MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, Zonguldak’a gelen Başbakan Binali Yıldırım’ın partilerini ziyaret etmesini değerlendirdi.  Ayan, Başbakan Yıldırım’ın kendilerine referandum halinde Zonguldak’ın kararının ne olacağını sorduğunu belirterek, “Eğer bu 330 milletvekilini geçer bir referanduma dönüşürse Zonguldak’ta bir sıkıntının olmayacağını hatta açık ara sivil anayasayı Türkiye’nin de istediğini Zonguldak’ın da istediğini söyledik.”

“BAŞBAKANIMIZIN BİLDİĞİNİ GÖRDÜK”

Başbakan Yıldırım’la görüştükleri 25 dakikada Başbakanın da Zonguldak’ın meselelerini gördüğün söyleyen Ayan, “Sayın Başbakanla 25 dakika bire konuşma şansı buldum. Biz kendisine Zonguldak’ın meselelerini  anlatırken Sayın Başbakanın da bildiğini gördük. Gerek Taşkömürü Kurumu olsun,  gerek göç meselesi olsun, gerek Filyos projesi olsun, gerek Zonguldak’ta alınamayan hizmetler olsun, bunların tamamında bilgisi olduğunu gördük. Özellikle Filyos projesinde başlayan liman ayağından sonra tıpkı miting alanında söylediği gibi bir sanayi bölgesi yapmak istediklerini burada da ileriye dönük çok büyük istihdam alanlarının yaratılabileceğini söyledi.” diye konuştu.

“GENEL BAŞKANIMIZIN ARKASINDAYIZ”

Ayan, Başbakana MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin arkasında olduklarını ifade ederek, “Bunun dışında da sayın genel başkanımızın hakkında da görüşlerini ifade ettiler. Genel başkanımızın devlet adamlığını, uzlaşmacı yönünü bu yapılan anayasa çalışmaları içerisinde büyük bir misyon yüklendiğini ve kendisiyle de çok iyi görüştüklerini  bize söylediler. Bizde sayın başbakanımıza sayın genel başkanımızın emrinde olduğumuzu genel başkanımızın hangi süreçte ne olursa olsun, teşkilatlarımızın evetse evetinin yanında olduğumuzu hayırsa hayır olarak genel başkanımızın arkasında olduğumuzu ifade ettik. Bunun yanı sıra başbakanımızın bizlere de soruları oldu. Örneğin ‘Zonguldak’ta bir referandum olması halinde sizler ne görüyorsunuz?’ diye bir sorusu oldu. Biz onlara şöyle bir cevap verdik. Eğer bu 330 milletvekilini geçer bir referanduma dönüşürse Zonguldak’ta bir sıkıntının olmayacağını hatta açık ara sivil anayasayı Türkiye’nin de istediğini Zonguldak’ın da istediğini söyledik.” şeklinde konuştu.

“BAKANLARIMIZ, ZONGULDAK İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARININ OLABİLCEĞİNİ SÖYLEDİ”

Ayan, konuşmasında ziyarette Başbakanın yanında bulunan bakanlara da Zonguldak için yapmak istedikleri çalışmaları sorduklarını söyleyerek,  “Bakanlarımız sayın başbakanın Zonguldak’a gelişiyle birlikte farklı çalışmalarının olabileceğini, bunları geliştirerek yapabileceklerini söyledi. Özü itibariyle baktığımızda bu bir nezaket ziyareti olmuştur. Biz bundan dolayı sayın başbakana yanında bulunan bakanlara bölgemizin milletvekillerine ve Adalet ve Kalkınma Partisi il başkanını teşekkür ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.       Aykut KARA