Küçük yaşlarda başlayan pul koleksiyonu sevgimiz yaşlar ilerledikçe azalarak devam ediyor. Bu tabii ki büyük bir eksiklik. Oysaki pul koleksiyonculuğu dünyanın en güzel hobilerinden biri. Bize de bunu sevdiren PTT idaremiz. PTT’nin filateli servisi koleksiyoncular için birbirinden harika konular bulup bunu pul olarak veya ilkgün zarfları şeklinde koleksiyonculara sunuyor.PTT AŞ tarafından 2019 yılında Türkiye ile Moğolistan arasında diplomatik ilişkilerin 50. yıldönümünün kutlanması anısına ‘TÜRKİYE CUMHURİYETİ VE MOĞOLİSTAN ARASINDA DİPLOMATİK İLİŞKİLERİN 50. YILDÖNÜMÜ’ konulu anma pulu ve ilk gün zarfı da 24 Haziran 2019 tarihinde tedavüle sunuldu.

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ) tarafından "Türkiye Cumhuriyeti ve Moğolistan Arasında Diplomatik İlişkilerin 50. Yıldönümü" konulu anma pulu ve ilk gün zarfı bugün tedavüle çıktı. Posta pulunun yer aldığı portföy içerisinde; konulu 2x 2 TL bedelli (100x157 mm boyutunda) Anma Pulu, söz konusu pula ait (140x210 mm boyutunda) 5,50 TL bedelli ilk gün zarfı PTT İşyerlerinde, PTT’ye ait http://www.filateli.gov.tr web adresinde ve filateli cep uygulamasında satışa sunuldu.

Filatelistlere burudan duyuruyoruz, ilköğretim çağındaki çocuklarımıza da pul koleksionculuğu işine bir an önce başlamalarını öneriyoruz.