İl Genel Meclis Başkanı Vacit Durdubaş, Zonguldak’ın yöresel ürün ve lezzetlerinin tanıtımı için  BAKKA ile ortak bir proje içerisinde olduğunu duyurdu.

Ankara ziyaretlerinde hediye olarak yanında cevizli kömeç getirdiğini belirten Durdubaş,  meclisce Zonguldak Yöresel Ürünleri Tanıtım Tır’ı kiralama kararını görüşeceklerini vurguladı.

Durdubaş, İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa ve Konya gibi illerinde kurulması planlanan  Tanıtım Tır’ında sadece bayanların yapmış olduğu yöresel yemek ve yöresel el işi işlemelerin satışını yine bayanların yapacağını ifade etti.

İl Genel Meclis Başkanı Vacit Durdubaş, Zonguldak’ın yöresel ürün ve lezzetlerini tanıtımının yapılması için meclisce önümüzdeki günlerde adım atacaklarını söyledi.

Durdubaş, dün gerçekleştirilen meclis toplantısında Devrekli kadınların yaptığı cevizli kömeçin meclis üyeleri ve basın mensuplarına ikramı edilmesi üzerine, Zonguldak’a müjdeli bir haber vermek istediğini söyledi.

Zaman zaman Ankara ziyaretlerinde hediye olarak yanında cevizli kömeç getirdiğini belirten Durdubaş,  Zonguldak’ın yöresel ürün ve lezzetlerini tanıtmak amacıyla meclisce Zonguldak Yöresel Ürünleri Tanıtım Tır’ı kiralama kararını görüşeceklerini vurguladı.  Durdubaş, İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa ve Konya gibi illerinde kurulacak olan Zonguldak Ürünleri Tanıtım Tır’ında sadece bayanların yapmış olduğu yöresel yemek ve yöresel el işi işlemelerin satışını yine bayanların yapacağını ifade etti.

MECLİSTE CEVİZLİ KÖMEÇ İKRAMI YAPILDI

Yöresel ürünlerin tanıtımıyla ilgili BAKKA ile ortak bir proje içerisinde olduklarını belirten Durdubaş; “Devrek’e has bayanlarımızın evlerinde yaptıkları cevizli kömeçi meclis üyelerimize ikram olarak getirdiler. Ellerine sağlık çok lezzetli olmuş. Bizde zaman zamanda Ankara’ya ziyaretlerimizde de hediye olarak cevizli kömeç ilave etmeye başladık. Zonguldak genelinde yöresel ürünler pazarlarıyla ilgili meclis üyelerimizce bir kararı aldık. Karar başlayınca her şehirde Zonguldak’ın yöresel ürünlerinin yanında yöresel lezzetlerinin pazarını kuracağız. Bu bir adım ve meclisten başladık. Bunun her yerde tanıtımıyla ilgili basınında büyük bir katkısı olduğunu biliyorum. Hanımlarımızında evlerine bir ekonomik olarak bir kazanç ve bir gelir kaynağı olacak. Hanımlar çocuğuna bir ekmek getirebilmesi için böyle bir tanıtımın başlaması adına bir kooperatif kurdular. Şuan ikinci bir kooperatif kurma hazırlıkları yapıyorlar. Güzel sonuçlar alınmasını bekliyoruz. Özel idareden de yakında yöresel ürünlerin tanıtımıyla ilgili Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ile  ortak bir projemiz var. Meclisce destek vereceğiz” dedi.

“TANITIM TIR’IMIZ OLACAK”

Zonguldak için bizlerde tanıtım günleri yapıcağız. Bunun için bir tır kiralayacağız. Arkadaşlarımız proje hazırlıyor, yakında da meclise girecek ve önümüzdeki günlerde meclis toplantısında görüşüp karar alacağız. Bizim de İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa ve Konya gibi illerinde Zonguldak’ın yöresel ürünlerinin yanında yöresel lezzetlerinin pazarlanacağı Tanıtım Tır’ımız olacak. Ürünlerin tanıtımını kadınlar yapacak. Hanımlarımızda evlerine ekonomik olarak bir kazanç ve bir gelir kaynağı olacak. Kadınlarımıza bol kazançlar diliyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Haber: Nermin AKKAYA