Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık mahalle ziyaretlerine devam ediyor.

Beraberindeki meclis üyesi adaylarıyla sabahın ilk saatlerinden itibaren seçim çalışmalarına devam eden Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, akşamını ise Uzunmehmet Mahallesi sakinlerine ayırdı.

İlk olarak Uzunmehmet Mahallesi’nin Obakent Sitesi bölümünde halka seslenen Posbıyık daha sonra Uzunmehmet Mahallesi’nde Cavga’nın kahvesinin olduğu bölümde 2.halk mitingini gerçekleştirdi.

Oldukça yoğun bir ilgi ile karşılaşan Posbıyık burada da halka seslendi.

‘Ben siyaset yapmaya gelmiyorum. Ereğli’ye bir sevda borcum var, Ereğli’ye bir vefa borcum var, onu ödemek ve hizmet etmek için geliyorum’ diyen Posbıyık konuşmasına şöyle devam etti.

‘‘Değerli hemşerilerim sizleri her zamanki gibi sevgi, barış ve dostluk duygularımla selamlıyorum. Bu memleket kötü yönetimden dolayı 5 sene kaybetti, bir 5 sene daha kaybetmemesi lazım, bu yüzden Belediye Başkanlığı’na adaylığımı koydum. Ereğli bu noktaya gelmemeliydi. Ereğli Belediyesi benim zamanımda Türkiye’nin en zengin belediyesiydi. Şimdi bu hale nasıl geldi inanın bilmiyorum. Şuan Belediye’nin tecrübeli ve lider bir başkana ihtiyacı var. Onun için Ereğli’yi evlatlarımızın, çocuklarımızın ve torunlarımızın yaşayabileceği iyi bir Ereğli yapmak istiyorsak hepimizin kenetlenmesi lazım. Ben siyaset yapmaya gelmiyorum. Ereğli halkına bir sevda borcum var, Ereğli halkına bir vefa borcum var, onu ödemek için hizmet etmek için geliyorum.31 meclis üyesi arkadaşımla beraber büromda and içtik. Bir buçuk iki sene içinde bu Ereğli’yi ayağa kaldıracağız ve Ereğli’de yaşayan insanların yüzü gülmeye başlayacak. Çok kararlıyız ve kendimize çok güveniyoruz. İşsizliği en aza indireceğiz. Belediyeden işçi çıkartmak yok, yeni insanlar alacağız, üretime yönelik hareketlerin içerisinde olacağız, Ereğli’yi ayağa kaldıracağız.’’

‘Biz varsak, herkes için varız’ diyen Posbıyık’a halk ‘en büyük başkan bizim başkan’ tezahüratlarıyla sevgi gösterisinde bulunduktan sonra Posbıyık mahalledeki çocuklara boyama kitabından hediye etti ve alkışlar arasında alandan ayrıldı.