AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar beraberinde AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman parti teşkilatı ve mahalle sakinleri ile Çaydamar Kokaksu mevkiinde kurulan DSİ dere ıslah şantiyesinde bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, DSİ tarafından pazartesi gününden itibaren yapımına başlanacak olan çalışmaların 2016 yılında tamamlanması hedeflendiğini belirterek şunları söyledi: “Bugün burada çok güzel bir çalışmayı başlatıyoruz yaklaşık 3 milyon bedelle 6 kilometre uzunluğunda bir taşkın koruma meselesini çözeceğiz inşallah. Buradan Çaydamar Kokaksu mevkiinden denize kadar istinat duvarı dere ıslah çalışmalarını gerçekleştireceğiz. 2 yıl içerisinde bu projeyi tamamlamayı düşünüyoruz. Zonguldak’ta en büyük problemlerden bir tanesi yağışlar, zaman zaman çok olabilmekte derelerin ıslahı çok önemli çünkü bu dere ıslah çalışmaları yapılmadığı takdirde hem arazi hem de vatandaşlarımızın iş yerleri zaman zaman zarar görebilmekte burada çalışmayı DSİ hükümetimiz ile gerçekleştirmektedir. Atık sularla ilgili belediyenin yapması gereken çalışmalar var. Onlar yapıldığı takdirde bu çalışmalar kısa sürede tamamlanacaktır. Aynı şekilde Asma ’da üzülmez dereside ıslah edilecek. Ben hayırlı olsun diliyorum burada ki vatandaşlarımıza inşallah bu ve benzeri şekildeki çalışmalarımız devam edecek.
"ZONGULDAK HALKI İÇİN HER PROJEYE HAZIRIZ"
Zonguldak Belediyesinin bizden talebi olduğu takdirde Zonguldak halkının biz yanında olduklarını ifade eden Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar “Geçtiğimiz aylarda Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan buranın asfalt ihalesi ile alakalı kredi problemini çözmüştü. İller bankasından Zonguldak Belediyesinden 6 Milyon TL kredi almasını sağlamıştı gerek hemzemin geçitler gerekse tünel çalışmaları lauvar alanı ile ilgili hangi çalışmayı getirirse Zonguldak’ımız için biz bunlara varız. Destek olmaya hazırız" dedi.
"ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR"
Yol ve tünel çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirten Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, “1 Mayıs Zonguldak’ta kutlanacak Türk-İş ile beraber bu organizasyonun içerisinde olacağız. 19 Mayısta Başbakanımız gelecek. Filyos projesi ile ilgili ihaleyi 19 Martta yaptık. Çaycuma Belediye Başkanı’nın mahkemeye vermesi neticesinde bir aksama oldu. Orada da sona gelindi. Her türlü engellemeye rağmen orayı da gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

"BELEDİYEYİ GÖREMİYORUZ"
Geçmişten bu yana Zonguldak Belediyesinin birçok projeyi kendilerine mal ettiğini sözlerine ekleyen Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar sözlerini şöyle sürdürdü.
“Zonguldak Belediyesi birçok projeyi kendisine mal ediyor. Geçmiş dönemde asfalt konusunda biz kendine yardımcı olduk. Ben kendisine söylemiştim bizden istifade et. Zonguldak için ne lazımsa biz yardımcı olmaya hazırız dedik. Ama bakıyorsunuz ilçeler belediyecilik anlamında Zonguldak’ın çok önünde Zonguldak’ın birçok mahallesinde yollar ve kanalizasyonlar problemli doğalgazı biz getiriyoruz. Doğalgazı suyu biz çözdük. Lavuar alanı ve limanla ilgili bize bir proje getirildiği takdirde kendisine yardımcı olacağımızı ifade ettik. Zonguldak daha yaşanabilir bir kent olmalı evet coğrafyası zor ama Zonguldak’ta belediyeyi göremiyoruz. Belediyecilik anlamında bir çalışma görmüyoruz. Bu da bizi fevkalade üzmektedir.”