Ak Parti Zonguldak Belediye Başkan aday adayı Dr. Ömer Selim Alan;

 'Bu şehir bizim'


Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Ömer Selim Alan, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerin Zonguldak adına bir kırılma noktası olduğunu belirterek, "Ben ve teşkilat mensuplarımız Zonguldak'ımızın tüm renklerini kucaklamaya talibiz. Bu kentte yaşayan insanların yüzünü güldürecek projelerle, şehri ortak akılla yöneteceğiz. Projelerimiz ve yeni yönetim anlayışımızla birlikte 16 yıllık iktidarımızın gücünü de arkamıza alarak, Zonguldaklılara beş yıl sonra hayal bile edemeyecekleri değişim ve dönüşümü yaşatacağız. Çünkü bu şehir bizim" dedi.

REÇETEM HAZIR! 

Hekim olarak uzun yıllar Türk Kızılay’ında idarecilik görevini yürüten Dr. Ömer Selim Alan, "İşimiz icabı sadece Zonguldak merkez değil diğer ilçelerde de bürokrasiden sivil toplum örgütlerine, işadamlarından muhtarlara kadar her kesimle yakın temasımız var. Bana göre bu Zonguldak gibi kozmopolit bir yapıya sahip şehirde görev yapacak bir belediye başkanı için son derece önemli bir kazanımdır. Yıllardır sahada olmamız sebebiyle kentimizi ve kent insanımızı yakından tanıyor ve sorunları bizzat analiz etme şansı buluyorum. İşte bu sebeple sorunlara hâkim ve çözüm noktasında projelerimiz olduğu için bu göreve talip oldum" şeklinde konuştu.  


İŞTE DR. SELİM ALAN RÖPORTAJI...  



Cevdet Akgün: CHP'nin güçlü olduğu bir şehirde belediye başkanlığı gibi önemli bir göreve talip oldunuz? Bu kararınızda ne etkili oldu?


Ömer Selim Alan: Hayallerimin yanı sıra yaşamım boyunca her zaman ideallerim ve hedeflerim oldu. Siyasete ilk başladığım gün hedefim yaşadığım şehre belediye başkanı olarak hizmet edebilmekti. Bu gün geldiğimiz noktada Ak Partili bir Belediye Başkanı, Zonguldak’ımız adına kaçınılmaz olmuştur. Çünkü burada sorunların çözüm noktasında sadece ben ve teşkilatımızın kişisel gayretleri yetmez. İktidarımızın da gücünü arkamıza alarak kente nefes aldıracak projelerimizi Ankara'nın desteğiyle hayata geçireceğiz. Bu kenti seven herkesin hizmet noktasında iktidar partisine mensup bir belediye başkanına omuz vermesi gerekir. Aday adaylığımız sürecinde halkımızdan gördüğümüz teveccüh bizi bu noktada daha da yüreklendirmektedir.

 

Cevdet Akgün: Partinizde, sizin dışınızda adı geçen 5 belediye başkan aday adayı daha var. Size göre Ak Parti Genel Merkezi neden Dr. Ömer Selim Alan'ı tercih etmeli? Sizi diğer aday adaylarından farklı kılan ne?

 

Ömer Selim Alan: Öncelikle şunu belirtmek isterim ki; Partimizden aday adayı olmuş beş dava arkadaşımız da bir birinden değerli, toplumda karşılığı olan seçkin insanlar. Bu noktada genel merkezimizin vereceği karara son derece saygılıyım. Ancak iddiamız, hayallerimiz, ideallerimiz, projelerimiz ve çalışma arkadaşlarıma son derece güveniyorum. Bu kriterlerin genel merkezimizde de karşılık bulacağına inanıyorum. Partimizin kurucusu, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, her fırsatta genç, dinamik, başarıya aç, hizmet aşkıyla görev yapacak liyakat sahibi, teşkilatçı, yıpranmamış, adı şaibeye karışmamış isimlerin yönetim kademelerinde görev yapması gerektiğini söylüyor. Reisimizin bu kriterlerini taşıdığıma inandığım için aday adayı oldum.

 

Cevdet Akgün: Özellikle son bir kaç gündür Sayın Özcan Ulupınar'ın adı kesinlik kazanmış gibi kamuoyunda bir algı yaratılmak isteniyor. Her ne kadar İl Başkanı Zeki Tosun, şu ana kadar kesinleşmiş bir karar olmadığını, yapıldığı öne sürülen görüşmelerden haberdar olmadığını söylese de bazı medya kuruluşları Özcan Ulupınar'ın adını öne çıkarıyor. Süreçle ilgili neler söyleyeceksiniz?

 

Ömer Selim Alan: Özcan bey partimizin bir değeridir. Benim de çok sevdiğim ağabeyimdir. Ancak bu bir hizmet ve bayrak yarışıdır. Sayın Özcan Ulupınar'ın genel merkezde görüşmeler yapması kadar doğal bir şey olamaz. Bütün aday adayları olarak İl Başkanımız Sayın Zeki Tosun, Milletvekillerimiz ve teşkilatlarımızın bilgileri doğrultusunda bizler de Genel Merkezimizde temaslar ve görüşmeler yapıyoruz. Ancak bu partide görev almış herkes şunu iyi bilir ki, temayül yoklaması, saha çalışması ve anketler tamamlanmadan aday belirlenmez. Bugün itibariyle Zonguldak Belediye Başkan Adayı Dr. Ömer Selim Alan deseler bile hiç bir gerçekliği olamaz. Pazar günü yapılacak temayül yoklamasında teşkilatımızın tavrı da bu süreçte belirleyici olacaktır.

 

Cevdet Akgün: Bilboardlarda ve sosyal medya tanıtım reklamlarınızda vurgu yaptığınız "Hep birlikte yeni Zonguldak" sloganı ile kastetmek istediğiniz nedir?

 

Ömer Selim Alan: Hep birlikte ifadesine açıklama yapma gereği bile duymuyorum. Çünkü bu gün her zamankinden daha fazla birlikte olmaya ihtiyacımız var. Şehri yönetmeye talip bir belediye başkanının her kesimi kucaklayan biri olması gerektiğine inanıyorum. Bu noktada farklı siyasi görüşten insanlardan aldığım olumlu tepkiler bizi daha da yüreklendiriyor ve hırslandırıyor.

"Yeni Zonguldak" ise seçim sürecince kullanacağımız anahtar kelimelerden sadece biri ama benim için en önemlisi. Çünkü 7'den 70 herkes, seçilecek belediye başkanından samimiyet, güler yüz, hizmet ve yeni projeler bekliyor. Bu kentte yaşayan kadını, genci, yaşlısı tüm insanlarımızın yüzlerini güldürmek, gönüllerine giden yollar inşa etmek istiyoruz.

 

Cevdet Akgün: Son olarak Zonguldak halkına vermek istediğiniz bir mesaj var mı?

 

Ömer Selim Alan: Her "Zonguldaklı" gibi bu kentin daha yaşanabilir, insanlarının daha mutlu olduğu hayaliyle yola çıktım. Memleketime ve hemşerilerime güveniyorum. Ayrıştırmadan, ötekileştirmeden çok çalışarak güçlü bir Zonguldak belediyesinde gülümseyen yüzlerle proje üreterek şehrimizi yeniden inşa etmeye talibim. Bu süreçte destek olan Saygıdeğer İl Başkanım Zeki Tosun, Milletvekillerimiz, İlçe Başkanımız, Kadın Kolları Başkanımız, Gençlik Kolları Başkanımız, Ailem ve hayır dualarını eksik etmeyen hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum. Her şey yeni Zonguldak için.”