Enerji Eski Bakanı Taner Yıldız, Zonguldak Valisi Ali Kaban’ı makamında ziyaret etti. Yıldız’a AKP il başkanı Zeki Tosun, Milletvekili Hüseyin Özbakır ve parti gençlik kolları eşlik etti. Muhabirlerin kendisine yönelttiği 16 Nisan referandumu ile ilgili soruya yanıt veren Yıldız, “İlerleyen ve gelişen Türkiye’nin yerinde duran bir anayasası olmaz. Vatandaşlarımızın sağduyu ve sevgiyle ‘evet’ yönünde tercih kullanacağına inanıyorum. Ama vatandaşımızın tercihidir. ‘evet’ ya da ‘hayır’ başımızın üstünedir” dedi. 

KABAN, “SORUNLARIMIZA ÇÖZÜMLER ÜRETTİNİZ”

Makamında eski enerji bakanı Taner Yıldız’ı ağırlayan Zonguldak Valisi Ali Kaban, “Çalıştığınız dönemde de Zonguldak’a çok fazla ilgilenmiş bir bakanımız olarak en son bir buçuk sene önce gelmiştiniz. O dönem hakikaten sorunlara, büyüğümüz olarak çözümler ürettiniz. Sorunların çözümü noktasında verimli toplantılar da yapmıştınız. Sıkıntılı dönemlerde Zonguldak’ın yanında oldunuz. Bu anlamda sizlere teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz, şerefler verdiniz” ifadelerin i kullandı. 

YILMAZ, “ACI VE SEVİNÇLERİNİZE ORTAK OLABİLDİĞİM İÇİN MUTLUYUM”

Zonguldak’a gelmekten ötürü memnuniyetlerini aktaran Yıldız, “Saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Sayın Valim, Zonguldak’a gelmekten memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim. Daha önceki Zonguldak ziyaretlerimde, acılarınıza ve sevinçlerinize ortak olabildiğim için mutluyum” dedi. 
Zonguldak Valisi Ali Kaban, eski Enerji Bakanı Taner Yıldız’a, ebru sanatıyla hazırlanmış bir tablo hediye etti. Tablo karşısında teşekkürlerini sunan Yıldız, “Zonguldak hatırası olarak saklayacağım” dedi.

YILDIZ, BİZİM NEZRİMİZDE ŞÜPHESİZ TERÖR ÖRGÜTÜDÜR”

Basın mensuplarının kendisine yönelttiği soruları yanıtlayan Yıldız, Norveç’e sığınma talebi kabul edilen Türk subaylarla ilgili, “Türkiye Cumhuriyeti, farklı tarihlerde darbe girişimleriyle karşı karşıya kaldı. Ama en vahşi ve acımasız olan bu ülkenin belgeleriyle tahsil edilmiş olan paranın bizim uçaklarımızla, bombaları bizim ülkemizdeki vatandaşlara atmalarıdır. FETÖ bizim nezrimizde hiç şüphesiz ki bir terör örgütüdür. Uluslar arası arenada da aynı şekilde terör örgütü olarak tanımlanıyor. Bir ülkenin vatandaşlarının demokratik haklarına müdahale yalnızca bir darbe girişimiyle kalmamış aynı zamanda ülkemizde kaos oluşturma, kargaşa çıkarma ve tartışma çıkarma gibi son derece ağır konulara neden olmuştur. Mutlaka bu yanlışlardan dönülmelidir” dedi. 

“BAŞIMIZIN ÜSTÜNEDİR”

17 Nisan referandumunda sandıktan ‘evet’ ya da ‘hayır’ çıktığında nelerin değişeceği yönündeki soruyu ise yüzeysel olarak yanıtlayan Yıldız, “İlerleyen ve gelişen Türkiye’nin yerinde duran bir anayasası olmaz.  Darbelerle gelen esareti geride tutacaksınız. Vatandaşlarımızın, sağduyu ve sevgiyle ‘evet’ yönünde tercih kullanacağına inanıyorum. Ama vatandaşımızın tercihidir. ‘evet’ ya da ‘hayır’ başımızın üstünedir. Vatandaşımıza güveniyoruz. Hayır diyecekte vardır. Evet diyende çıkacaktır” diye konuştu.