PTT’nin çıkardığı birbirinden güzel pulları görünce bu işin koleksiyonculuğunu yapmaya karar vermiştim…
İyi ki de vermişim!
PTT her defasında daha güzel, daha anlamlı pulları biz filatelistlerin beğenisine sunuyor.
 PTT AŞ, Türkiye Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu arasındaki ilişkilerin 100. yıl dönümü anısına Süleymaniye Camii ve Moskova Merkez Camii görsellerine yer verilerek blok şeklinde hazırlanan ‘‘Türkiye Cumhuriyeti-Rusya Federasyonu Ortak Pulu’’ konulu iki değerli anma pulu ile ilkgün zarfını 3 Kasım 2020 tarihinde tedavüle sundu.
03 Kasım 2020 tarihinde tedavüle çıkan "Türkiye Cumhuriyeti Rusya Federasyonu Ortak Pulu" konulu 2 x 6,50 TL (45x95 mm boyutunda) bedelli anma pulları, söz konusu pula ait 15 TL bedelli ilkgün zarfı PTT iş yerlerinde, PTT’ye ait www.filateli.gov.tr web adresinde ve filateli cep uygulamasında satışa sunuldu.
Söz konusu filatelik ürünlerin satışı ile aynı tarihte "PTT Pul Müzesi Hacı Bayram Mah. Atatürk Bulvarı No:13 Ulus Altındağ/ANKARA" adresinde "Türkiye Cumhuriyeti-Rusya Federasyonu Ortak Pulu 03.11.2020 ANKARA" ibareli ilkgün damgası kullandırılmaya başlandı.
Koronavirüs salgınından dolayı toplum sağlığını korumaya destek olmak, PTT iş yerlerinde yoğunluk yaşanmasını önlemek ve müşterilerin filatelik işlemlerini PTT iş yerlerine gelmeden yapabilmeleri için; 03 Kasım 2020 tarihinde satışa sunulan ilkgün zarfını posta damgası ile talep eden müşterilere, www.filateli.gov.tr adresinden ürünün tedavül tarihi itibari ile 6 ay içerisinde satın alınması halinde posta damgalı olarak gönderilebilecek.
Müşterilerin, hazırlanan filatelik ürünler için (Filateli İşletme Prosedürüne uygun olması halinde) ilkgün damgası ve posta damgası talepleri, 03 Kasım 2020 tarihi itibari ile 3 ay içerisinde PTT AŞ’ye iletildiği takdirde karşılanacak.
PTT’mize bir kez daha teşekkür ediyorum…