Cumhurbaşkanı Zonguldak’ta…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart 2019 yerel seçimleri için madenci kenti Zonguldak’a geldi.

Önce terörden ve diğer dörtlü partiden bahsetti. Onları ihanetle suçladı. Daha sonra Zonguldak'ta yaptığı hizmetlerden bahsetti. Önceki işçi alım sözünü ve kalan 500 kişinin alınacağı müjdesini yineledi. 

Havalanı ve Çaycuma'ya yatırımlardan bahsetti. 

Adaylarla sahnede hatıra fotoğrafı çektirdi. Erdoğan, mart ayında havaalanında uçuşlara başlanacağı müjdesi verdi. Ancak Filyos projesinin 2013'te tamamlanacağını kaydetti. 

ÜLKE DÜŞMANLIĞI İÇİN BİR ARAYA GELDİLER

Madenci Anıtı önünde binlerce Zonguldaklıya seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan Zonguldak türküsü ile konuşmasına başladı.

Erdoğan konuşmasında, “Bizim muradımız hep milli iradeyi hakim tutmak olmuştur. Yine bugün bu murad ile huzurunuza geldik. Bu seçimde elbette öncelikle belediye başkan adaylarını seçeceksiniz. Ama bu seçimde ülkemize tuzak kuranları bertaraf edeceğiz. 31 Martta benim milletim onlara gerekli cevabı verecek. Birliğimize, bütünlüğümüze ve beraberliğimize göz dikenler yolda birbirini görse selam vermezken ülke düşmanlığı için bir araya geldiler.

SİZİ İNLERİNİZE GÖMECEĞİZ

Bölücü örgütü de yanlarına alarak milletimize tuzak kuruyorlar.  Bunlar sırtını terör örgütlerine dayarken, biz de sırtımızı Allah'a ve millete dayıyoruz. Sizi inlerinize gömeceğiz.

BU DÖRTLÜ ÇETEYE(4 PARTİ) OY VERECEK MİSİNİZ?

31 Martta istikbalimize göz dikenlere dersini veriyor muyuz? Milli iradeye sahip çıkıyor muyuz? Tevazu, samimiyet ve gayretle memleket sevdamız sürecek. Nice evladını yer altında kaybettiği Zonguldak. Kuvay-i milliye ön saflarda katılan Zonguldak. Ben sizler için ölürüm. Biliyorsunuz kale içerden fethedilir. Bu seçimde öncelikle belediye başkanlarını seçeceksiniz. Türkiye’ye kurulmaya çalışılan tuzakları bozacaksınız. Herkes 31 Mart’ta çıkacak sonucunu bekliyor. Ben CHP’ye, İyi partiye Hdp’ye Gönül verenlere sesleniyorum: Bu 3 partiye oy verecek misiniz? Bu dörtlü Çeteye oy verecek misiniz?

BU CAN BU TENDE OLDUĞU MÜDDETÇE

“BUNLARA NEFES ALDIRMAYACAĞIZ”

Ne dedim? Sizi Cudi’de Kandil’de inlerinize gömeceğiz dedik. Ve gömdük. Daha devam ediyoruz. Nefes aldırmayacağız. Feto’suna da aldırmayacağız. Bu can bu tende olduğu müddetçe biz onları kovalayacağız. Nereye giderlerse peşlerine gideceğiz. Benim vatandaşıma huzursuzluk veremeyecekler. Biz bunları kovalayacağız onlar kaçacak. Durmak yok yola devam. Zonguldak 31 Mart’ta milli iradeye destek çıkıyor muyuz. Zonguldak 31 Mart’ta Gönül belediyeciliğine destek çıkıyor muyuz? Zonguldak demek kömür demektir.

TTK’YA İŞÇİ KONUSU

1500 işçinin müjdesini vermişmişim. 2 gün önce o işçiler TKK’ya kazandırıldı. İnşallah kalan 500 kişiyi bir kaç ay içerisinde kadroya alacağız.

Zonguldak ülkemizin emek kentidir. Buradan para helali ile kazanılır. Emekçinin hakkını gözetmek bizim vazifemizdir. TTK’ya bin 500 işçi alacağız dedik ve aldık mı? Bin kişi işbaşı yaptı. İnşallah 500 işçiyi de yakında alacağız.

TAPU SORUNUNU ÇÖZDÜK

Havza-i Fahmiye’den kaynaklanan tapu sorunu vardı. Bu konu asırlık bir konu olduğu için özellikle seçim zamanlarında istismar edilmiştir. Hamdolsun bu meseleyi çözmek bize nasip oldu. Bizler bu kanunu sizlerin de talepleriniz olduğu şeklinde düzettik. Kadastro çalışması yaparak hak sahiplerini belirledik. Bundan muzdarip 14 bin vatandaşımız olduğunu tespit ettik, tapularını peyderpey vermeye başladık. Çıkardığımız 2/B ile 11 bin 600 vatandaşımızın başka bir tapu sorununu çözdük. İmar barışıyla 52 bin 484 vatandaşımızın sıkıntısını hallettik. Şehrimizde mülkiyetle ilgili sıkıntıları ortadan kaldırdık.

4 BİN 715 KONUT PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİK

18,5 KATRİLYON YATIRIM YAPTIK

Biz Zonguldak’ı tüm kalbimizde sevmekle yetinmedik, Zonguldak’ı tarihinde görülmemiş hizmetlerle kalkındırdık büyüttük. Son 17 yılda 18,5 katrilyon yatırım yaptık. Eğitimde bin 764 adet yeni derslik yaptık. ZBEÜ, 17 fakülte, meslek yüksekokulu kurarak büyüttük. Üniversite öğrenci sayısı iki katına çıkartarak 35 bine yükselttik. Yükseköğretim öğrencilerine 6 bin 666 kişi kapasiteli yurt açtık. Önümüzdeki yıl Çaycuma’da bin, Kilimli’de 300 olmak üzere bin 300 kişilik yurt açıyoruz.

İhtiyaç sahibi yaşlılar, engelliler, gaziler için 925 milyon kaynakla destek olduk. 400 yataklı Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’yle birlikte 4 sağlık tesisin inşaatı sürüyor. Kadın doğum ve çocuk Hastalıkları Hastanesi’ni 150 yataklı ek blokla büyüteceğiz

ZONGULDAK – EREĞLİ VE DEVREK YOLUNU 2 YILA KADAR TAMAMLIYORUZ

17 yıl önce 3 atık su arıtma tesisi vardı. Bugün 17 adet atık su tesisi var. Yakında 8 tesisi daha hizmete sunacağız. Ulaşımda 22 kilometreden bölünmüş yol devraldık, 168 kilometre ilaveyle 190 kilometre bölünmüş yol yaptık. Zonguldak-Ereğli yolu, Ereğli-Devrek yolunu iki yıla kadar tamamlıyoruz.


FİLYOS’U 2023’E YETİŞTİRİYORUZ

Filyos Limanı altyapı inşaatında yarıya geldik. Durmak yol yola devam. Filyos Limanı ile Batı Karadeniz’de kombine taşıma hizmeti verilecek. 2023 yılına yetiştirerek hizmete sunacağız.


ZONGULDAKLI ÇİFTÇİLERE 411 MİLYON TL DESTEK VERDİK

Zonguldaklı çiftçilere 411 milyon TL tarımsal destek verdik. Tekneporak, araştırma geliştirme merkezi kurduk. Filyos’a endüstri bölgesi kurulması çalışmaları başladı. Zonguldak’taki 32 bin işyerimize 684 milyon TL’lik prim teşviki verdik.


MARTIN İKİNCİ YARISINDA UÇUŞLAR BAŞLAYACAK


Zonguldak Havaalanı’yla da ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Mart’ın ikinci yarısında itibaren inşallah Zonguldak Havaalanına inişler ve uçuşlar başlayacak” dedi.

Kalabalık arasından “Ereğli’ye gelecek misiniz?” sorusuna yanıt veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ereğli’ye de geleceğim. Sadece benim gelmem değil, siz de çalışacaksınız. Zannedersem Mart’ın 19’u olabilir” dedi.

Erdoğan, seçim otobüsüyle Gazipaşa caddesinden geçerken otobüsü durdurarak kendisini selamlayan halkın yanına gitti. Erdoğan kendisini bekleyen halkla selamlaşıp kadınlara çay dağıttı.