DEVA Partisi Zonguldak İl Başkanı Fatih Keleş, Zonguldak'a Bölge Adliye Mahkemesi açılması gerektiğini söyledi.

Keleş'in konuyla ilgili açıklaması şöyle:

"DEVA Partisi İl Başkanlığı olarak Zonguldak’ımızın sorunlarına çözüm aramaya devam ediyoruz. İstihdamın Zonguldak’ımız için ne kadar önemli olduğunu her alanda vurguladığımız gibi böylesine gerekli ve şehrimize katkı sunacak bir proje için de siz değerli kamuoyuna duyuruyoruz.

 

Zonguldak’ın Sakarya Bölge Adliye Mahkemesine bağlanması yerine, Zonguldak’ta Bartın, Karabük ve Kastamonu illerini de kapsayacak bir Bölge Adliye Mahkemesi kurulması çok önemli olmakla birlikte bölgemize gereklidir. Zonguldak’ta BAM’ın kurulması; Bartın, Karabük ve Kastamonu halkı için de hukuki sorunların giderilmesi sürecinde zaman kazandıracak, maliyetleri azaltıcı etkisiyle adalete katkı sağlayacaktır. Ayrıca Zonguldak’ın istihdamına ve kentin prestijine olumlu katkısı olacağına inanıyoruz.

Bu sebeple Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu’dan oluşacak bir yargı çevresinde BAM’ın, dava sayısı en yüksek olan il olan Zonguldak’ta kurulması gerekmektedir.

 

Zonguldak’ta istihdam geliştirici faaliyetlerin sürdürülebilir kalkınma kriterlerine uygun bir biçimde arttırılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu faaliyetler sadece turizm, sanayi ve tarımsal faaliyetlerle sınırlandırılmamalı, hizmet sektörünü de çeşitlendirerek çoğaltmaya gayret gösterilmelidir. Zonguldak Bölge Adliye Mahkemesinin kurulması bu alanda büyük bir katkı verecektir.

Zonguldak ve Bartın, Sakarya BAM’ın yargı çevresinde kalmıştır. Karabük, Kastamonu ise Ankara BAM’a bağlanmıştır. Ulaşım olanakları ve coğrafi koşullar ele alındığında Zonguldak merkezli BAM’a Bartın, Karabük ve Kastamonu’nun ulaşımı daha kolaydır.

 

Zonguldak Baro’su ve Değerli başkanı Özel EROĞLU’nun yapmış olduğu bu çalışmaya tüm kamuoyunu, STK’ları ve iktidar partilerini katkı sunmaya davet ediyoruz. Herkes üstüne düşen görevi yapmalı ve Zonguldak’a BAM gelmelidir.

DEVA kadroları olarak biz hazırız. Gelin memleketimize katkı sunacak böylesine önemli bir proje için bir olalım birlik olalım. Zonguldak’a BAM’ı getirelim." (Cevdet Akgün)