Ak Parti’de son dönemin en çok konuşulan isimlerinden biri olan Merkez ilçe yönetim kurulu üyesi İşadamı Yaşa Gök Halkın Sesi’ne konuştu.

Halkın Sesi Muhabiri Yıldırım Yılmaz’a çarpıcı açıklamalarda bulunan Gök “Hamdi Uçar ihanetten bahsediyor. Hamdi Uçar ilk önce 2009 yılında biz bu aday ile seçim kazanamayız dediği Secaattin Gonca ile ilgili söylediklerinin hesabını verecek” dedi.

Gök “Ben her dönem partimin için terimin son damlasına kadar çalıştım. Yönetimde olduğum zamanda böyleydi. Dışarıda olduğum zamanlarda böyleydi. Benim partime ihanet ettiğimi kanıtlasınlar siyaseti bırakırım” dedi.

Gök, Ali Bektaş’ın koltuk derdine düştüğünü belirterek “Ali Bektaş il başkanı olmak istiyormuş. Bizim partimizde satılacak bir şey yok. Masa sandalyemizi tabelamızımı satacak. İllede bir koltuk istiyorsa Lebi Derya’ya Ceo olsun” dedi.

Halkın Sesi: Yaşar Gök kimdir. Siyasete nasıl başlamıştır ?

Yaşar Gök: Ak Parti kurulduktan 6 ay sonra gençlik kollarında ilk Ak parti macerama başladım. Gençlik kollarında 2 seneye yakın görev yaptıktan sonra ilçe kongresin de Hamdi Başkan’la birlikte görev aldık. Bir dönem ilçe yönetiminde görev aldıktan sonra bir dönem dinlendik. Tekrar bu dönem Ak Parti merkez ile başkanlığında yönetim kurulu üyesi olarak görevimize devam ederek partimize hizmet vermekteyiz. Ben her zaman Ak Parti’nin bir neferi olarak siyaset hayatıma devam edeceğim. Ak Parti öncesinde Doğru Yol Partisi içinde yer aldım. Aydın Arıcı ile beraber bizim ticari ortaklığımız vardı. Bir dönem Doğru yol için de yer aldım. O dönemde kongreler süreçlerini gösterdi. Siyasete battık. O dönem siyaset hoşumuza da gitti hareketliydi. O dönemde Köksal Toptan , Ömer Barutçu, Ali Uzun gerçeği vardı.

 

Halkın SESİ: Ak Parti’nin ilk kurulduğu günden bu yana gelişimini nasıl değerlendiriyorsunuz ?

Yaşar Gök: Şu an da Ak partiyi bir bütün olarak değerlendirmek lazım. Ak Parti ülkenin tek sorununu değil. Ülkenin kangrenleşmiş, çözülememiş sorunlarına el atıyor. Ama teşkilat bazında dersen teşkilatta insanların verdiği bir yorgunluk var. Bu yorgunluktan dolayı hevesi heyecanı kaçmışlığı var tabi. Bu ticaret hayatında da olur siyaset hayatında da olur bu tip şeyler normaldir.

 

Halkın SESİ: Siyasete Hamdi Uçar’la başladığınız biliniyor. Bugün ise onun karşısındasınız. Bununla ilgili neler söyleyeceksiniz ?

Yaşar Gök: Biz Hamdi başkanla beraber başladık siyasete iyi günlerimiz oldu kötü günlerimiz oldu.Ben Ak parti yönetimler içerisinde uzun teşkilatın içerisindeyim ve bu işin hamallarındanım. Bütün seçimlerin oluşumların içerisinde olmuş iyi günümüz oldu kötü günümüz oldu. Hamdi Uçar il başkanı olduysa Celil Uzun sayesinde olmuştur. Celil Uzun onun için mücadele vermiştir.

 

Halkın SESİ: Hamdi Uçar’la ayrışmanız nerede başladı. Ayrışmanıza rağmen yine aynı isme il başkanlığı seçimlerinde destek verdiniz. Bugün yine karşısındasın. Yaşar Gök neden bu kadar zik zak yapıyor ?

Yaşar GÖK: İlk ayrışmamız Hamdi Uçar’ın merkez ilçe başkanlığını bırakması sonrası başladı.  Biz Halit Gülay’ı destekledik. O ise Celal Kazancı ile yol devam etmek istedi. 18 oyla seçim kaybettik. Ama yinede partimizden kopmadık. Çalışmalarımız hep aynı istekle sürdü. Daha sonra son döneme gelirsek benim hayatta ki en büyük pişmanlığım son kongrede Celil Uzun’u satmaktır.

Bu kongre öncesi biz öncesinde rakip olmamıza rağmen partimizin menfaatleri doğrultusunda Hamdi başkan ve yönetim kuruluyla çok çalıştık. Zonguldak’ta Hayır’ı evet çevirdik. Hamdi başkan bize teşekkür etti bu işin mimarlarından saydı bizi sahada bayağı bir mücadele ettik yaklaşan il kongresinde bir takım insanlar dışarıda kalıyorlar dışarıda kalanlar çoğalınca bu sefer sesler yükseliyor. Dışarıda o dönem Haluk başkan ve Celil başkan vardı. Muharrem başkan vardı. Celal Kazancı vardı. Bu oluşumu görünce Hamdi başkan bize telkinde bulundu. Gelin bu işi beraber yapalım dedi. Sizinde burada bu emekte olmanız lazım dedi. Biz Köksal Bey’in desteği ile birlikte onu il başkanı yaptık.

Yıllarca Celil başkanın yanında siyaset yaptık. Hamdi Uçar bizden zor bir şey istedi. Celil Uzun’u yarı yolda bırakıyormuşuz gibi oldu.  Arkadaşlarımız içinde zor bir karar oldu.  Hayatta kavga dövüşte siyasette tek hatam Celil Uzun’u satmam oldu. Bunda samimiyetimle söyleyebilirim. Gece yastığa başımı koyduğumda onunda eziyetinin çekiyorum.

 

Halkın SESİ: Sizin için Ak Parti’yi son seçim sattı. Partide hakkınızda köstebek iddiaları var. Herkese laf taşıdığınız bile söyleniyor. Mesela Hamdi Uçar ile görüştüğünüz bile söyleniyor ?

Yaşar Gök: Hakkımdaki iddiaları kanıtlasınlar siyaseti bugün bırakırım. Ben bu seçimde bana ne görev verildiyse yaptım. Partim için sonuna kadar mücadele ettim. Evet herkesle görüşürüm. Hamdi Uçar’a karşı olmam, onunla görüşmeyeceğim anlamına gelmez. Sonuçta il başkanıdır. Bugün beni çağırsa yine görüşürüm. Ama bana göre Hamdi Uçar’ın süresi dolmuştur.

 

Halkın Sesi: Ak Parti sence seçimleri neden kaybetti.  Meclis listesini nasıl buldun ?

Yaşar Gök: Seçimlerin kaybedilmesinin tek nedeni tamamen aday tercihidir. Ali Bektaş’ın aday yapılması bu süreci hazırladı. Biz Ali Bektaş ismine başından beri karşı idik. Birde bunun üzerine bir meclis yapıldı ki evlere şenlik. Bu liste Ak parti’nin listesi değildir.  Üç-Beş kişinin masa başında yaptığı listedir.Mesela biz bu listeye çok değerli isimler önermiştik. Naci Kırlak, Murat Uzun, İhsan Üretürk, Kamil Civan, Muammer Ataç. Zonguldak’ta belli bir yeri olan isimlerdi. Bunlar listede olsalardı bugün seçim sonucu daha farklı olurdu. Bunun yanında sokakta ki başka bir imside yazsak daha etkili olurdu. Ak parti ile alakası olmayan, hatta partiye başbakana hakaret eden isimleri listelere aldılar. Ali Başkanını Kozlu’da çok büyük sıkıntılar vardı. o sıkıntıları Ertan bey çekiyor o da şaşkın. Ali Bey en kazın en kazını bıraktı. Bizim Zonguldak’ta adayımız Ali Uzun’du.  Biz bunu anlatmak istedik. Hamdi Uçar Pusula Gazetesi Ali Rıza Tığ ile birlikte çalışarak Ali Bektaş’ı aday gösterdi. Biz Cem Dereli ya da Yesari Sezgin’in aday olmasını istiyorduk. İkisi de çok değerli arkadaşlarımızdı.

Halkın Sesi: İl genel Meclisi seçimlerinde de bazı sıkıntılar yaşandı. Bu sıkıntılar neydi. Yine bu süreçte sizin adınız olayların içindeydi ?

Yaşar Gök: Biz seçim öncesinde nasıl Ali Bektaş’a karşı ise İsmail Terzi’ye karşı idik. Partiye yıllarını vermiş olan Abdülkerim Gün abimizin il genel meclisine girmesini istiyorduk. Ama Hamdi Uçar bir gecede Ankara’da listede Abdülkerim Gün ismini çizdi. Abdülkerim Gün, ismi Ankara’ya listenin ilk sırasında gitmişti. Tek derdi İsmail Terzi’yi yeniden meclis başkanı yapmaktı. Bizde bunun üzerine seçim sonrası Ereğli, Çaycuma, Devrek ve Gökçebey olarak başka bir ismi yapalım dedik. Yaptığımız bu olay sonrasında İsmail Terzi meclis başkanı olamadı. Hamdi Uçar tüm meclis üyeleri ile tek tek görüşmesine rağmen ikna etmeyi başaramadı. Hamdi Uçar’ın direnci o gün kırıldı. Onun için çöküşün başladığı gündür.

 

Halkın SESİ: Hamdi Uçar sizin için ihanetçi diyor. İhanet ettiniz mi ?

Yaşar Gök: Hamdi Uçar bize ihanetçi diyeceğine kendisinin 2009 yaptıklarına baksın. Biz hep partimiz için çalışmaya devam ettik. Bundan sonrada partimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Hamdi Uçar’ın alenen söylediği 2009’da biz Secaattin Gonca ile seçim kazanamayız lafı kulaklarımda. Şimdi bizmiyiz ihanetçi, yoksa Hamdi Uçar mı ?

 

Halkın Sesi : Ali Bektaş’a neden bu kadar karşısınız ?

Yaşar Gök: Ali Bektaş bundan birkaç yıl öncesine kadar Ak Parti’ye oy verenlere geri zekalı diyen bir insan. Ak Parti ve Başbakan’a  ağır ithamlarda bulunan bir insan. Kozlu’nun durumu belli. Yapılanlar ortada. Böyle bir adama nasıl destek verebilirsiniz. Napacaktık yani. Ali Bektaş gelsinde partinin masa sandalyesini de mi satsın. Satmadığı orası kaldı.

 

Halkın SESİ: Hamdi Uçar’ın görevden alınacağı konusu ile ilgili olarak ne düşünüyorsunuz. Son il divanda da sizin isminiz geçti. İl divanda yaşananlar hakkında neler söyleyeceksiniz ?

Yaşar GÖK: Hamdi Uçar görevini doldurmuştur. Biz kendisine birkaç kez istifa et denildiğini biliyoruz. Ama kendiside bir hesabın içinde. Bir beklentisi var. Daha doğrusu kendisi gittiği zaman yerine kendisine yakın bir isim oturtma hesabında. İl Divanda yaşanalar utanç verici. Ben buradan Ali Bektaş’a seslenmek istiyorum. Sen kimsin ki Milletvekilimize laf atıyorsun. Köksal Toptan yıllardır siyasetin içinde olmuş değerli bir büyüğümüzdür.  Özcan Ulupınar iki dönem belediye başkanlığımızı yapmış ve sonradan partimizin milletvekili olmuş bir isimdir. Buraya gelip teşkilat terbiyesi almamış birinin bu şekilde konuşması orada partimize yıllarca hizmet etmiş kişilere karşı bir hakarettir. Bu olay beni derinden üzmüştür.  Yaşananlar kirli ilişkilerin ortaya dökülmesini sağlamıştır. Hamdi Uçar ve yanındakilerin Ali Bektaş’la aralarında ki ilişkiler ortaya dökülmüştür. Buradan Ali Bektaş’a sesleniyorum. Senin karşısında Kel Mahmut yok, sabah Hacı Keleş ile namaz kılarsın, akşam Mustafa Güney, Dobi Hasanla rakı içersin. Kullandığın kelimelere konuştuğun laflara dikkat edeceksin.

 

Halkın SESİ: Ak Parti’de yönetim kurulu üyesi olan bir isim olarak Ak parti olarak açıkça destek verdiğiniz bir yayın organında yazılanları nasıl değerlendireceksiniz ?

Yaşar GÖK: Bir kere şunu açıkça belirtelim. Ak Parti’nin değil Hamdi Uçar’ın gazetesidir. Ona yakındır. Para ile haber yapan ve mefaatleri doğrultusunda hareket eden bir gazetedir. Ak Parti’yi kullanan bir yayın organıdır. Ali Rıza Tığ ne derse partide o oluyor. Hamdi Uçar kendisini ona kaptırmıştır. Buda partiye çok zarar veriyor. Abisi ile birlikte partimizin ismine zarar veriyorlar. Abisi su kaçakçılığından yargılanmıştır. Bunu en iyi Abdullah Karagüzel bilmektedir. Ama buna rağmen Hamdi Uçar onu Pusula ve Ali Rıza Tığı korkusundan meclis listesine almıştır. Ondan sonrada seçim niye kaybedildi diye hesabı başkasına sorma telaşı içindedir.

 

Halkın SESİ: İl Divan toplantısında ortaya atılan iddialarla ilgili olarak neler söyleyeceksiniz. Kozlu ve Ali Bektaş gerçekten sıkıntılı mı ? Parti yöneticileri ile ticaret ilişkisi var mı ?

Yaşar GÖK: Kozlu’da gerçekten çok sıkıntılar var. Kozlu patlama noktasına gelmiş. Bunun sebebi Ali Bektaş’tır. Bektaş sokağa çıktığında kimse elini sıkmıyor. Sokaktan aldığı adamaları müteahhit yaptı. Yüreği olan konuşsun diyor, Özcan vekil Ak Kavşağı, Özsüt’ü konuşalım, parkeleri konuşalım diyince kalkıp gidiyorsun. Ali Bey kalsaydı da cevap verseydi. Demekki konuşulanların doğruluk payı varki Ali Bektaş kalkıp gidiyor, cevap veremiyor.  Ali Bektaş kum çakıl ocakları diyor. Bu kum çakıl ocakları bugün olan bir şey değil. Cemil Muhtar o bölgede kırk yıldı var olan bir insan.

 

Halkın SESİ: Parti de son durum ne. Bundan sonrada bu karışıklıklardan nasıl çıkılabilir. Sorunların başı nereden çıkıyor ?

Yaşar Gök: Parti’de sıkıntılı bir süreç var. Parti Hamdiciler, Özcancılar, Köksalcılar diye bölünmüş diye bölünmüş durumda. İl Başkanı bunun bu noktaya getirdi. Birde artık etekteki taşlar döküldü, birlik ve beraberlik içinde çalışalım diyor. Bu kadar sorunun ve sıkıntının olduğu yerde nasıl birlik beraberlik olacak. Parti şuanda tamamen akraba partisi olmuş durumda. Bu akraba eş dost partisi konumunda çıkmadığı taktirde partinin ileriye gitmesi çok zor. Yukarıda da söylediğim gibi belediye ve yönetim listelerine bakıldığında bu açıkca ortaya çıkacaktır. Başbakanımız partiyi genişletmeye çalışıyor, Zonguldak’ta ise daraltılıyor. Bu şartlarda ileri gidemeyiz.

 

Halkın SESİ: Son olarak söylemek istedikleriniz. Partinin bundan sonra ki dönemde gelişimini ve sürecini nasıl görüyorsunuz ?

Yaşar GÖK: Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Partinin dengesi Ali Bektaş Ak parti’ye geçtiği günden itibaren bozuldu. Ali Bektaş’ın gelişi ile partimizin adı yanlış işlerle anıldı. Kozlu’da konuşulanla ortada. Lebi Derya olayı herkes tarafından biliniyor. Ali Bektaş’ın gelişi ve Zonguldak aday oluşu ile bugünlere geldik. Bundan sonra partimizin ayağa kalkması için partinin önün açılması gerekiyor. Bu parti Zonguldak’ta görev yapabilecek çok değerli isimler var. Bugün kongre olsun. Bu göreve yüzlerce kişi talip olur. Bundan sonra yapılması gerekenler ortada siyaseten yorulan isimler başta Hamdi Uçar olmak üzere kenara çekilmelidirler. Heyecanı şevki olan isimler bu işin başına gelmeli. Ama bizim partimizi ne yönetim kurulu, nede Hamdi Uçar yönetiyor. Bizim partimizi Pusula Gazetesi ve Ali Rıza Tığ yönetiyor. Bütün problemler onun sayesinde çıkıyor. Buna çanak tutanlar var. Şunu açıkça söyleyebilirim ki partinin il başkanı Hamdi Uçar değil, Ali Rıza Tığ’dır.