AKP’de kızılca kıyamet koparacak Zonguldak Belediye Meclisi Listesi önceki gün İl Başkanı Zeki Tosun tarafından AKP Genel Merkezine gönderildi. 28 asil ve 3 kontenjan olmak üzere toplam 31 kişilik belediye meclis listesi ve yedek listeden sızan ilk bilgilere göre Selim Alan’ın aday adaylığı sürecinde yanında olan  “A Takımı”ndan birçok ismin İl ve ilçe tarafından veto yemesi Alan’ı zor sokacağa benziyor.


YOL ARKADAŞLARINI KURBAN VERDİ

Özcan Ulupınar’ın Zonguldak Belediye Başkan adaylığına kesin gözüyle bakıldığı gün bile Selim Alan’ın seçim bürosunu terk etmeyen Bünyamin Babaiban, Abdülkerim Gün, Kemal Aydın ve Yaşar Gök’ü listede istemeyen İl ve ilçe teşkilatı, bu isimlerin üzerini çizdi.

Son ana kadar Selim Alan’a renk vermeyen AKP İl ve İlçe yönetimi son dakika golü atarak bu isimleri veto etti. Selim Alan’ın yeterli direnci gösteremediği toplantı salonundan dışarı kadar yükselen sesler yerel basında da yer buldu.  Toplantı sonunda, Genel Merkeze gönderilen ve tartışma yaratacak listenin İlçe Seçim Kuruluna verileceği son güne kadar gizli tutulmasına karar verildi.

LİSTENİN SÜRPRİZİ MURAT UZUN

AKP’nin Zonguldak Belediye Meclis listesinin en dikkat çeken ismi, CHP’den belediye başkan adaylığı son anda Prof. Dr. Mehmet Haberal tarafından engellendiği öne sürülen Ali Uzun’un yeğeni Murat Uzun. Halen Kızılay Zonguldak Şube Başkanı olan Murat Uzun’u liste başı yaparak Ali Uzun’un desteğini almayı hedefleyen AKP’nin bu hamlesinin parti tabanında nasıl bir tepki yaratacağı ise merak ediliyor. Halkın Sesi’ne ulaşan bilgiye göre listede en çok olup olmayacağı merak edilen Abdullah Karagüzel’in ismi son ana kadar kamuoyunda gizlenecek. İddiaya göre; son gün ismi listeye yazılacak olan Karagüzel, AKP’nin Belediye Başkan Adayı Ömer Selim Alan’ın aday yapılmaması için genel merkeze giderek olumsuz görüş beyan etmişti. Selim Alan’ın Karagüzel’e karşılık Abdülkerim Gün’ü 3 kişilik kontenjanına yazdırabileceği belirtiliyor. 

İŞTE AKP’NİN A TAKIMI

Demir ailesinden kimsenin isminin bulunmadığı listede işadamı Yusuf Günay’ın oğlunun da alınmadığı iddia ediliyor. Akmercan Müdürü Bekir Selçuk ise seçilebilecek yerden adı geçen isimlerin başında geliyor. İl Başkanı Zeki Tosun’un genç kontenjanını Gençlik Kolları Başkanı ve Milletvekili adayı Burhan Onuk’tan yana kullanarak adaylık başvurusu yapmasını istediği öğrenildi. Eski Kadın Kolları Başkanı Av. Havva Yılmaz da kadın kotasından listede yer buldu. Mimar Züleyha Yazıcı Arıman, Selim Alan’ın 3 kişilik kontenjanında olacak. Yine müteahhitlik yapan Onur Turgut’un da listenin ilk onunda olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Gazipaşa’da esnaflık yapan Meftun Gülay da listede olması beklenen isimler arasında. Zonguldakspor tribün lideri Gökhan Çüteli’nin de listede olacağı söyleniyor. Aday adaylığı sürecinde adı sıkça geçen Aydın Arıcı’nın da listede olabileceği ancak bazı isimlerin Arıcı’ya karşı çıktığı gelen bilgiler arasında. İşadamı Ahmet Yılmaz ve kuyumcu İskender Acir’in listeye kendi isteğiyle girmek istemediği gelen bilgiler arasında. Kesin olmamakla birlikte Mehmet Apaydın ve Salih Erbay da listenin favori isimleri.