Ropörtaj : Meryem AKGÜN

EsdoraSpa&Wellness Genel Koordinatörü İrfan Gül, doğa harikası yaşam merkezini Halkın Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Meryem Akgün’e anlattı.

EsdoraSpa&Wellness Projesi; halihazırda birçok farklı alanda iş yapan şirketlerin (Bilgül İnşaat, EMT İnşaat, Net Alkan Mühendislik) bir araya gelerek oluşturduğu ESC Termal Tesis Turizm İnşaat A.Ş.’nin güvencesi altında hazırlanmış ve hayata geçirilmiştir.

Peki, bu kadar güçlü ve farklı alanlarda iş yapmış bu şirketler neden böyle bir proje için bir araya gelmiştir?

Gelişmekte ve nüfusu artmakta olan başkentimizin yılın her günü insanların ailesiyle beraber gidebileceği eğlenceyi, kültürel faaliyetleri, sporu ve en önemlisi SU’yu aynı konseptte bulunduran bir yapının gerekliliği belirlenmiş ve bu konuya sağlık da eklenince ortaya EsdoraSpa&Wellness projesi çıkmıştır.

Proje konsept olarak tasarlandıktan sonra yer olarak Ankara’nın Güdül İlçesine bağlı merkeze 70 km uzaklıkta olan Çağabey Beldesi belirlenmiştir.

Belirlenen bu bölgenin yılın 263 günü güneş alıyor olması, Ankara’da oksijen oranının en yüksek olduğu yer olması, 58 derece sıcaklıkta çıkarılan suyun yine ilimizdeki yıkanmaca suların yanısıra tek içmece su olması ve aynı zamanda devletin bu bölgeyi sağlık ve turizm teşvik alanı olarak göstermesi ve desteklemesi hasebiyle tercih edilmiştir.

Bu bölge Ayaş’a 10 km, Beypazarı’na 20 km uzaklıkta olup geçmişte birçok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Ayrıca bölge organik tarım alanıdır, özellikle dut, kiraz, havuç ve domatesiyle ünlüdür.

Hedefimiz sizleri sağlıklı ve mutlu kılmak

Esdora Spa&Wellness ailesi olarak yurt içi ve yurt dışı arenada sağlıklı yaşam alanında öncü olmak öncelikli hedefimizdir.
Sağlıklı ve huzur dolu yeni bir yaşam arayışı içinde olan herkese deneyimli profesyonel ekibimizle hizmet edeceğiz.

Esdora’da yaşadığınızı hissedin!

Esdora Spa&Wellness sağlıklı yaşam projesi, beş yıldızlı bir otel, geriatri merkezi ve üç ayrı devremülk bloktan oluşur.
Çevre dostu, özgün mimarisi ve uzman kadrosuyla kendinizi iyi hissettirmek için yanınızda.
Sahip olduğumuz doğal güzelliklerin yanı sıra insan ve hizmet odaklı, sorumluluk bilinci ile kurumsal değerlerimizden ödün vermeden yolumuza devam edeceğiz.

Projemiz

Esdora Spa&Wellness, Ankara'nın Güdül ilçesinde bulunan, 5 yıldızlı bir otel, iki yaşam bloku ve çok sayıda sosyal faaliyet alanlarını içerisinde bulunduran bir projedir. 13 bin 500 aileye ulaşarak huzur ve sağlık dolu aile ortamımızı oluşturmayı hedeflemekteyiz. Odalarımız 5 yıldızlı otel konforunda tasarlanmış olup kendinizi evinizde hissetmeniz için herşey planlanmıştır.
Odaların tamamında termal jakuzi ve hamam bulunmakla birlikte Ayaş’ın şifalı içmece suyu odalarınıza gelmekte olup, bütün banyo kürlerinizi dilediğiniz takdirde odanızda yapabilirsiniz. Esdora, çevre dostu ve özgün mimarisi, kurumsal güvenilirliği, uzman kadrosu ve diğer bütün hizmetleriyle size kendinizi iyi hissettirmek için yapılandırıldı.

180 dönümlük bir alan içerisinde oluşturduğumuz projemizde siz Esdora ailelerine Ayaşın şifalı içmece sularının iyileştirici gücü ile sağlığınıza yatırım yapacak olup, 7’den 70’e herkes için hazırlanan sosyal, kültürel ve sportif alanlarıyla keyifli bir tatil geçirebileceksiniz.

Odalarımız ;
490 adet 1+1 standart daire 60.50 m2
4 adet 1+1 VIP teraslı daire ( 119.50 m2 bahçeli )
54 adet 2+1 standart daire 74.50 m2
18 adet 2+1 VIP bahçeli daire (101.50 m2 bahçeli)
12 adet 3+1 standart daire 90.80 m2
olmak üzere toplamda 578 adet dairemiz bulunmaktadır.

OTEL

Esdora Otelimizde Spa uygulama alanları, Termal havuzlar, çocuklar için kreşler, kapalı ve açık restoran, bay-bayan terzi, bay-bayan kuaför, kafeterya, teras, çok amaçlı salonlar ile birlikte birçok seminer salonu bulunmaktadır.
Aynı zamanda evinizde ihtiyacınız olabilecek her türlü gıda ürününü alabileceğiniz tam teşekküllü market ve günlük yaşamınızda ihtiyaç duyabileceğiniz her konuda size yardımcı olacak mağazalar hizmetinizde olacaktır.

TERMAL SU

Termal su kaynakları, doğal sıcaklığı 20C’nin üzerinde olan ve içinde değerli mineraller bulunduran kaynaklardır.
Termal su kaynaklarını düşünülenin aksine kendinizi hasta hissettiğinizde veya hasta olduğunuzda kullanmak yerine, yaş aldığınızda oluşabilecek olan hastalıkların önlenmesinde ve bağışıklık sistemini güçlendirmede kullanmak gerekir. Bu doğrultuda ESDORA olarak sizlere Ankara’da içmece olarak da kullanabileceğiniz tek kaynak suyunu sunmaktayız.
Kullandığımız termal suyun kaynağından çıkış sıcaklığı 58C’dir. Suyumuz yıkanmaca olarak kullanıldığında; romatizma, siyatik, lumbago, nevralji, nevrit, polinevrit, kadın hastalıkları, kırık ve çatlaklardan sonraki masfal yapışmaların tedavilerinde, içmece olarak kullanıldığında ise; mide, bağırsak, karaciğer, safra kesesi ve böbrek tembelliği, safra kum ve taşları, böbrek kum ve taşları, mide bağırsak parazitleri, hormon yetersizliği gibi iç ve dış hastalıklara iyi gelmektedir.
Ankara’nın Ayaş ilçesinde Çobanhamamı kuyusundan çıkartılan suyumuzun sıcaklığı ve mineral değerleri İstanbul Üniversitesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeki KARAGÜLLE tarafından onaylanmıştır. 

SPA & WELLNESS

Orijinal adı “Sanitas Per Aquam” yani “Sudan Gelen Sağlık” olan Spa, şifalı sular ile yapılan bakım anlamına gelmektedir. Günümüzde şifalı suların yanı sıra birçok modern bakım uygulaması da spa kapsamına girmektedir.
Bunlardan bazılarını buhar banyoları, aromaterapi duşları ve masajları, çamur banyoları oluşturmaktadır. Spa bakımı ise kendinizi daha zinde hissetmenize yardımcı olmak, yaş aldığınızda oluşması muhtemel olan hastalıkları engellemek ve bağışıklık sisteminizi güçlendirmek üzere 7-10-14 günlük kürler halinde sunulmaktadır.
ESDORA’da Spa anlayışı bu konsept üzerinden gerçekleştirilecek olup, klasik hamam-oda-havuz ilişkisine yeni bir boyut kazandırmayı hedeflemektedir.
Bu doğrultuda, devremülk odalarımızın tamamında bulunan jakuzilerde termal su ile bakımınızı gerçekleştirebilecek, dilerseniz odanızdan ayrılmadan termal suyun tadını çıkarabileceksiniz. Ayrıca sizlere sunduğumuz salyangoz duşları, Kneippterapi, aromaterapi duşları ve masaj odaları, tuz yatağı odaları, ıslak masaj odaları, çamur odaları, cilt ve vücut bakım odaları ile bakım kürlerinizi tamamlayabileceksiniz.

ESDORA’DA SOSYAL ALANLAR VE AKTİVİTELER

ESDORA’da genç ve aile olarak birlikte güzel vakit geçirebileceğiniz alanların yanı sıra, çocuklarınız için de oyun ve aktivite alanları düşünülmüştür. Sizin için hazırlanan kürlerin ardından, ailenizle veya arkadaşlarınızla birlikte güzel vakit geçirebileceğiniz piknik alanlarından, çocuklarınızın vakit geçirebileceği oyun alanları ve parkları, projemiz içerisinde yer almaktadır.

Balık tutmak, hobi bahçelerinde sebze veya çiçek yetiştirmek, fitness, yoga, meditasyon, bisiklet, step, aerobik, bilardo, nefes etkinlikleri, drama, sinema, doğal yaşam, fotoğrafçılık etkinlikleri gibi rekabetçi egzersizler, hobi egzersizleri, doğal terapiler, kültürel animasyonlarla vaktinizi dilediğinizce geçirebileceksiniz.

Sizler ailenizle veya arkadaşlarınızla güzel vakit geçirirken, çocuklarınızın da kendi arkadaşlarıyla birlikte vakit geçirmesini dilerseniz, onlar için hazırda bulunacak olan animasyon gruplarına emanet edip, kendi sosyal alanlarında vakit geçirmelerini sağlayabilirsiniz.

Çocuklarınız için hazırladığımız aktivitelerden bazıları; çocuk bisikleti, tırmanma duvarı, uçurtma etkinliği, midilli at biniciliği ve mini golftur.

RCI’A NEDEN KATILMALIYIM?

Her yıl aynı noktada tatilinizi geçirmek istemeyebilirsiniz. Bu noktada RCI’ın size sunduğu dünya genelinde yaklaşık 100 ülkede bulunan 4000’den fazla tesis ile dilediğiniz yerde tatil yapma imkanına erişebilirsiniz.

Böylece tatil yapmaya karar verdiğinizde, bir tatilin en yüksek kalemi olan konaklamadan tasarruf edebileceksiniz.

Dünyanın en büyük tatil değişimi sağlayıcısı olmanın getirdiği avantajların yanında, RCI size; son dakika tatil fırsatları ile yeni yerler keşfetme keyfini, konuk belgeleri ile sevdiklerinizin de size sunulan fırsatlardan yararlanmasını, değişim gücü ve puan sigortası ile de tatilinizi iptal ettirmek durumunda kaldığınızda değişim gücünüzü ve puanlarınızı koruma imkanını sunmaktadır. 

İletişim bilgileri  :
Ara-Han Plaza No:9 Kat:4 Daire:18
(Deniz Bank Üstü) Merkez ZONGULDAK
Tel: 0372 230 0105 Fax : 201 0267
Gsm : 0539 200 6767