AKP Zonguldak Milletvekili Mustafa Çağlayan, Uğur Mumcu Kavşağı’na yapılan Zonguldak temalı heykeli eleştirdi..
 "Zonguldak'a Kazık Atıldı"

AKP Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, dün parti binasında yaptığı basın toplantısında Uğur Mumcu kavşağı ve o kavşağa yapılan Zonguldak temalı heykel ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çağlayan yaptığı açıklamada; “Uğur Mumcu kavşağına yapılan heykelin maliyetini açıklamıyorlar. 400 bin 600 bin TL gibi meblağlardan bahsediyorlar Muharrem Başkan döneminde aynı kavşakta 3 defa heykel değiştirildi. 3 heykelin maliyeti 1 milyon liradan fazla ise vay halimize eğer bu meblağlara ulaşıyorsa Zonguldak'a çok güzel bir kazık atıldı demektir" dedi.
“AKDEMİR BECERİKSİZLİĞİNE KILIF ARIYOR”
Çağlayan, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'in yaptığı açıklamalarla kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini, beceriksizliklerine kılıfı aradıklarını söyledi. Projenin bir yıl önce başladığını ifade eden Çağlayan, şöyle konuştu:  "Uğur Mumcu kavşağının yapım aşaması geçtiğimiz yıl kasım ayında başlamıştı. Burada yanlış bilgiler veriliyor. Uğur Mumcu kavşağının başlangıcında Emniyet Müdürü Metin Turanlı'nın talebi üzerine onun bu işi dert edip burayı nasıl bir çözüme kavuştururuz düşüncesi ile TTK'da bir yol istendi. TTK müdürümüz yardımcı olmak adına hemen yeri verdi. Başkanım herkesi kandırıyor. Bunun bilgileri bizde mevcut yalan söylüyor. “ 
"KAVŞAĞA YAPILAN 3 HEYKELİN MALİYETİ 1 MİLYON TL"
Kavşağa yapılan heykelin maliyetinin hakkında kimsenin açıklama yapmamasını eleştiren Çağlayan açıklamasını şöyle sonlandırdı: "Kavşağa yapılan heykelin güzelliği görecelidir. Burada merak edilen konu ise bize de soruluyor, ne kadara mal oldu. Sanki devlet sırrı, fiyatını soruyoruz açıklanmıyor. Biz bu heykelinde yapılmasına karşı değiliz. Aynı kavşakta Muharrem Başkan döneminde 3 defa heykel değiştirildi. 100 bin TL'den bahsediliyordu eski heykellerden birisi için. Şu an yapılan heykel ile ilgili 400 bin deniliyor 600 bin TL deniliyor. Başkan, acaba başkanlığı döneminde evindeki koltukları 3 defa değiştirdi mi? 3 heykelin maliyeti 1 milyon liradan fazla ise vay halimize. Önceki heykeller ne oldu. Bu para ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin yolu yapılabilir. Eğer bu meblağlara ulaşıyorsa Zonguldak'a atılmış çok güzel bir kazıktır."