Eski ANAP’lı Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Milletvekilliği Aday Adaylığını açıkladı. Çakan yaptığı konuşmada sadece Zonguldak için çalışacağını, MHP Genel Merkeziyle hiçbir temas gerçekleştirmeden kendi inisiyatifiyle bu yola çıktığını söyledi.

Camlı Köşkte yapılan törene, MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy, Karaman Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı, MHP Zonguldak Belediyesi Meclis üyeleri, partililer, bazı mahalle muhtarları ve çok sasıda vatandaş katıldı.

AYAN: “YAPMIŞ OLDUĞUMUZ ÇAĞRIYA ESKİ BAKANIMIZ ZEKİ ÇAKAN VERMİŞTİR”

İlk olarak bir konuşma yapan, MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, Zonguldak’ın tarihi günlerinden birini yaşadığını ve MHP vekil veya vekiller çıkartırsa siyasi algının değişeceğine ifade ederek şunları söyledi:

“Bugün Zonguldak’ımız bir tarihe tanıklık ediyor. Sizler Zonguldak’ta şekillenecek olan yeni bir siyasi algının adımlarını atıyorsunuz. Öncelikle bizler için önemli olan böylesi bir günde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bilindiği üzere Zonguldak’ımız son 13 yıldır iyi yönetilmiyor. Türkiye’miz iyi yönetilemiyor. 1000 yıllık kardeşlik sıkıntıya girmiş durumda. Türkiye’de ayrılıklar söz konusu olmuştur. Böylesi bir süreçte 7 Haziran’da bir sandık gelecek. Bizler teşkilatlar olarak Türkiye böylesi bir uçuruma sürüklenirken sizlerle birlikte siyaset yapmak istiyoruz diye çağrılarımız oldu. MHP olarak başlattığımız olduğumuz aday adaylığı sürecinde bütün arkadaşlarımıza ve camiamıza partimizin açık olduğunu söyledik. İşte bu yapmış olduğumuz çağrıya bugün üyeliğini MHP’ye yapacağımız eski bakanımız Zeki Çakan ve 9 değerli şahsiyet cevap vermiştir. Diğer aday adaylarımız görevlerimiz başında ve programlarını aksatmadan görevlerine devam etmektedir. Bizler merkezde sizlerle birlikteyken diğer teşkilatlarımız programlarını aksatmadan devam etmektedir. Türkiye ve Zonguldak iyi yönetilemedi. Eğer MHP vekil veya vekiller çıkartırsa siyasi algının değişeceğine inanıyoruz. Çalışsakta çalışmasak da AKP olarak 3 CHP olarak 2 milletvekili çıkartıyoruz algısı arkadaşlarımızı tembelliğe sürüklüyor. Böylesi bir süreçte MHP vekil veya vekiller çıkartırsa MHP Zonguldak’ta artık varsa tabanlarımızda kayma olmaması için çalışmalıyız diyeceklerdir. Yarından itibaren CHP ve AKP bütün hızıyla hizmet yarışına girecektir. Bu dönem için bir şans verin ve adaylarımızı meclise gönderin. Eğer ki çalışmazlarsa bunun vebali bendedir”.  

ÇAKAN: “GECEMİ GÜNDÜZÜME KATARAK ÜLKEMİ EN İYİ ŞEKİLDE İÇTE VE DIŞTA TEMSİL ETMEYE ÇALIŞTIM”

Son olarak MHP’den Zonguldak Milletvekilliği aday adaylığını açıklayan Eski Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan, 34 yaşında belediye başkanı olduğunu ve sorumluk altında hiçbir zaman ezilmediği belirterek şunları söyledi:

“34 yaşında bana Zonguldak Belediye Başkanlığı görevi verildi. O sorumluluğun altında hiç ezilmedim bugün 19 mahallede en az 1 gece konaklayacak evim vardır. Onun sebebi de bu güne kadar hiç ben demedim. Hep biz dedim. Çivi çakıp hizmetimizi halen gören muhtarlarımızda bugün burada. Kendilerine huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Belediye Başkanlığından sonra Bartın’dan çok sevdiğim hemşerilerim beni bağırlarını bastılar ve milletvekili olarak 2 dönem parlamentoya gönderdiler. Milletvekili olarak parlamentoya gittiğimde 1 ay milletvekilliği 4.5 yıl grup başkanlığı ve komisyon başkanlığından sonra bakanlık yaptım. En iyi hizmeti bölgeme ve şehrime sunarımın hesabını yaptım. Gecemi gündüzüme katarak ülkemi en iyi şekilde içte ve dışta temsil etmeye çalıştım. İdamlığı da bayramlığı da gördüm. Bugün de karşınızdayım. İnsanlar hiçbir zaman hesaptan kaçmamalı. Kaçmamalı ki toplum içindeki saygın yerini muhafaza edebilsin. 2002 yılından bu yana siyasetten uzağım. Yapmayı da düşünmüyordum ancak gerek ülkemizin gerek bölgemizin bugünkü durumunda doğdum büyüdüğüm 2 dönem belediye Başkanlığı yaptığım Zonguldak’ımıza acaba milletvekili olarak daha önce başlattığım hizmetlerin devamını sağlayabilmek için siyaset yapmam gerekir mi diye kendime çok sordum”

 “AYNANIN KARŞISINDA KENDİM İLE HESAPLAŞTIM”

“Aynanın karşısında kendimle çok hesaplaştım. Neticede bu ülke, bu şehirler bölgenin ekonomik sosyal kültürel faaliyetlerinde acaba ben Zonguldak’a ve Zonguldaklıyı temsil ettiğim gibi milletvekili olarak da Zonguldak’a hizmet etmekte ne yapabilirimi çok düşündüm. Zonguldak’a gelerek de 2 toplantı yaptım. Birincisi belediye başkanlarımızı bir araya getirerek bir akşam yemeği yedik. Bu belediye başkanları arasında bir ilk oldu. Fakat en küçük siyasi konuşma olmadı. Sadece nostalji ve hatıralar konuşuldu. Milletvekili aday adaylığı konusunu da hiç açmadım. Siyasete devam kararı içinde yaptığımız iki toplantıda o kadar çok baskı altına girdik ki kararımı kesinleştirdim.

“İKTİDARA EN YAKIN OLAN PARTİMDE HİZMET EDEBİLECEĞİMİ DÜŞÜNDÜĞÜM İÇİN MHP’YE ÜYE OLDUM”

“Bu arada 57. hükümette çok uyumlu çalıştığım bugün gururla liderliğini yaptığım MHP’de üye olmanın gururunu yaşarken Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’yi çok yakından tanıma fırsatı buldum. Nezaketiyle, ülkeye sonuna kadar sahip çıkmasıyla, bölünmez bütünlüğün teminatı olmasıyla, ülkemizin bu günkü durumunda geleceğe ışık tutabilecek iktidara en yakın olan partimde hizmet edebileceğimi düşündüğüm için MHP’ye üye olmaya karar verdim. Hayatım boyunca siyaseti siyasi ahlak ve üslup içinde yaptım. Bir siyasi partinin bünyesinde yer alarak kendi menfaatini düşünen yapıda değil, düz sade bir üye olarak da MHP’de Genel Başkanımın onur ve gururunu yaşarak MHP’yi seçtim. Bugünkü siyasi liderleri görüyor ve izliyorsunuz. Devletimizin geleceği ile ilgili ne düşünüyorsunuz. Acaba yüzleriniz gülüyor mu? Bugünkü politikalardan memnun musunuz? Fakat özellikle Devlet Bahçeli’nin Başbakan Yardımcılığı yaptığı dönemde izlediğimiz politikaları 2007 yılına kadar bugünkü iktidar devam ettirdi. Ne zamanki koalisyon hükümetinin politikaları terk edildi o zaman ülke sıkıntıya düştü. İnanıyorum ki Belediye Başkanı olarak milletvekili olarak ve Bakan olarak yüzünüzü karar çıkartmadım”

“BÜYÜK PROJELERLE İLGİLİ BANA DÜŞEN GÖREVLERİN VE BAŞLATMIŞ OLDUĞUM PROJELERİN DEVAM OLARAK MHP’DEN ADAY ADAYI OLDUM”

“Özellikle Filyos Projesi olmak üzere büyük projelerle ilgili bana düşen görevlerin ve başlatmış olduğum projelerin devam olarak MHP’den aday adayı oldum. Herkes Filyos’u konuşuyor. Çok önemli bir proje. Daha önceki hükümetlerde bu projeye emek verenleri kutluyorum. Bugüne kadar ben bazı şeyleri dile getirmedim. Özellikle 97-98 yılında Enerji Bakanlığı Anavatan Partisi’ndeydi. O sel döneminde bölgemizin bu kaderi olamaz diye bir proje hazırlattık. Filyos Projesiyle ilgili en büyük alt yapısı olarak Devrek Barajı Projesi’nin temelini ben attım. 92 milyon dolarlık bu projeyle ilgili altyapı hazırlanmadığı sürece Filyos Projesi’nin ülkemize fayda vermesi mümkün değil. Bugün Ereğli’de bulunan tersanelerde bizim dönemimizde çok büyük işler yapılıyordu. Bugün hepsi kapalı olarak duruyor. ÇATES bilindiği üzere ihale edildi. Bizim dönemimizde de KARDEMİR 1 liraya verildi. Bugün KARDEMİR ne durumda. Aslında Zonguldak’ta TTK’ya ÇATES verilseydi 2-3 bin kişide TTK’da üretim artsaydı TTK kömür satacağına elektrik satsaydı bugün bu sıkıntı çekilmeyecekti.

Bölgede bir ağabey görevi yapmayı Zonguldak Bartın Karabük’ü bütün olarak düşünüp hiç kimseyle kavga etmeden ülkesini ve bölgesini düşünen birisi olacağımı taahhüt ediyorum. Var olun sağolun”.

Çakan, konuşmasının sonunda partililerin tebriklerini kabul etti.