR,ÇATES, SEKA Filyos Ateş Tuğla gibi sanayi tesisleri, limanları, üniversitesi,kaliteli eğitim veren lise ve sanatokulları ile ülkenin altın şehirlerinden biriydi. Önce sağ iktidarlar ve peşinden gelen 13 yıllık AKP iktidarı kenti adeta tarumar etti. Emeğin başkenti, emeklinin ve işsizliğin başkenti oldu. AKP 13 yıllık iktidarı süresince kentin hiçbir sorununu çözemediği gibi, bütün ilçelerimiz göç verdi, köylerimiz boşaldı, nüfusumuz azaldı. Zonguldaklılar büyükşehirlerde asgari ücretle çalışan modern köleler haline geldi.İlçelerimizde de son derece kötü bir tablo ortaya çıktı. Erdemir’in özeleştirilmesinin ardından Ereğli vahşi kapitalimizin pençesine terk edildi, beş bin olan icralı kişi sayısı ellibinlere ulaştı. İşsizliğe çareymiş gibi gösterilen tersaneler bir bir kapanırken iktidar partisi kılını bile kıpırdatmadı. Filyos Vadisi Projesi ise bir çivi bile çakılmadan “Yalan Rüzgârı” dizisini aratmayacak bir senaryo ile düş olarak kalmaya devam etti. TTK küçüldükçe küçüldü. İlçelerimizde tarım bitirildi, emeğin başkaldıran kenti Zonguldak ülkenin küçük kentlerinden biri haline getirildi. 

 

Aziz dostum, tüm içtenliğimle söylüyorum ki, her anlamda gerileyen Zonguldak’ıCHP iktidarı ayağa kaldıracaktır.İktidara geldiğimizdekömür havzamıza gereken önem verilecek, Filyos Vadisi Projesibaşta olmak üzere, istihdam yaratacak pek çok proje süratle hayata geçirilecektir. Ulaşımın bir işkence haline geldiği karayolları çağdaş seviyeye çıkarılacak, yeni iş alanları yaratılarak,ekmeğin en namuslusunun pişirildiği Zonguldak,huzur içinde yaşayan mutlu insanların kenti haline dönüşecektir. Bunu başarmak zorundayız, çünkü torunlarımıza mutlu insanlarını kentini yaratmak gibi büyük bir borcumuz var. İşte bu borcu ödeyebilmek için aday adayı olarak karşınızdayım.  İş hayatındaki başarılarım ve yıllarca sol içinde verdiğim mücadele nedeniyle kendime güveniyorum. Uzun yıllardır partim ve siz değerli üye kardeşlerimle iç içeyim. Hiçbir ayrım gözetmeden her ilçedeki arkadaşlarımla dostça ilişkiler geliştirdim. Doğru bildiklerimden hiç şaşmadım, parti içerisinde ciddi siyasi bedeller ödemek uğrunada olsa bu yoldan dönmedim.Bu çizginin siz değerli üyelerce de değerlendirileceğine inancım tamdır.  Size güveniyor, 7 Mart’ta yapılacak önseçimde kendimi, daha aydınlık bir Türkiye için çarpan o güzel yüreklerinize emanet ediyorum.

En içten sevgi ve saygılarımla.