DEVA Partisi Ekonomi işleri, Sektörel Gelişim ve Dijital Dönüşümden Sorumlu Merkez İlçe Başkanı Yardımcı Umut Metin, elektrik kesintilerine değinerek, "Geçtiğimiz günlerde şehrimizde yaşanan elektrik ve su kesintileri sebebiyle vatandaşlarımız hepinizin malumudur ki mağduriyete uğramıştır. Yetkililer de yaptıkları açıklamalarla halkımız nezdinde gülünç duruma düşmüşlerdir." dedi.

 

Metin, açıklamasında şunları kaydetti:

"AKP milletvekillerinden biri 'Benim de elektrik faturam fazla geliyor' diyerek adeta dalga geçen açıklamalarda bulunmuştur. Kendisinin elektrik giderini bilemiyoruz ama kira giderlerinde fahiş bir düşüklük olduğunu biliyoruz.

Zannedersiniz bir başka şehrin icra amiri olan Belediye Başkanı mevcut elektrik şirketini sorumlu tutuyor. Tamam şirket suçlu bunu bir önceki yağış da gördük. Peki siz ne işe yararsınız, makamlarınız bostan korkuluğumudur ki tedbir almalarını sağlayamıyorsunuz. Hemşerilerimiz adına soruyoruz. İlimizin icra amirleri sizler değil misiniz? Devletin kurumları, kadroları, denetimlerini neden gerçekleştirmedi? Elektrik direkleri ihalesini alan şirketleri denetleyenler hakkında bir işlem başlatıldı mı? İhaleyi bitiren şirkete tekrar ihaleler verilecek mi?

 

Bu soruların cevaplarını bu şehrin icra amirlerinin vermesini bekliyoruz. Bu şehrin seçilmiş milletvekilleri olarak görüyorsanız kendinizi işinizi yapın. Kendinizi talimat ile iş yapan, atanmış vekiller gibi davranmaya mecbur etmeyin. İnsanlar evlerinde elektrik ve su olmadan günlerini geçirdiler. Kimileri hastasının solunum cihazını çalıştıramadı, yakınını kaybetti. Hayatını kaybeden bu insanın vebalini taşıyabilecek misiniz? Vatandaşlarımız bu kışı, kara kış olarak geçirdiler. Umarız bundan sonrası için aynı senaryolar başa sarmaz, herkes üstüne düşeni yapar. Yöneticilerinde kendi işini, ihalesini takip eder gibi bu şirketleri takip etmelerini hatırlatıyoruz."

(Haber Merkezi)