(İHA) - AK Parti Milletvekili ve Milletvekili Adayı Özcan Ulupınar, MÜSİAD Zonguldak Şubesi'ni ziyaret etti.
AK Parti Milletvekili ve Milletvekili Adayı Özcan Ulupınar, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman MÜSİAD'ı ziyaret ederek üye oldu. 
MÜSİAD Zonguldak Şubesi'nde gerçekleştirilen üyelik protokolünde açıklamalarda bulunan MÜSİAD Başkanı Salih Yılmaz, “MÜSİAD olarak bizler, Zonguldak’ta bir algıyı değiştirmek istiyoruz. Bunda da sayın vekilimizin katkısının fazla olacağına inanıyoruz. Bizim aldığımız izlenimlere baktığımız zaman Zonguldak’ta 20 yıldır konuşulan sorunlar devam ediyor. Üzerinden zaman geçmesiyle ve değişimle beraber yeni taleplerimiz ilave olmuş değil. Dolayısıyla bu sorunların değişmesini arzu ediyoruz" dedi.

"TEŞVİKTE ISRAR EDİYORUZ"
Zonguldak’ın geri gitmesi, gelişmemesinin en büyük sıkıntısının teşvik olduğunu ifade eden Salih Yılmaz, "Bu teşvikle de vekillerimizin MÜSİAD’a katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bunun yanı sıra AK Partili adaylarımız Hüseyin Özbakır, Özcan Ulupınar, Faruk Çaturoğlu ve diğer vekil adayı arkadaşlarımız teşviki dile getiriyorlar. Seçimden sonra da bu teşvikin Zonguldak’ın gündemine oturması lazım ve bunun Zonguldak’ın çıkış yolu olduğunu düşünüyorum. Teşvikte ısrar ediyoruz. Çünkü yakın zamanda Bolu beşinci bölge teşviğini aldı. Bolu şu anda bayram ediyor. Biz gündemimizi hep kısır döngüde tuttuk. Yeni şeyler üretemedik. Bu teşvikle beraber bizim kaynaklarımız var. Teşvik sayesinde dış dünya ile rekabet edebileceğimizi düşünüyorum. Bu teşvikler bizim insanımıza bir katkı, bir heyecan verecektir. Yani Zonguldak bugüne kadar emeğin başkenti olmuş bir şehirdir. Bununla beraber sanayinin ve yatırımın da başkenti olmasını arzu ediyorum. MÜSİAD olarak bunun üzerinde duracağımızı ifade ediyorum” diye konuştu. 

ÖZCAN ULUPINAR: "FİLYOS HAKKINDA 4 TANE MAHKEME AÇILDI"
AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ise konuşmasında yapımı devam eden çalışmalara değindi. Üzülmez ve Sapça tünellerinde 3 ay içerisinde çalışmaların sona ereceğini ifade eden Ulupınar, "Tünellerimiz tamamlanmış olacak. Ulaşımımız bu tüneller sayesinde kolaylaşacak ve vatandaşımızın hizmetinde olacak. Ereğli Zonguldak arası ve Devrek Zonguldak arasında müteahhitlerle sıkıntılar yaşadık. Ereğli yolunda heyelan oldu müteahhitlerden biri kayyuma gitti biri iflas etti. Müteahhitlerin iflas etmesi sonucu yolumuz 15 yıldır bitmedi. Biz bunları kesinlikle mazeret olsun diye söylemiyoruz. 2016 yılı içerisinde tamamlanacak.
Filyos hakkında 4 tane mahkeme açıldı. Şimdi öyle bir Bakanlar Kurulu raporu hazırlandı. Geçtiğimiz günlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı geldi. Şu anda bu konu Cumhurbaşkanlığı imzasında. Bundan sonra mahkemenin bunu engellemeye yönelik bir karar çıkaracağını düşünmüyorum. Biz bu Filyos Projesi’ni her türlü tamamlayacağız. Şu anda 200 milyon lira ödeneği var. 100 milyon lira kamulaştırma için köylere ödendi. Çalışmalarımız durmadan devam ediyor ne olursa olsun Filyos’u başlatacağız" şeklinde konuştu. 

"VAR GÜCÜMÜZLE MÜCADELE EDİYORUZ"
Zonguldak’ın kalkınmasında özel sektöre çok büyük iş düştüğünü söyleyen Ulupınar, "Biz gerek kurumlara işçi alınması konusunda gerekse Filyos’un hayata geçirilmesi noktasında ve kamu yatırımları noktasında var gücümüzle mücadele ediyoruz. Sizlere de çok teşekkür ediyoruz Zonguldak’ta kazanıp Zonguldak’a yatırım yapıyorsunuz. Bu zor coğrafyada ayakta durmaya çalıştığınız için teşekkür ediyoruz. İnşallah bizler de sizlerin her anlamda kalkınması için, kazançların ve yatırımların artması için istişare altında olacağımıza inanıyorum” dedi.