CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Hayrettin Şahin'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sözlerin takipçisi olacaklarını vurguladı.

Uzun, "Gerçek anlamda liyakatin devletimizde CHP iktidarı ile egemen olacağını buradan herkese ilan ediyoruz." ifadesini kullandı.

Ebru Uzun'un açıklaması şöyle:

"Son yıllarda, devlet yönetimindeki atamalarda  en temel unsur olan ‘’liyakat’’in terk edilerek nasıl yok sayıldığını ve partili yandaşlara nasıl kamu görevlerinde yönetici olarak yol açıldığını ve o koltuklara nasıl oturtulduklarını hepimiz büyük bir esefle izliyoruz.

Artık hepimiz biliyoruz ki; bu ülkede iktidar partisinin bir neferi olmak  gözü kapalı bir şekilde biat  kültürünü benimsemek, hatta sosyal medya hesaplarından CHP ve Genel Başkanına imalı, suçlayıcı basit ifadelerde bulunmak en büyük referans ve liyakat sayılıyor.

Bunlardan biri de ilimizde Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı olarak görev yapan ‘Hayrettin Şahin’ adlı şahısla yaşandı. Tabi  olduğu 657 sayılı kanunun 7. maddesini bilmezden gelerek sosyal medya hesabından yaptığı siyasi yorumlar; kendi geleceğine ikbal sağlama adına muteber görülebilse de bir suçtur.

Hele, hele mevki makam hırsı ile yaranabilme gibi acz duygularını ön plana çıkartarak davranmak ciddi bir aidiyet sorunudur.

7. Madde şöyle diyor;  Devlet  memurları siyasi partiye üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti kişi veya zümrenin yararını ve zararını hedef tutan bir davranışta  bulunamazlar, görevlerini yerine getirirlerken dil, ırk, cinsiyet, SİYASİ DÜŞÜNCE, felsefi inanç , din ve mezhep gibi ayırım yapamazlar.

Bağlı bulunduğu kanunun yukarıdaki ilgili maddesini pervasızca, hiçe sayarak  bu tür paylaşımları yapmasındaki  cesareti kim ve kimlerden aldığı ise işin başka bir boyutudur.

CHP Zonguldak İl ve Merkez İlçe örgütleri olarak bu konuda sorumlulukları olanları göreve davet ediyor, gelişmeleri takip edeceğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Gerçek anlamda liyakatin devletimizde CHP iktidarı ile egemen olacağını buradan herkese ilan ediyoruz." (Haber Merkezi)