Her yıl Türkiye’de coşkuyla kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı Haftasına girmiş olduğumuz bugün aynı zamanda Ulu Önder Atatürk’ün, şehre ilk ayak basışının 84’üncü yıl dönümünü kutladık.

Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, Belediye Başkan vekili Mehmet İ. Türkçelik, Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Zonguldak Emniyet Müdürü Osman Ak ve beraberindeki emniyet teşkilatı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ramazan Çakal ve Yönetim Kurulu üyeleri, CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları, CHP Kozlu İlçe Teşkilat üyeleri, CHP’li milletvekili Şerafettin Turpçu, Ak Partili Zonguldak milletvekili Hüseyin Özbakır, İş-Kur Müdiresi Gönül Demirsu, BKM Müdürü Abdullah Bakır’ın katıldığı anma töreni çelenk koyma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Belediye Başkan Vekili Mehmet İ. Türkçelik, günün anlam ve önemine ilişkin olarak, “Milli mücadelede başarıya ulaşmanın fikri yapısı üzerinde Atatürk’ün, yurt gezilerinin etkisi şüphesiz büyük olmuştur. Bu nedenle 26 Ağustos 1931 Çarşamba günü Ertuğrul Yatıyla Atatürk, maden ocaklarının işleyişini ve çalışmalarını yerinde incelemek üzere Üzülmez bölgesini ziyaret etmiştir” dedi.

Türkçelik, son olarak sözlerini, “Milletini her zaman tek bir yürek olarak gören Atatürk, kendisine gösterilen sevgi ve bağlılığı şahsına meletmeden, milletin bir temsilcisi olarak yine milletine armağan etmiş olup “Zonguldak’ın derin toprakları altındaki servet-i madeniyye ne kadar kıymetli ise, bizim nazarımızda Zonguldak’ta o kadar kıymetli bir vilayetimizdir” şeklinde tamamladı.

Bakır ve Türkçelik’in, ardından kürsüye çıkan Erdemir Anadolu Lisesi öğrencisi İlayda Karadeniz, “Atatürk Karaelmas’ta” adlı şiiri okudu.

Maden Mühendisleri Odası bitişiğinde bulunan iskelede hazır bulunan deniz polisi protokolü elinde bayrakla karşıladı. Türk Bayrağını iskelede teslim alan Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, üç kez öpüp alnına koyduktan sonra Atatürk’ün ayak bastığı iskeleden denize karanfil attı…

Protokol, Toplu fotoğraf çekiminin ardından ziyaretlerine devam etmek üzere Maden Mühendisleri Odası’ndan ayrıldı.

DERYA AKTAŞ