RÖPORTAJ

Buse Ay – Gamze Özkol

 7 Haziran -1 Kasım Genel Seçimleri arasında hızlı bir süreç geçti, bu süreç boyunca partiler tarafından verilen vaatlerin yerine getirilip getirilmeyeceği kamuoyunun en çok konuştuğu konular arasına girdi. En son geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirilen erken Genel seçimler sonrası vatandaş kendisine verilen vaatlerin tutulup tutulmayacağını da bekler oldu. Bu arada tek başına iktidar olan AKP’den de bazı beklentiler ortaya çıktı. Halkın Sesi işte bu konuları muhabirleri Buse Ay ve Gamze Özkol vasıtasıyla halka sordu. İşte Buse ve Gamze’nin halka sordukları ve verilen cevapları kapsayan ropörtaj:

“ Beklemekle Olmuyor!“

Buse Ay ve Gamze Özkol, 1 Kasım Genel Seçimlerinin ardından Zonguldak Merkez’de kamuoyu yoklaması yaparak tek başına yeniden hükümetin başına geçen Ak Parti’den vatandaşın beklentilerinin neler olduğunu araştırdılar. Seçim sonuçlarının ardından hayal kırıklığına uğrayan vatandaşlar, cevap vermekten çekinirken durumdan memnun olanlar ise beklentilerini gazetemiz muhabirlerine aktardılar. Kamuoyu yoklamasında adını vermek istemeyen bir vatandaşımız “hükümetten beklentilerimiz var ama beklemekle olmuyor.” şeklinde konuşması, sanki tüm beklentilerin bir an önce gerçekleşmesini isteyen halkın düşüncelerini özetler gibiydi…

Oğuz Karaman:“Emekliye para vermesi, zam vermesi, askeri ücretin 1300tl yapmasını bunları bekliyorum.”

Avni Açıkgöz:“Verdiği vaatleri unutmamasını istiyorum mesela… Bizler, emekliyiz. Emekliler için çok şey bekliyoruz.”
Balıkçı Tuncay:“Seçim öncesi verdiği vaatlerin yerine gelmesini bekliyoruz.”

Adını vermek istemeyen bir vatandaşımız:“Maaş konusunda söylediklerini yerine getirmesini bekliyorum. Hükümetten beklentilerimiz gayet açık ama beklemekle olmuyor.”

Recep Soysal:“Özel sektörle emekliye verdiği sözleri yerine getirip sözünde durmasını istiyorum.”

Sevim Yüksel:“Bayanlara sahip çıksınlar. Sigortasız çalışan vatandaşlarımız var. Sigorta konusunda işverenlere daha katı kurallar koysunlar. Kredi konusunda bankalar bir sürü reklam yapıyorlar. Ancak esnaf zorluk çekiyor. Borcu olmayan esnaf olabilir mi? Güç bela küçük küçük kredi veriyorlar. Ama biz bundan yararlanamıyoruz. Sicil konusuna bir çare bulsunlar.Gençlere iş olanakları sağlasınlar. Eğitimdeki zorlukları en aza indirsinler. Kredileri, yanlı olana da olmayana da versinler.”

Şafak Çeliker:“Esnaf olarak gereğinin yapılacağına eminiz. Anlam çıkartmasını bilene çok büyük cevap verdim.”

Bora Amasralı:“İlk günden verilen vaatler unutulmaya başlandı! Asgari ücret 1300 TL olacak demişlerdi. Daha ilk günden Ali Babacan, ‘Askeri ücreti 1300tl yapacağız diye söylemedik.Komisyona sokacağız’ dedik diyor.”