Esnafı ziyaret eden MHP’den Milletvekili Adayı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Zeki Çakan:

“MHP’DEN ADAY OLMAYI HİÇ DÜŞÜNMEMİŞTİM”

“BOŞLUĞU DOLDURMAYA GELDİM”

MHP Zonguldak 1. Sıra Milletvekili Adayı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Zeki Çakan, esnafın sorunlarını yerinde dinledi. Zonguldak’ta yönetici ve hizmet boşluğu olduğunu belirten Çakan, “Boşluğu doldurmaya geldim.” diyerek destek istedi.

Ülkenin ve Zonguldak’ın durumunun kötüye gittiğini savunan Çakan, çözümün sadece MHP’de olduğunu anladığını ve daha önceleri MHP’den aday olmayı hiç düşünmediğini, bir anda karar verdiğini söyledi.

 

MHP Zonguldak 1’inci sıra Milletvekili Adayı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Zeki Çakan, Gazipaşa Caddesi esnafını ziyaret ederek seçimlerde destek istedi.  7 Haziran’da yapılacak genel seçimler öncesinde çalışmalarını ara vermeden sürdüren Çakan, esnafın yoğun ilgisiyle karşılaştı.

 Seçimlerde destek isteyen ve esnafın sorunlarını yerinde dinleyen Çakan, Zonguldak’ın sahipsizliğinden yakınarak, görmüş olduğu hizmet boşluğunu doldurmak için MHP’den aday olduğunu söyledi.  Çakan, “Zonguldak sahipsiz ve biz bunun için elimizi taşın altına koymaya geldik. Zonguldak’ta hizmet ve yönetim boşluğu var. Biz milletvekilliğine aday olarak bu boşluğu doldurmaya geldik.” dedi.

“MHP’DEN ADAY OLMAYI HİÇ DÜŞÜNMEMİŞTİM”

Belediye başkanlığı döneminde yaptığı hizmetleri anlatan Çakan, “Şimdiki belediye başkanı arkadaşımız elinden geleni yapıyor ama caddeleri pislik götürüyor. Biz zamanında, belediye başkanlığı dönemimizde, caddeleri köpükle yıkıyorduk. Ben en verimli çağlarımda 3 gün belediyeden ayrılmayıp gecemi gündüzümüze kattım. Evime gitmedim. Şimdi vekil olursam bu belediye başkanımıza da yardımcı olacağız. Ülke ve Zonguldak’ın durumuna baktığımızda MHP’nin çözüm olduğuna kesin inanarak, MHP’den hiç düşünmediğim halde bir anda aday olmaya karar verdim ve elimi taşın altına koydum. Zonguldak’ın ağabeyi olarak iktidarıyla ve muhalefetiyle birleşip öncülük yapmaya çalışarak, başta belediye başkanları ve muhtarlarımız ile halkımıza hizmet getirmenin yarışı içerisinde olacağız.  Bu nedenle kavga eden değil, barıştıran ve uzlaştıran, bölgeye hizmet getiren yapı içerisinde olacağız. Bu konuda halkımızın desteğini bekliyoruz.” dedi.

“GEÇMİŞİMİ İNKAR ETMİYORUM”

“Esnafımızı gezdik. Belediye başkanlığı dönemimdeki hizmetimizin, bütün halkımız farkında. Sözlerimin yanlış anlaşılmasını istemem. Bugüne kadarki belediye başkanlarımız da bir şeyler yaptı mutlaka. Benim göreve geldiğim dönem 1981 ve 1984 yıllarında Zonguldak’ta 1 metre kare asfalt yol yoktu.  Yapılan hizmeti vatandaş inkar etmiyor. Esnafımız bizi sevgiyle karşıladı. Ben Zonguldak’la bağlarımı koparmadım. Evimi Zonguldak’tan hiçbir zaman başka bir yere taşımadım ancak hem Bartın hem de Ankara’da ikametlerimiz oldu. Bağlarımı koparmadım ve geçmişimi inkar etmediğim bir yapım var.” şeklinde konuştu. Haber: Nermin AKKAYA