Ak Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Akın Kaymak:

“Zonguldak’ın sorunlarını çözmek adına aday oldum”

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Akın Kaymak, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş’ı ve Baro Başkanı Av. İ Kerem Ertemi ziyaret etti. GMİS ziyaretinde konuşan Kaymak, Çıkmış olduğum yolun biz hizmet yarışı olduğuna inanıyorum. Bugün Zonguldak’ımızın gerek partimizden gerekse muhalefet partilerinden mutlaka değerli insanımız Zonguldak’ın sorunların çözmek adına siyasete aday olduk ve ben bunu bir hizmet yarışı olarak gördüğünü söyledi.

 “BİR HİZMET YARIŞI OLARAK GÖRÜYORUM”

Zonguldak’ın sorunların çözmek adına siyasete aday olduğunu ve bunun bir hizmet yarışı olarak gördüğü ifade eden Kaymak, ziyarette şunları söyledi:

“Allah bizlere nasip ederse bizim de inşallah bugüne kadar yapılanlara bir artı değer yaratabilirsek bundan büyük memnuniyet ve mutluluk duyacağız. Çıkmış olduğum yolun biz hizmet yarışı olduğuna inanıyorum. Bugün Zonguldak’ımızın gerek partimizden gerekse muhalefet partilerinden mutlaka değerli insanımız Zonguldak’ın sorunların çözmek adına siyasete aday olduk ve ben bunu bir hizmet yarışı olarak görüyorum. Birbirinden değerli arkadaşlarımızın içinden 5 kişi Zonguldak’ı temsilen Ankara’ya gidecek, fakat sadece 5 kişiyle yetinmeyip bu işe gönül veren hizmet yarışına giren şahsım da dahil olmak üzere o 5 kişinin içerisine girebiliriz ya da giremeyiz bunu süreç ve teveccüh belirleyecek ancak bu işe koyulan yola çıkan bütün arkadaşlarımızın sadece seçime kadar değil, seçilsin seçilmesin bundan sonraki süreçte de o birikim, beceri ve tecrübelerini bir şekilde her platformda gündeme getirmeleri, önerileri sunmalarını arz ederim. Böyle bir birliktelik, Zonguldak arz ediyorum ve bunun hayaliyle yola çıkıyorum. Allah bize nasip ederse bu konsensüsün oluşması noktasında biz üzerimize düşeni Allah’ın izniyle inşallah yapacağız. Bu özellikle istişare kanallarının açılmasını çok önemsiyorum. Konuların bireyselleştirilmeden Zonguldak’ın için genelinde ne yapılmalı her platformda tartışılmasından konuşulmasından yanayım ve bundan da TTK ve Zonguldak için bir sonuç çıkacağına inanıyorum”

“10 BİN KİŞİYE ALTERNATİF BİR GELİR KAYNAĞI YARATAMIYORSAK O ZAMAN TTK’NIN TAVSİYESİNİ DE KONUŞMAMALIYIZ”

“TTK’nın tavsiyesi gibi bir konunun tartışılmasından yana değilim. Şuanda dahi TTK ve maden Zonguldak’ın can damarı. 10 bin işçimiz var. Biz eğer bu 10 bin kişiye alternatif bir gelir kaynağı yaratamıyorsak o zaman TTK’nın tavsiyesini de konuşmamalıyız. Gündem de olan büyük yatırımlardan bahsediliyor, Filyos projesinin geri dönüşümü yaklaşık bir 10 yıl alacaktır. Allah nasip ederse bugün yarın kazma vuracak. Büyük bir sanayi projesidir. Ama bize ve halkımıza ekonomik olarak geri dönüşümü yatırımların tamamlanması süresini de işin içine katarsak en az bir 10 yıl süre alacaktır. Dolayısıyla ben önümüzdeki süre zarfından TTK’nın tasfiyesinden ziyade TTK’nın belki farlı üretimsel problemleri konuşulabilir. Yönetimsel problemler varsa onlar konuşulabilir ama tasfiyesi bana göre bu on yıllık süre içerisinde konuşulması gereken en son konudur. Bu ekonomik olarak da bunun yanına bir şey koyamadığımız takdirde zaten tasfiyesinde de fiili imkansızlık görüyorum. Çünkü bizim bu aşamada yapmamız gerekenler TTK’nın tasfiyesini konuşmaktan ziyade Zonguldak halkı olarak ilave hane halkını gelirini arttırıcı bir takım tedbirler düşünmemiz kanaatindeyim. Bir taraftan biz madenciliğin sorunlarıyla uğraşalım fikir sahibi olalım hatta ve hatta Ankara’ya önerilerle gidelim. Bu önerilerle gidebilmemiz için kendi aramızda Zonguldak adına bir konsensüs sağlamamız gerekir”

“DİĞER VİLAYETLERİN NE ŞEKİLDE LOBİ OLUŞTURUP SORUNLARI ÇÖZDÜĞÜNÜ GÖRÜYORUZ”

“Bütün bunların ötesinde de bu konuştuğumuz hususlarda da bir fikir birliği yaparsak gerçekten samimi olarak yola çıkarsak bizim ileride Ankara’da da ciddi bir lobimiz oluşur. Şuanda Ankara’da bir lobimiz olduğu kanaatinde değilim. Siyasetçilerle sadece lobi olmuyor bürokratların katılması gerekiyor, STK’larımızın çok önemli bir yer işgal edeceğine inanıyorum iş adamlarımızın katılması gerekiyor ve Ankara’da bürokrasimizin olması gerekiyor.  Biz Ankara’ya gittiğimizde diğer vilayetlerin ne şekilde lobi oluşturup sorunları çözdüğünü görüyoruz. Lobi kötü bir şey değil, lobi faaliyeti bir yörenin problemlerinin ve bunlara üretilecek çözümlerin hızlandırıcı ve o yörenin kalkınmasında en önemli etkenlerden biridir diye düşünüyorum. Yoksa yörecilik anlamında asla anlaşılmamalı bu şekilde algılanmamalı. Ben de şahsım adına tüm bunların olabilmesi adına yola çıktım”

“ELİMİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA HAZIRIM”

“Samimi olarak bir şeyler yapılması kanaatindeyim elimi taşın altına koymaya hazırım. Gerekirse başımızı da taşın altına koyarız yeter ki Zonguldak için hep birlikte bir şeyler yapalım. Benim de bütün temennim, arzum, idealim, azmim bu yönde ve özellikle stk ki bunun en başında bana göre Zonguldak’ta GMİS geliyor. Çünkü Zonguldak bugün dahi maden kenti olarak anılıyorsa o zaman bizim stklarımızın kanaatlerini alacaksak önce GMİS’ten başlamamız gerekiyor diye düşünüyorum. Şahsım adına sizlerin çalışmalarını çok fazla önemsiyorum. Sizlerin hazırlayacağı her türlü önerileri, problemlerin çözümlerini, istişare kaynaklarını fevkalede önemsiyorum. Bunların istişare kanallarının açılması suretinde tüm Zonguldakın geneline ve Ankara’ya yansıtılması gerektiği kanaatindeyim. İnşallah Allah bize nasip ederse partimizin yetkili organlarının teveccühü olursa ve neticede vatandaşımızın teveccühüyle ankaradazonguldakı temsilen bulunursam söylediklerimi inşallah fiiliyata dökmek için azimli ve kararlıyım” dedi.

GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş ise, Akın Kaymak’ın aday adaylığını tebrik ederek şunları söyledi:

“GMİS olarak  milletvekili adayı olan adaylık süreci kesinleştikten sonra maden işçileri, kendisiyle, Zonguldak ile ilgili samimi projelerine inandığı TTK ve bölgenin ekonomisiyle ilgili düşüncelerine samimiyetine inandığı insanlara her zaman sahip çıkmıştır. Bundan sonra da aynı duyarlılıkla kendileriyle ilgili söylemlerine TTK ve Zonguldak’a bakış açısına güvendiği, samimi bulduğu adaylara da destek verecektir. Zonguldak tarihinin zor bir sürecini yaşıyor. TTK yıllarca Türkiye’nin ekonomisini sırtlamış bir kurum, tarihinin en az işçi sayısıyla en az üretimini geçtiğimiz yıl gerçekleştirdi. Zonguldak merkeze ekonomiden aldığından fazlasını veren ilk 11 il arasında ama maalesef buna rağmen göç veren iller arasında ve merkez ekonomiye aldığından fazlasını veren göç veren tek il, dolayısıyla böyle bir süreçte Zonguldak’ında TTK’nın da ekonomik anlamda zor bir sürecinde milletvekili adayı olmakta kolay değil o anlamda size de çıkmış olduğunuz yolda başarılar diliyorum, inşallah bundan sonraki süreçte TTK ve maden işçilerine kendini ifade eden insanlara maden işleri bundan sonra da destek verecektir başarılar diliyorum”.  

Sendika ziyaretinin ardından Ak Parti Aday Adayı Akın Kaymak, Baro Başkanı Kerem Ertem’i ziyaret ederek destek istedi. Barış DOĞAN