Çaycuma’nın CHP’li Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, seçim bildirgesinde vaat ettiği işlerin neredeyse yüzde 80’ini 8 ay gibi kısa bir sürede yağınca ilçe çehresi değişti… Yerel yönetimlerin içerisinde bulunduğu ekonomik darboğazı bahane etmeden kendi öz kaynaklarını harekete geçirerek hizmet üreten Kantarcı, her alanda tasarrufa giderek bütçeye nefes aldırdı. Kantarcı, 2014 bütçesi 20 milyon olan Çaycuma Belediyesi’nin 2015 bütçe hedefinin ise 30 milyon lira…

“YENİ ÇAYCUMA’YI YARATIYORUZ…”

Halkın Sesi’nden Mustafa Özdemir’le ilçeyi gezen Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, amaçlarının egzoz gazına, klaksiyon sesine, dar sokaklara mahkum olan Çaycuma halkını daha yaşanabilir bir şehir merkezine kavuşturmak olduğunu belirterek, “Biz aslında yeni  Çaycuma’yı kuruyoruz. Ama bunu yaparken kimseyi üzmeden, mağdur etmeden yapıyoruz. İşgale kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Daha doğru izah etmem gerekirse ilçeye nefes aldıracağız… Bunun için Çaycuma il girişindeki köprünün başladığı yerden 3,5 kilometrelik bir bulvar yapacağız. İlçe insanını Çaycuma’nın güzellikleriyle buluşturacağız”

“VAAD ETMEKLE KALMADIK, YAPTIK”

Seçim bildirgesinin neredeyse yüzde 80’lik bölümünü ilk 8 ayda hayata geçirmekle övünen Kantarcı, yapılan işleri şöyle sıraladı: “İlçede ücretsiz internet dedik, gelir gelmez şehir merkezinde bedava internet bağlantısı kurduk. Beyaz Masa’yı hayata geçirdik. Şimdi 7 gün 24 saat açık tutmayı planlıyoruz. Çaycuma Belediye Bandosu hizmete girdi. Cenaze ücretleri artık parasız. Yeni kavşaklarla trafik nefes alacak. Kent Konseyi kurulduğu gibi kısa sürede önemli işlere imza attı. Akıllı belediye projesi için ilk adım atıldı. Giysi pazarını bitirdik yılbaşında açacağız. Çok yakın zamanda halk pazarını da şehir içinden dışarı taşıyacağız. Yine köy minibüsleri için yaptığımız alan bitti. Ana bulvarları rahatlatmak için yan yollar açtık. Belediye Başkanlığı Binasını yakın zamanda ihale edeceğiz. Hiçbir şey seçim bildirgemizdeki fotoğraflarda kalmayacak”

“KENDİ MOBİLYAMIZI KENDİMİZ YAPACAĞIZ”

Belediyenin 30 yıldır kapalı olan mobilya atölyesini hizmete açan Bülent Kantarcı, şunları söyledi: “Bundan sonra binlerce lira harcayarak dışarıdan çocuk parkı, oturma grupları, kamelya, bank almayacağız. Dışarıdan aldığımız 3 marangoz arkadaşa belediye personelinden de takviye yaparak 30 yıldır kapalı olan marangozhanemizi hizmete açtık.  Burada metal ya da plastik yerine ağaç kullanarak her türlü ihtiyacımızı gidereceğiz. Gerçekten üreten bir belediye olmak için demirci ustaları, marangozlar, boyacılar arıyoruz. Bu sayede istihdam da yaratıyoruz. Gençlerimiz meslek öğreniyor. Özellikle oturma grupları ve çocuk parklarını 4’de 1 fiyatına mal ediyoruz.”

FİLYOS ÇAYI’NA ŞANZELİZE BULVARI…

Çaycuma’yı Türkiye’nin en güzel ilçelerinden birisi yapmak için kolları sıvadıklarını söyleyen Bülent Kantarcı, ilçeyi Paris’teki Şanzelize Bulvarı gibi yapacaklarını iddia etti. İlçede tek bir çiçeğe bile zarar vermeden yeşili koruyarak çalıştıklarını söyleyen Kantarcı, “Göç yolda düzeliyor. Yeni Çaycuma’yı Filyos Çayı’nın çevresinde kuracağız. Burada yapılan sedde çalışması sayesinde oluşacak göletlerde insanlar balık tutacak. Bisiklet yoları olacak. Spor alanlarında spor yapacak. 3,5 kilometrelik bir bulvar olacak. Fransa’da Paris’te Şanzelize Caddesi ne ise Türkiye’de ve Çaycuma’da yapacağımız Filyos Çayı Yaşam Alanı Projesi o olacak. Bu bulvar 45 metre genişlikte olacak. Çevre düzenlemesi, kentin dokusunu yansıtan heykelleri, tarihe tanıklık eden materyalleriyle bölge insanını Çaycuma’ya çekeceğimize inanıyorum”

“BEN HURDACIYIM, HERŞEYDEN BİR ŞEY OLUR”

İnsan olarak her şeyin kıymetini bilerek yaşadığını ve her şeyden bir şey olacağını savunduğunu söyleyen Bülent Kantarcı, “Ben hurdacıyım. Milyonlarca para harcayarak belediyeyi borçlandıracağımıza öz kaynaklarımızı kullanıp, sahip olduklarımızı ekonomiye kazandırıyoruz. Bizden öncekilerin hurdaya ayırdığı iş makinelerini bakıma alıp çalışır hale getirdik. Yine 30 yıldır kapalı olan marangozhanemizi üretir hale getirdik. Çaycuma bir laboratuar gibi… Dokunduğunuz zaman işliyor. Gelirlerinizi ve harcamalarınızı düzene sokunca her şey çok daha kolay oluyor”

KENDİ ÇİFTLİĞİNİ HALKA AÇIYOR…

Çok tartışma yaratan ve kamulaştırılmasına itiraz ettiği için AKP’lilerin hedef tahtasına oturtulan Bülent Kantarcı, sahibi olduğu arsa ve üzerindeki çiftliğin kapılarını halka açtı… Filyos Liman Projesi’nden kilometrelerce uzağında Çaycuma’nın hemen girişinde bulunan kendisine ait çiftliği halka açtıklarını söyleyen Kantarcı, “İnsanlar hafta sonu gelsin burada pikniklerini yapsın. At binsinler… At, tavuk, mandaların arasında doğal bir hayat var burada… Çaycuma halkının günlük koşuşturmacanın stresinden uzaklaştıracak yeni yaşam alanları yaratacağız”