Genel Seçimlerde Zonguldak’ta sandık başkanlığı yapan Kemal Aydın, Fuat Avni isimli Twitter profilinden kendisi için ileri sürülen iddialara net olarak ilk kez yanıt verdi. Halkın Sesi Gazetesi’ne konuşan Aydın, Fuat Avni’nin bir sistem ibaret olduğunu ve çeşitli illerde bu sisteme destek çıkan kişiler olduğunu ifade etti. Fuat Avni isimli profil hakkında suç duyurusunda bulunan Aydın, tam olarak kimliği belirlendiğinde davacıda olacağını belirtti. Kemal Aydın’dan ziyade “Ak Partili Kemal Aydın” olarak tanınıyorum ve ortaya atılan iddialar şahsımdan ziyade Ak Partiye zarar vermek adına yapılmıştır” diyen Aydın, “Anladığım kadarıyla amaçları benim üzerimden Tayyip Erdoğan’ı vurmak. Ak Partiyi vurmak ve hükümete zarar vermek. Fuat Avni, sitesinde “Ak Hırsızlar” şeklinde ithamda bulunuyor. Çıkan haberler başta Cumhurbaşkanımıza güç katmıştır. Şahsıma da güç kattı. Çünkü bir yere taş atılıyorsa orada meyve var demektir. Karalama kampanyalarıyla siyaset yapılmaz. Türkiye şu anda dünya liderliğine doğru ilerliyor. Her on senede bir Türkiye’nin önünü kapatıyorlardı. Darbelerin önü kapandı. İhtilallerle kendisine siyasette yer açan insanların toplumda yeri yok. İnsanları karalayarak nereye varacaklar?” şeklinde konuştu.

Derya Aktaş: Kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

Kemal Aydın: “Her şeyden önce toplumda belli bir yeri olan, 30 yıldır Zonguldak’ta oturan, aşağı yukarı bu 30 yılın tamamını merkezde esnaflık yaparak geçiren bir vatandaşım. 2002 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) kurucuları arasında yer aldım”

Derya Aktaş:  Sizce neden böyle bir haber çıktı? Neden siz?

Kemal Aydın: “Siyasi partilerin sermayesi insandır. Memnun edemediğimiz ya da ettiğimiz insanlar olmuştur. Ancak bile bile kimseyi üzmedik. Böyle bir şeyi hak edecek herhangi bir davranışımız olmadı. 1’incisi 25 Aralık operasyonlarından sonra hükümetle cemaat arasında yaşanan ilişkiler, dolayısıyla AK Partili olma noktasında da toplumda, partili olmuş olmamın, ismimin önüne geçmesi. Kemal Aydın’dan ziyade, “Ak Partili Kemal Aydın” olarak tanınmak neden olmuş olabilir.

2’incisi Cumhurbaşkanımızla cemaatin bir problemi var. Hepimiz biliyoruz. Benim de daha önce Ak Parti’nin düzenlemiş olduğu bir eğitim programı sonucunda Zonguldak il birincisi oldum. Bu sebeple Erdoğan, Cumhurbaşkanı olmadan önce Başbakanken, elinden İl Başkanları toplantısında plaket aldım. Kamuoyunda da bilinen bir şey bu dolayısıyla buradan da hedef alınmış olabilirim. Anladığım kadarıyla amaçları benim üzerimden Tayyip Erdoğan’ı vurmak. Ak Partiyi vurmak ve hükümete zarar vermek. Fuat Avni, sitesinde “Ak Hırsızlar” şeklinde ithamda bulunuyor. Şahsımdan ziyade Ak Partiye zarar verme amaçlı yapılan bir şey olduğunu düşünüyorum. Bunun yanında aileme özellikle zarar verdi.  Beni tanıyan tanıyor. Ancak eşimin arkadaşlarından tutun, çocuklarımın çevresine kadar tanımayan birçok insan var. Ciddi anlamda etkilendiler. Bundan dolayı üzüntü duydum.  

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 3’üncü sıra Milletvekili Adayı Harun Akın, böyle bir şeye inanmadığını, böyle bir şeyin asla olamayacağını açıkça beyan etti.  Aynı şekilde Milliyetçi Hareket Partili (MHP) yöneticilerde şahsımın böyle bir şey yapmayacağını açıkça beyan ettiler. Benim için mutluluk verici bir şey. Seçimler yapıldığında sandık kurulunda siyasi partilerin üyeleri vardı. Herhangi bir itirazda bulunmadılar. Seçim kurulunda da yine siyasi parti üyeleri bulunuyordu. Orada da itirazda bulunulmadı sandıkla ilgili olarak.

Muhtemelen ismimi veren yakın çevremden birisidir. Şuanda tam olarak keşfedebilmiş değiliz ancak sistemi gördüm. Bu işi yapanları bizzat etrafıma yaklaşarak üzüntülü olduklarını söylüyorlar. Açıkça ifade etmekten çekinmekle beraber bu işin doğru olmadığını, bu kadar ayağa düşmüş olmalarının yanlış olduğunu da kabul ediyorlar. Fuat Avni’nin birkaç ilde temsilcileri bulundu.

Fuat Avni bir sistemin ismidir. Zonguldak’ta da yakın zamanda bulunacağına dair ifadeler var. Kamuoyuna çıkıp, hukuk önünde bunun hesabını soracağız. Bir kişiye iftira atılacak ve o kişi kendisini iftiradan aklamanın çaresizliğini yaşayacak… Halbuki toplumumuz bunları yavaş yavaş aştı. Karalamayı delilleriyle beraber öne atması gerekirdi. Daha önce yaptıklarımız, sicilimiz vs. bunların olması gerekirdi doğruluk payı olması için ancak ilk kez böyle bir şeyle karşılaşıyorum. Karıştığım bir kavga bile yok. Hükümetin, bu durumu çözeceğine eminim.”

Derya Aktaş: Zaman zaman kamuoyuna yansıyan trafoya giren kediler, sandıklardan oy çalınması, tasnif sırasında hile yapıldığı iddiaları ile ilgili neler söyleyeceksiniz?

Kemal Aydın: “Ben iyi bir seçim uzmanıyımdır. Bunu söylemeden geçemeyeceğim. Seçimler noktasında derinlemesine, uzun yıllar görev yaptım. Daha önceden bunlar olabiliyordu. Ancak artık her şey elektronik ortamda yapıldığı için ve detaylara dikkat edildiği için böyle bir şeyin söz konusu olduğunu düşünmüyorum. İmkansız.”

Derya Aktaş: Yapılan haberden sonra kamuoyunda ne gibi tepkilerle karşılaştınız? Temsili bir suç duyurusunda mı bulundunuz? Yoksa gerçekten devletin bile izini bulamadığı hayali bir sosyal medya kahramanına hesap sormakta kararlı mısınız?

Kemal Aydın: “Öncelikle kamuoyundan olumlu tepkiler aldım. Toplumda edindiğimiz yerle, bıraktığımız imajla ilgili kötü bir şey bize yakıştırılmadı. Yakıştırılmadığı gibi reddedildi. Arayanlar sadece üzüntülerini belirttiler. Dava açabilmiş değilim. Çünkü dava açabilmem için şahsın adresinin belli olması gerekiyor. Devlet, bunu bir şekilde bulacaktır ben buna inanıyorum. Bulduktan sonra da davacı olacağım. Takipsizlikle neticelenecek bir konu değil. Kamuoyuna mal olmuş, devlet yöneticileri de bu konudan mustaripler. Bu işin üzerine herkes düşüyor. Bu bir devlet sorunudur.”

Derya Aktaş: Ak Partinin kuruluş aşamasında bulunan birkaç kişiden bir tanesi olarak uzun yıllar parti yönetiminde bulunmadınız. Özellikle AKP iktidarında iktidarın gücünden yaralanan yöneticiler oldu. Bu tür olaylar partinin kamuoyundaki güvenini sarstı mı? Siz bu eleştirilere katılıyor musunuz?

Kemal Aydın: “Uzun yıllar içerisinde iktidarda kalmış bir partide kişilerin zaman içerisinde neler yapacağını öngöremezsiniz. Yönetim içerisinde bir takım iddia edilen şeyler, kişilerin bu iddialarda isimlerinin geçmesi de iyi bir şey değil. Uzun süre iktidarda kalan bir parti için muhalefet tarafından uydurulmuş şeylerde olabilir. Muhtemelen olmuş şeylerde olabilir sonuçta insanın yapısında var. Varsa, olduysa da buna göz yummamız söz konusu olmaz. Sürekli kendisini yenileyen bir parti. Yapan yaptığından utanmalıdır. Başkasının yaptığı yanlışlardan dolayı ben ne AK Partili olmaktan imtina ederim ne de vaz geçerim. Ancak yöneticilerin özenli olması gerekir.”

Son olarak, “Çıkan haberler başta Cumhurbaşkanımıza güç katmıştır. Şahsıma da güç kattı. Çünkü bir yere taş atılıyorsa orada meyve var demektir. Önemli biri olarak görüyorlar ki beni, karalamaya çalışmışlar. Kendimden daha fazla gurur duymamı sağladı. Doğru yolda olduğumu bizzat kendim gördüm. Bu yolda aynen devam edeceğim. Ak Parti ailesi bu konuda üzüntü çekti. Ancak siyasi partilerde Sivil toplum örgütlerinde olmak bu tarz şeyleri de göğüslemek anlamına geliyor. Biz bu işlere, zorlukları kabullenerek girdik. Bir an önce hükümetimiz tarafından çözülüp aydınlığa kavuşturulduktan sonra bu tür insanlara da gerekli cezaların verilmesi gerekiyor. Karalama kampanyalarıyla siyaset yapılmaz. Türkiye şu anda dünya liderliğine doğru ilerliyor. Her on senede bir Türkiye’nin önünü kapatıyorlardı. Darbelerin önü kapandı. İhtilallerle kendisine siyasette yer açan insanların toplumda yeri yok. Bunu bilmeleri gerekir. Şimdi darbeyle değil de karalama aletleriyle siyasette yer açmaya çalışıyorlar. Bunların olmayacağını görüyorlar zaten. Son çırpınışlarında onlara faydası olmayacak. Türkiye Cumhuriyeti payidar kalacaktır.  İnsanları karalayarak nereye varacaklar? Bu kişi mertçe kanıtlarıyla karşıma çıksaydı yemin ediyorum ki davacı olmazdım. Gizlenerek yapılmış bu şeyin hiçbir şeyle alakası olamaz.

Teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanan Kemal Aydın’a Halkın Sesi Gazetesi olarak bizlerde çok teşekkür ediyoruz. Gerekli takibin ardından bir an önce hakikatin ortaya çıkmasını temenni ediyoruz.