Koleksiyonerlere, filatelistlere güzel bir haber:

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ) “Covid-19 Salgını” konulu özelgün zarfını 11 Mart 2021 tarihinde tedavüle sundu.

"Covid-19 Salgını" konulu 5,50 TL bedelli özelgün zarfı PTT iş yerlerinde, www.filateli.gov.tr web adresinde ve filateli cep uygulamasında heveslilerin hizmetinde….

Bu PTT’nin birinci jestiydi…

Ve PTT’den ikinci jest;

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ), 2021 yılının Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle “Mehmet Âkif ve İstiklâl Marşı Yılı” olarak kabul edilmesi kapsamında tedavüle sunduğu pul ve ilkgün zarfın da, düzenlenen toplantıda tanıttı. Aynı zamanda İstiklâl Marşı’nın Kabulünün 100’üncü Yılı anısına daha önceki yıllarda tedavüle sunulan pullardan oluşan bir de sergi düzenlendi.

Birlik ve beraberliğimizin sembolü olan İstiklâl Marşı’nın, bir hürriyet ve bağımsızlık destanı olarak milletimizin gönlünde ve şuurunda sarsılmaz bir yer edindiğini ifade eden PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, “İstiklâl Marşımız; yazıldığı dönemin zorlu günlerini anlatırken, o gün için zafer, gelecek için ümit vadeder. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet irademizin yansıması olan İstiklâl Marşımız; Mehmet Âkif Ersoy’un “Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlâl” dizesinde ifade ettiği gibi sonsuza kadar milletimizin tek sesi olarak yükselecektir” dedi.

Koronavirüs salgınından dolayı toplum sağlığını korumaya destek olmak, PTT iş yerlerinde yoğunluk yaşanmasını önlemek ve müşterilerin filatelik işlemlerini PTT iş yerlerine gelmeden yapabilmeleri için; 11 Mart 2021 tarihinde satışa sunulan özelgün zarfını posta damgası ile talep eden müşterilere, www.filateli.gov.tr adresinden ürünün tedavül tarihi itibari ile 6 ay içerisinde satın alınması halinde posta damgalı olarak gönderilebilecek.

Müşteriler tarafından hazırlanan filatelik ürünler için (Filateli İşletme Prosedürü’ne uygun olması halinde) ilkgün damgası ve posta damgası talepleri, 11 Mart 2021 tarihi itibari ile 3 ay içerisinde PTT AŞ’ye iletildiği takdirde karşılanacak.

Ve üçüncü jest;

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ), “Tıp Bayramı” nedeniyle hazırlamış olduğu özelgün zarfını 14 Mart 2021 tarihinde tedavüle sundu

"Tıp Bayramı" konulu özelgünzarfı 5,50 TL bedelle; www.filateli.gov.tr adresinde, filateli cep uygulamasında ve PTT iş yerlerinde abone sayısı kadar satışa çıktı.

Vallahi çok hoşumuza gidiyor böyle iç açıcı haberler,

Özellikle de gençlere ve öğlencilere yönelik olduğu sürece…

Kutluyoruz PTT’mizi!