Limak Holding tarafından dokuz yıl önce inşa edilen Zonguldak - Düzce D-655 karayolunun Çiçekpınar mevkiinde dün büyük bir çökme meydana geldi.

Tesadüfen can kaybının yaşanmadığı olayda, yolun Düzce istikametinde olan iki şeritlik bölümü tamamen yok olurken, adeta facianın eşiğinden dönüldü.

85 metre çapında çöküntünün oluştuğu bölgeye giderek yerinde incelemelerde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, “Buraya adeta bir meteor düşmüş gibi” diyerek felaketin boyutlarını gözler önüne sürdü.

CHP’li milletvekili, “Düzgün ve bilimsel zemin etüdünün yapılmadığının ispatı karşımızda duruyor diyerek, yolun yapımında ki hatalara dikkat çekti.

Karayolunun altından dere geçtiğini vurgulayan Yavuzyılmaz “Dere ve yeraltı kaynakları dolgunun içine sızıyor ve kotu yükseltilen bu yolda, dolgunun karayolunun altında boşaltılmasına neden oluyor. Bu yolun yapımındaki affedilemez büyük hata” diye ekledi.

Bir can kaybının yaşanmaması büyük şans. Buradan araçlar geçiyor olabilirdi. Can kaybıyla birlikte daha büyük bir facia yaşanabilirdi” diye konuşan milletvekili şunları söyledi:

“Yolun dolguyla yapılması nedeniyle karayolu çökmüş vaziyette. Düzgün ve bilimsel zemin etüdünün yapılmadığının ispatı karşımızda duruyor. İnanılmaz bir görüntü, ucuz atlatılmış büyük bir felaket. Burada adeta bir meteor düşmüş gibi görüntü bir görüntü var.

Can kaybıyla birlikte daha büyük bir facia yaşanabilirdi. Yolda viyadükle geçiş sağlanması gerekirdi. Dere ve yeraltı kaynakları dolgunun içine sızıyor ve kotu yükseltilen bu yolda, dolgunun karayolunun altında boşaltılmasına neden oluyor. Bu yolun yapımındaki affedilemez büyük hata.

Bundan sonraki süreçte köy yollarıyla bağlantı kurulacak. Bu nedenle o yolların da bir an önce iyileştirilmesi gerekli. Bu görüntü, ‘Duble yollar yapıyoruz’ diyen AK Partinin yüzünü kızartmalıdır”

(Haber merkezi)