MHP Zonguldak Belediyesi Başkan Adayı Gürkan Gülay, Türkiye’nin geleceği ve MHP iktidarı için Genel Başkanlık koltuğuna Meral Akşener’in oturması gerektiğini söyledi

 

“UMUDUMUZ AKŞENER”

  

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Belediyesi Başkan Adayı ve MHP Merkez ilçe eski Başkanı Gürkan Gülay, partilerinin iktidara giden yolda daha güçlü adımlar atabilmesi için Genel Başkanlık koltuğuna Meral Akşener’in oturması gerektiğini söyledi.

Halkın Sesi Muhabiri Umut Erses’in sorularını cevaplayan Gülay, MHP İl Başkanı Hamdi Ayan ile arasında yaşanan kırgınlığın nedenini de açıklarken, 1 Kasım seçimlerinde alınan sonucun mevcut örgütlerin başarısını gözler önüne serdiğine işaret etti.

 

PARTİ TABANI AKŞENER’İ İSTİYOR

Önceki gün Ankara’daki ofisinde Meral Akşener’le yaptıkları ziyarete de değinen Gürkan Gülay, Akşener’in arkasına aldığı milletvekili, MYK üyeleri ve il başkanları desteğine bakıldığında MHP tabanının Akşener’i istediğinin bariz olduğunu söyleyerek, “Genel Merkez kalabalığını andıran bir ziyaretçi kesiminin orada olması artık Akşener’in tek umut olduğunun göstergesidir” dedi. Son genel seçimde İl Başkanı Hamdi Ayan ve birinci sıra adayı Zeki Çakan’ın kendisini ve arkadaşlarını istemediği için onlarla çalışmadıklarını ancak MHP olarak bireysel olarak ter döktüklerini söyleyen Gülay, “Seçim bitti, artık artıları, eksileri konuşma zamanı” dedi.

 

Umut ERSES: Özellikle yerel seçimlerden sonra MHP il başkanı ile yaşadığınız problemler basına da yansıdı. İpler tam olarak nerede koptu?

Gürkan GÜLAY: İpler tam olarak seçimden sonra Zonguldaklılara teşekkür ziyareti gitmek istediğimizde kendisinin bunları yapılmamasını istemesi ve sudan bir sebeple merkez ilçe başkanımızı görevden alması iplerimizi koparan son noktaydı.

Umut ERSES: Son genel seçimde MHP’nin çalışmalarına katılmadınız. Zeki Çakan ile ilgili yaşadığınız sorun neydi. Tavrınız il başkanı mı yoksa Zeki Çakan’a mıydı?

Gürkan GÜLAY: Biz 7 Haziran seçimlerinde var gücümüzle çalıştık. Bize Sayın Zeki Çakan kırgınların biteceğini ülkemiz için hep birlikte olmamız gerektiğini ve bu seçimlerde kırgınlık ve dargınlıkların olmamasını dile getirmesi bizim de arkadaşlarımızla beraber ülke siyasetinin kötüye gidişatını görmemiz ve MHP’nin iktidara gelmesinin gerektiğin düşündüğümü için elimizden gelen tüm çalışmayı yapmış bulunmaktayız. 1 Kasım seçimlerinde ise başta Sayın Zeki Çakan ve İl Başkanı olmak üzere bizim gibi birçok arkadaşımıza ihtiyaçlarının olmadığını gösteren bir tavırları olduğunu düşünerek kendileriyle beraber çalışmalara katılmadık. Fakat kendi çevremize ve mecramıza partimiz için yine elimizden geleni yapmış bulunduğumuzu inanıyorum. Bu kadar yapılan yanlış harekete rağmen şahsım ve tüm arkadaşlarım partimizin başarısı için ter döktük. Artık seçimler geçti. Artıları ve eksileri konuşma zamanı. Biz 7 Haziran’dan önce de sonrada yapılan yanlışları söyledik. Partimizin Zonguldak’ta iyiye gitmediğini söyledik. Fakat Sayın İl Başkanı bunlara kulak tıkayarak partimizin 5 yıl önceki seçim sonuçlarına geri döndürmüştür.  

Umut ERSES: MHP İl Başkanı ve ilçe başkanı yeterli buluyor musunuz sizce örgüt kendini yenilemeli mi?

Gürkan GÜLAY: Sayın İl ve İlçe Başkanı için şuan için yorum yapmamız doğru olmaz. Çünkü ikisi de kongreyle gelmiş başkanlardır. Bunların yeterli olup olmadığını kongre salonlarında söylememiz gerekir ve bunları şimdi söylemek yanlış olur. Yeterli mi değil mi zaten bu soru 1 Kasım seçimlerinde gözler önüne serildi. 1 Kasım seçimlerinden önce çıkacak tüm sonuçta ben sorumluyum diyen Sayın İL Başkanı gerekeni yapacağım İl Başkanı 1 Kasım’dan sonra koltuktan kalkmamak için tavrını ve söylemlerini değiştirerek partimi yarı yolda bırakamam diyerek ülkücü iradeyle adeta dalga geçmiştir. Biz her zaman söylüyoruz; başarılı olan yola devam etmeli. Başarısız olanda ülkücü hareketin önünü açmalıdır.

Umut ERSES: Meral Akşener ile önceki gün yaptığınız görüşmenin detayları nelerdir? MHP’de değişimi savunuyorsunuz Meral Akşener gelirse MHP ve Türkiye’de ne gibi gelişmeler olur?

Gürkan GÜLAY: Öncelikle şunu söylemek isterim ki; Türkiye’de son 14 yıldır bir siyasi iktidar var ve bu siyasi iktidar her dönem oylarını arttırmıştır. Biz muhalefet partisi olarak söylemlerimizde siyasi iktidarın hırsız, arsız, devleti bölmeye yönelik hareketlerinin olduğunu birçok kez belirtmemize rağmen halkımızı kendimizi inandıramamış durumda olduğumuzu 1 Kasım seçimleri bizi gerçeklerle yüzleşmeye yol açmıştır. Şimdi diyoruz ki vatandaşlarımız 14 yıldır bir siyasi iktidarı destekliyor ve bu parti her seçimden galip çıkıyorsa vatandaş başta MHP olmak üzere bir kadro değişikliğini görmek istediğine inanıyorum. Sayın Akşener’in de bu değişimde başrol oynayarak Milliyetçi Hareket’i iktidara taşıyabileceğine canı gönülden inanıyorum. Ayrıca Sayın Akşener’in genel başkanlığa gelmesiyle MHP’nin alt taban bandının yüzde 25’lere çıkacağını ve yapılacak doğru siyasi gelişmelerle tek başına iktidara gelebileceği inancını taşımaktayım. Kendisiyle son görüşmemizde de Türkiye’de MHP’nin iktidara gelebileceğine inandığını söyleyen Sayın Akşener var gücümüzle el birliğiyle çalışarak bunu yapabileceğimizi bir kez daha söylemiştir. Sayın Akşener’in Genel Başkan olması, Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin şahsına karşı yapılmış bir hareket değildir. Kendisi söylemlerinde hiçbir şekilde Sayın Genel Başkanı eleştirisel bir sözde bulunmamaktadır. Tamamen tüm camiayı toparlayabilecek kutuplaşmaların olmadığı, husumetlerin yerleşmediği bir MHP arzu etmektedir.

Umut ERSES: Akşener ve Akşenersiz MHP’nin rotası ne olur?

Gürkan GÜLAY: Bunu bir kişiye odaklamamak gerektiğini düşünüyorum. Bugün şunu görüyorum ki Zonguldak’taki durum ile Ankara’daki durum çok farklı durumlarda. Biz Sayın Akşener’in ofisine gittiğimiz de Genel Merkez kalabalığını andıran bir ziyaretçi kesiminin orada olması artık Akşener’in tek umut olduğunun göstergesidir. Bizden önce orada görüşmeye gelen mevcut milletvekilleri, mevcut MYK üyeleri Türkiye’nin birçok ilinden gelen il ve ilçe başkanları, belediye başkanları kısaca MHP bünyesinde bulunan eski ve yeni herkesin Sayın Akşener’e umut bağlaması Akşener’in partimizi nereye taşıyacağının tek göstergesi olmuştur.

Umut ERSES: Önümüzdeki genel yada yerel seçimlerde yeniden adaylık düşünüyor musunuz?

Gürkan GÜLAY: Bugünden bunu konuşmak bence çok erken olur. Ben her zaman söylüyorum siyasi hedefleri olan bir siyasetçiyim. Bazı arkadaşlarımız gibi başarısız olduğumda koltukta oturmayacak bir siyasetçiyim. Tabi ki kendime göre hedeflerim var ama önceliğimiz MHP’yi birleştiren, bütünleştiren bir kongreyle genel başkanımızı seçmek ve MHP’yi ülkemizde ve Zonguldak’ta iktidara taşımaktır. Sayın Akşener’e vermiş olduğumuz destek Gürkan Gülay meselesi değil tüm ülkücülerin istediği ve arzu ettiği bir destektir. Biz sadece bir buz dağının görünen yüzüyüz. Dünden beri gazetedeki çıkan ziyaret haberimizden sonra gerek sosyal medyadan gerekse telefonla ve yüz yüze konuşarak partililerimiz ve diğer siyasi partilere oy vermiş inanlarımızın memnuniyetini görmek ve Sayın Akşenir’in genel başkanlığa geldiğinde MHP’ye oy vereceğim demesi bizi ne denli doğru yolda olduğumuzun bir kez daha göstermiştir. Ben buradan tüm partili arkadaşlarıma bir kez daha seslenmek istiyorum. Kongreler demokratik şölenlerdir, birbirimizi kırmaya ve yaralamaya gerek yoktur. Genel Başkan kim seçilirse bizlerin onun emrinde olacağını herkesin bilmesini isterim. Değişimi dile getiremeyen baskılardan çekinen tüm partililerimizin artık cesaretle bunu açıklamaları ve desteklemeleri gerektiğini düşünmekteyim. Partimizin üst kurul delegelerine tek tek giderek Sayın Akşener’e destek vermeleri yönünde oylarını isteyeceğimizi bilmelerini isterim. Çünkü Zonguldak’ın 5 üst kurul delegesinin oyu şahsi oyları değil Zonguldak’ta Milliyetçi Harekete gönül vermiş tüm insanların oyudur. Onlarda bunu göz önünde bulundurarak oy vereceklerine inancımız tamdır.

Umut ERSES: Son olarak söylemek istedikleriniz nelerdir?

Gürkan GÜLAY: Türkiye’nin artık MHP’ye ihtiyacı vardır. 50 yıllık bir siyasi partinin artık iktidara gelme vakti gelmiştir. Türkiye’nin şuandaki tek kurtuluşu ülkücü irade olarak gözükmektedir. Bunu da gerçekleştirebilmek için yukarıdan aşağıya tüm kadrolarda bir revizyona giderek partimizi iktidara taşımak tüm ülkücülerin asli görevidir.