Açılış ve yoklamanın yapılması ardından Zonguldak Merkez İlçe Eceler köyünde yer alan kadastroda 137 ada 34 nolu parselde kayıtlı taşınmaz üzerinde ‘tavuk çiftliği tesis alanı’ yapmak amacıyla hazırlanan uygulama imar planı ile ilgili İmar ve Bayındırlık – Çevre ve Sağşık, Tarım – Köylere Yönelik Hizmetler – Sanayi ve Ticaret Komisyonlarının ortaklaşa hazırladıkları 10 – 8  - 5- 4 sayılı raporları görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Ardından mülkiyeti Orman Genel Müdürlüğüne ait iken İl Özel İdaresi tarafından kamulaştırılan Devrek İlçesi İsmetpaşa Mahallesinde tapunun; üzerinde 6 katlı Devrek Hastanesi’nin bulunduğu 30.000,01 m2’lik yüzölçümlü 2828ÇbÇcDaDd pafta, 46 ada, 5 parselinde 40,88 m2’lik trafo bina yerinin TEDAŞ adına tapuda şerh düşülmek suretiyle kiranlaması hususu görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi.

 

CHP Belediye Meclis Üyesi Nebahattin Yılmaz, “Buranın kamu yararına olduğu söylendi ama BEDAŞ ticari bir kuruluştur. Zaten vatandaşın üzerinden sürekli olarak bir takım paralar kazanmaktadır. Yok kayıp kaçağı yok sokak lambası diyerek bu paraları bizden ve vatandaştan alıyor. Birde İl Özel İdaresi Orman Bölge Müdürlüğü’nden parayla aldığı bir yeri neden 49 yıllığına ücretsiz veriyor. Çünkü BEDAŞ ticari bir kuruluştur ve bu konuda biz açıklık istiyoruz. Kişisel olarak da ben bu sebeple ücretsiz verilmesine karşıyım. Tamam burası hastanede trafo kullanılmak amacıyla verilecek ama babasının hayrına hastaneye hizmet verilmiyor. Burası ticari bir kurum verdiği hizmetin sonrasında parasını gelip alıyor. Bu sebeple bu kurum buranın bedelini bize ödemeli” şeklinde konuştu.

 

İl Genel Meclisbaşkanı Vacit Durdubaş ise “Burası kamuya hizmet veriyor, vatandaşa hizmet veriyor bir de en önemlisi hastane olduğu için vatandaşa direk olarak hizmet veriyor. Burası için para istememiz bize kar sağlamaz” ifadesini kullanarak maddeyi oylamaya sundu ve oy çokluğuyla kabul edildi.

 

Görüşülecek başka konu kalmadığından dolayı toplantı 4 Temmuz 2015 tarihinde saat 10:00’da toplanmak üzere kapatıldı.